Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Majka012345

KWIECIEŃ 2014 PRZYSZŁE MAMY

Polecane posty

Gość motylekGość
hej mialam wczoraj wizyte:) jestem ogolnie zadowolona pani powiedziala ze z usg wychodzi ze jest to 8 t i 5 d a z moich wyluiczen 8 t i 1 d byl serduszko bylo dostalam witaminy, bo troche za malo zelaza i nadal mam brac luteine i powiedziala zeby sie nie przejmowac tym ze nei mialam jeszcze wyniku na to wr , ze na pewno trego nie mam i bym nie panikowala powiedziala zebym dbala o siebie, odpoczywala, zwolnila bo ja taka szybka mam nowe skierowanko na badanko min hiv , rozyczka, bo nie wiem czy mialam, toxo, zoltaczka i inne powiedziala trez ze miedzy 12 a 13 tyg musze zrobic usg genetyczne

Gość motylekGość
ja na razie we wszystko sie mieszcze, a nawet niektore spodnie takie luzne sa aaaa i mam karte ciazy w koncu zapytalam o malowanie paznokci to mozna malowac : paznokcie i wlosy ale tym samym co do tej pory

Gość walabia
cześć dziewczyny! Co do zwolnienia tempa, to ja właśnie wczoraj zauważyłam jaka powolna się zrobiłam, jakoś tak podświadomie. Zawsze biegałam po ulicy, goniłam autobusy, tramwaje, metro, wszystko co się dało, biegałam po schodach a teraz...? Heh, powolutku idę i nawet nie mam zamiaru nigdzie biec...

Gość gosia8905
Hej. Ja dziś też miałam okropne sny. Mi z kolei śniło się, że przednie zęby mi popękały i powypadały, a ja je tylko łapałam... okropny sen. W dodatku minęły mdłości itp a wstałam z okropnym bóle krzyża... chyba taki będzie urok mojej ciąży, a dzidzia rośnie zdrowo... jeszcze tydzień...

Cześć Dziewczyny, mam pytanie, może wy mi doradzicie bo jak się zapytam mojego M to nic na pewno ciekawego nie wymyśli... W sobotę 21.09 idziemy na wesele. Mam sukienkę z poprzedniego roku (X.2012 miała wesele kuzynki). Sukienka jest b. dopasowana, czarna - ,,mała czarna'' na jedno ramię a to ramię jest takie przyozdobione czarną szeroką falbanką, ale mniejsza o to...Długość przed kolano (mam całkiem zgrabne nogi ;-) he he I teraz pytanie do Was...To będzie 12tydzień, brzuch po pierwszej ciąży i tak mam, nie jest mega wystający ale jest. Myślę że w 12 tyg. będzie też już ,,coś'' widać ciążowego. Czy mogę iść w takiej kiecce na to wesele? Czy powinnam kupić już coś ,,maskujacego''? Nie znoszę jak się na mnie gapią i nie chcę wzbudzać zainteresowania i domysłów- jest czy nie jest w ciąży...?? wypada iść w takiej sukience? doradźcie coś...

ja mam miec nastepna wizyte za 4 tyg, jesli wszystko bedzie ok wypadajace zeby chyba sa na zmiany ja o dziwo swietnie sie czuje, cycki mnie troche swedza wczesniej chce mi sie spac no i nie mam za bardzo apetytu chociaz glodna jestem

Gość Mirabell83
Papsi jak nie chcesz się rzucać w oczy i nie chcesz pytan o ciaze od innych gości to kup inna sukienke. Ja osobiście nie przejmowalabym się tym co inni pomysla, nie maskowałabym brzuszka tylko bylabym dumna z niego.

ja mam wesele 12 pazdz mam byc swiadkowa:P tez to jzu bedzie chyba 12 tydzien:D

Gość walabia
Papsii, pytanie czy to będzie ładnie wyglądać i czy bedziesz dobrze się tak czuła? Bo to najważniejsze!

Gość walabia
bo ja mam wrażenie, że taki młody ciążowy brzuch nie jest jednoznaczny i często wygląda, jakby się ktoś najadł albo po prostu trochę przytył. WIęc brzuchy typowo ciążowe są super, ale te wczesne dla mnie kwalifikują się do zamaskowania;)

Gość walabia
ja jestem teraz w 11 tygodniu i widzę po sobie: po prostu beznadzieja:) Nie wygląda na ciążę, tylko takie nie wiadomo co;) jakbym dwie porcje obiadowe zjadła. :)

wiecie ja nie ukrywam swojego stanu i jak się ktoś zapyta to nie będę ściemniać. Chodzi mi o względy estetyczne- żeby ktoś. nie powiedział że się wystroiła w mini obcisłe a brzuch jej wystaje .... Może sama dla siebie lepiej coś innego założę żeby nie wzbudzać zainteresowania...

Gość walabia
pewnie, że nie ma co ściemniać, ale przecież nie każdy ma odwagę podejść i zapytać, jak to ludzie...więcej gadania i przypuszczeń niż konkretów.

motylek gość cieszę się, ze wszystko w porządku u mnie mam nadzieję w sobotę też tak będzie :) Trzymajcie kciuki błagam, bo ja to mam panikę w głowie :(:(:(

Gość motylekGość
Marion to nie panikuj tak bo niepotrzebnie na pewno!

Dziewczyny jak macie telefon z androidem to znalazlam fajna aplikacje do pobrania z marketu. WomanLog Pregnancy

Gość Mirabell83
Dziewczyny mam problem. Dopadla mnie grzybica pochwy :-( Wiem, ze to grzybica bo leczylam sie nato cholerstwo od bardzo dawna i to z marnym skutkiem. Zawsze wracala. Wizyte mam dopiero w czwartek wieczorem i zwariuje chyba do tego czaau. Smaruje sie pimafucortem i tyle bo sama to sie boje leczyc.

Pokazuje w ktorym jestes tygodniu jak wyglada dziecko ile wazy i dlugosc.Mozesz zaznaczyc jakie masz dolegliwosci kiedy termin porodu itp.

Gość motylekGość
Agusia ja na pewno nie mam tak wypasionego tel i w sumie to nie wiem czy mi to potrzebne

Gość walabia
Mirabell, na Twoim miejscu wybrałabym się do swojego internisty albo do apteki, żeby coś doradzili czym można się leczyć w ciąży. Skoro mówisz, że do czwartku trudno Ci będzie wytrzymać...:( Biedaku! Trzymaj się dzielnie!

Mirabell83 wiem że na tą przypadłość przepisują clotrimazol w czopkach...Możesz zapytać w aptece ale jak w czw. masz wizytę to nie ma co panikować. To jest częsta przypadłość ciążowa... Skazali Waśniewską tra la la la la... ps. co do aplikacji to ja mam smarta ale nie umiem pobierać aplikacji he he.Jak to się robi?

W munu masz ikonke albo market albo sklep play wchodzisz wciskasz lupe i wpisujesz nazwe programu jak wyskoczy to wciskasz pobierz.