Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Majka012345

KWIECIEŃ 2014 PRZYSZŁE MAMY

Polecane posty

Gość walabia
Ana Lena, Ty chciałaś iść prywatnie na USG czy na NFZ?

walabia- nawet nie wiesz jak bardzo się cieszę twoimi dzisiejszymi wieściami , po prostu super !!!! Oby więcej takich informacji :) :) :)

Gość walabia
Benia, dziękuję! Też uważam, że nie możemy się tu nakręcać, a jeśli już, to tylko pozytywnie. :)

zakrecona_filipinka dzieki za namiary na poczte juz sie zalogowałam :) a tak poza tym nie ciagnie was do takich małych słodkich ubranek albo skarpeteczek, buciczków dla dzieciaczków ? bo mnie bardzo :)

Walabia cieszę się. Oby na tym forum do samego kwietnia były tylko takie dobre wieści :) Udało mi się dodzwonić do doktora Dudarewicza. Termin badania 18.09 (u mnie to będzie pierwszy dzień 13-go tygodnia) i koszt 260 zł. Doktor bardzo uprzejmy. Wrażenie przez telefon pozytywne.

Gość walabia
Mama Muminka, Strasznie dużo za to badanie!! To jest koszt USG? Ja zapłaciłam dziś 90 zł z dokumentacją foto i DVD.

Drogie dziewczyny macie jakieś bezpieczne i sprawdzone domowe sposoby na przeziębienie ????

Gość walabia
woda z imbirem i cukrem a jak drapie w gardle to łyżka oliwy z odrobiną cytryny sok z cebuli i koniecznie czosnek:)

Witajcie! Ja jakoś nie mam weny do pisania :( ania_ma - trzymam kciuki. Dziewczyny jeżeli chodzi o mdłości, to jeżeli to byłoby tak że lepiej jak są niż jeżeli ich nie ma to ja bym oszalała! Ja w pierwszej ciąży, ani w tej nie mam mdłości, poza tym czuje się świetnie. Tylko martwi mnie to że od kilku dni boli mnie przy schylaniu okolica kości ogonowej, tuż obok. Martwi mnie to trochę, ale nic innego mnie nie boli, tylko jak schylam mnie zakluje....

Gość walabia
Natalia, wydaje mi się, że możemy być nastawione na ból w różnych nowych miejscach:)

Natalia - mdłości -coś strasznego - jedyne co mnie pociesza to fakt ,że kiedyś miną , ale jeśli bym miała opisać swoje samopoczucie - to czuję się jakbym zjadła gigantyczny tort z bitą śmietaną ....feeeeeee Pytałam o środki na przeziębienie bo dopadł mnie katar :( na razie popijam gorącą herbatę z dużą ilością cytrynki .

Benia : http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=sposoby%20na%20przezi%C4%99bienie%20w%20ci%C4%85%C5%BCy&source=web&cd=1&cad=rja&sqi=2&ved=0CCoQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.edziecko.pl%2Fciaza_i_porod%2F1%2C79331%2C5809626%2CSposob_na_przeziebienie_w_ciazy.html&ei=tYEfUsn2Merl4QSqoIGwAw&usg=AFQjCNENZzNY4-Qn1XAzAxl67yhdWmwFdA

Gość walabia
Nie wkleja się. Po prostu wpiszcie w googlach "sposób na przeziębienie w ciąży" :)

Walabia - dziękuje :) Dziewczyny pomóżcie mi, w październiku moja córka kończy 4 lata i nie wiem kompletnie co jej kupić na urodzinki...ma mnóstwo lalek, wózek, domek, puzzle, klocki ,kuchnie itd. ...teraz nie wiem może jakaś fajna gra rodzinna, żeby mogła grać z nami. Sama nie wiem...a co będzie jak babcie przyjdą z pytaniem co jej kupić :)

Dzięki dziewczynki za przydatne linki - mam nadzieje że informacje się przydadzą ;)

Walabia - gratuluję :) Próbowałam umówić się prywatnie, dlatego byłam w szoku, że tak ciężko. Co do Dudarewicza to może i więcej chce niż inni, ale to jest świetny specjalista, który niczego nie przegapi, do takich lekarzy powinno się chodzić na USG genetyczne i połówkowe. Ja u Roszkowskiego płaciłam ponad 400 zł ;-/ No ale wypatrzył, co miał wypatrzeć...

artykuły ciekawe ale nie aktualny ponieważ obecnie również ibuprofen jest bezpieczny w ciaży

Mam pytanko - ktoś wcześniej wspomniał na forum o filmie "jak urodzić i nie zwariować " WARTO OBEJRZEĆ ??? twoja_s - ja mam nadzieje że to lekkie przeziębienie uda mi się przegonić starymi dobrymi sposobami ;) zresztą gdyby było coś gorzej to na pewno najpierw skonsultuje to z lekarką .

Gość walabia
Ana Lena, mogę polecić Ci USG na Kobielskiej 19, przy Wiatracznej. Skierował mnie tam mój lekarz. Nie ma zapisów, przyjmuje praktycznie od razu! USG wykonuje dr Roman Zaremba, godziny przyjęć to: pon, wt 16:00-20, środa 7:30-12:00 i 18:00-20:00, czwartek 10:00-20:00, piątek 16:00-20:00. Poczytaj sobie opinie o nim na znanylekarz.pl Dziś czekałam może z 15 minut na swoją kolej. No i ta cena! 90 zł. Naprawdę polecam!

Gość walabia
na stronie znanylekarz jest poruszona jakaś nieprawdopodobna historia o nim, ale ja tam w to nie wierzę...