Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Majka012345

KWIECIEŃ 2014 PRZYSZŁE MAMY

Polecane posty

Hej:) ja też dziś mam lenia. Co do mięsa z kurczaka to dziś miałam właśnie ziemniaczki z sałatka szwedzką i kotletami z piersi kurczaka. Ale jak byłam w piątek w mięsnym to myślałam, że zaraz wyjde z tego sklepu a na złość była długa kolejka. Ile przytyłam nie wiem, ale sądzę że niewiele, bo póki co nie mam problemu z ubraniami. Przyszła mama kwietniowa ja mam termin na 18 kwietnia. Na 111 jest nasza tabelka, dopisz się:)

gosia- ja katar to jeszcze jakoś przeboleję ale męczy mnie dziś od rana towarzyszący mu ból głowy , nie jest on silny ale ciągły i tępy ....nie wiem nawet czy są jakieś sposoby "domowe " na ból głowy ? tabletka odpada :( pozostaje męczenie się dalej . dziewczyny prawda jest taka że jak nie urok to sraczka :( wczoraj narzekałam na mdłości , dziś mdłości nie mam za to przyszły inne dolegliwości - nic tylko siąść i płakać :( chyba dopada mnie pomału jakaś ciążowa depresja :( :(

Gość motylekGosc
Mama kwietniowa ja mam termin na 14.04 na razie nic nie przytylam, zjadlam pyszny obiad niedawno ale mam juz uczucie glodu macie zmienne nastroje\/ bo ja sie latwo rozklejam i smieszy mnie byle co jak mam napad dzis juz plakalam i sie smialam

Gość Nicola1994
Hej dziewczyny ! Jestem w 9 tygodniu i 5 dniu ciąży ;** przewidywany termin porodu 22.04.14 !

Gość gosia8905
Benia mam tak samo. Jak nie urok to sraczka.... od początku. Mdłości, jak się skończyły to zaparcia, potem hemoroidy, teraz przeziębienie i pęcherz. Cieszę się z maleństwa, ale jednocześnie obawiam późniejszych miesięcy skoro teraz daje mi tak w kość. I jeszcze jak dotąd żadnego oparcia w mężu. Chyba nie dotarło jeszcze do niego to, że będzie tatą. Motylek pewnie ma racje... to takie nastroje ciążowe. ;(

gosia- ani nie mów...po prostu masakra :( ja niby się ciesze że już idę spać a z drugiej strony nawet nie wiem czy z tym bólem głowy zasnę:( tak się pilnowałam żeby nigdzie nie złapać przeziębienia - i niestety nie udało się :(

Benia-jak tak długo boli Cię głowa weź tabletkę,jedna nie powinna zaszkodzić a po co cierpieć godzinami. W pierwszej ciąży brałam paracetamol w razie potrzeby a nawet brałam znieczulenie u dentysty bo powiedziała że nie zaszkodzi dziecku no i jest zdrowy

Gość niulekx
hej czytam was na biezaco ale nie mamsil pisac tez meczycie sie z bolem glowy mi pomaga mocniejsza kawa i tez bronie sie przed przeziebieniem codziennie pije miod z cytryna z gorca woda zdrowka dla was i malenstwa;-)i jak najmniej dolegliwosci uciazliwych

Gość przyszla mama kwietniowa
Hej dziewczyny. A wy jak? Współżyjecie z swoimi partnerami/ mezami? Jakies zalecenia specjalne? Kochane lapiecie tez infekcje pochwy? Mnie zrobil sie kaszak na wewneetrznej stronie prawie przy pachwinie. Ma okolo 1, 5 cm. Co ja mam z tym zrobic?

Hej dziewczyny. A wy jak? Współżyjecie z swoimi partnerami/ mezami? Jakies zalecenia specjalne? Kochane lapiecie tez infekcje pochwy? Mnie zrobil sie kaszak na wewneetrznej stronie prawie przy pachwinie. Ma okolo 1, 5 cm. Co ja mam z tym zrobic?

Gość mama Aleksia
czesc dziewczyny:)nic nowego u nas nie słychac dom maluch i tak w kolko:P przyszła kwietniowa mama ja mam termin na 16.04 tez juz jestem 3 kg na plusie mimo ze nie jem wcale duzo:/w poprzedniej ciazy wazylam tyle co teraz w 7 mcu:P

cześć dziewczyny - ja dziś poległam - zostaje w łóżku :( noc nieprzespana przez zatkany nos i ból głowy . Rano wstałam jest trochę lepiej . Byłam w aptece , niestety oni nic nie chcą polecić kobietą w ciąży od razu kierują do lekarza , ale z drugiej strony iść do przychodni i złapać coś gorszego niż przeziębienie , to wolę wyleżeć to plackiem w łóżku . przyszła mamo kwietniowa- ja nie współżyje póki co z mężem mimo że bardzo bym chciała ....lekarz odradził mi w pierwszym tremestrze , powodem podobno jest bardzo delikatna szyjka macicy . Z tego też względu nie mam żadnych infekcji i jak na razie nic mi nie dokucza . Piersi nadal dość mocno mnie bolą i zastanawiam się w którym tygodniu ciąży ustępuje ból piersi ???

Gość zabiszna
a ja poki co 2 lata bez przeziębienia, tzn jak cos mnie łapało tylko to piłam sok z całej cytryny ;) a jak gardło bolało to płukałam wodą utlenioną ;p ale to przed ciązą ;) , poki co jest spokojnie, z tego co czytam to niektóre z was juz nie mają mdłosci ?. ja w 9 tygodniu miałam straszne skierowanie do szpitala dostałam, troche sie uregulowały i wymiotuje tylko wieczorami, niestety dzisiaj mdlosci od rana mnie mordują ;) ja również mam termin na 16.04 ;)))) u mnie to dziwna akcja ;) bo ja okres ostatni miałam 20.06 ;) takze termin pewnie lotny ;p

Gość Kasiucha2013
Przyszła mama kwietniowa ja mam termin na 16.04 :) z utęsknieniem wyczekuje usg i spotkania z moim skarbem a to jeszcze ponad tydzień :) co do tycia to ja wole się nie wypowiadać :) u mnie jakaś masakra, jestem spuchnięta jak beczka :) do tego muszę prowadzić oszczędny tryb... dużo leżeć i luteina - przez którą właśnie dodatkowo tyję :( a to dopiero 11tydzień, za dużo niby nie jem ostatnio w ogóle mam jakąś niechęć do jedzenia i tak samo mało pije;/ nie mogę się zmusić do przyjmowania dużej ilości płynów ;/ macie może jakiś napój który łatwo i przyjemnie spożywacie w ciąży ?:)

Gość kosmosik
Hej dziewczyny. A ja mam już stresa od rana. Dziś mam termin u dentysty. Myślicie ze znieczulenie w ciąży jest bezpieczne? Macie jakieś doświadczenia? Pozdrawiam

Gość zabiszna
Kosmonik, moja gin powiedziała ze nie ma problemu , trzeba poleczyc bo próchnica w ciązy jest bardziej niebezpieczna niz znieczulenie, mi na poczatqku odradziła pierwsze tygodnie bo cos tam coś tam , ja dla wszystkiego zaczekam do 4 miesiąca i pojde , wiem ze mam 3 ubytki , to mialam pol roku temu ;p wiec musze isc bo bedzie katastrofa, ;) Kasiucha2013 o to juz nas 3 na ten sam termin ;) co do płynów to nie powiedzialaś ogolnie co ci jest , nie mozesz przyjmować bo sie nie chce czy wymiotujesz? ja mimo wszystko pije duzo marchwiowych z owocami soków typu pysio i inne badziewiaki, ona są dosc syte , wiec na moj ciągły głod w sam raz, prócz tego troche zostaje w żołądku bo ja non stop wymiotuje , poza tym są dobre na zatwardzenia , jeżeli ktoś miewa jak ja ... ja widziałam mojego bobka 3 dni temu :D coś cudownego :] jakie to małe r***liwe ;]a kolejny raz ide we srode za tydzien ;] na prenatalne, też się nie mogę doczekać ;)

Gość gosia8905
Hej Kobietki. U mnie właśnie tak było. Koło 9 tygodnia minęły mdłości tzn stały się prawie niezauważalne, bo jeszcze się zdarzają. Tak więc wspólczuję jeśli skończyły się szpitalem. Mnie coraz bardziej ciągnie z boku brzucha, głównie rano i jak zmieniam pozycję. Gin mówi, że to normalne, bo dzidziuś coraz szybciej rośnie. Niedługo zaczynamy II trymestr ;)

Gość Kasiucha2013
No właśnie u mnie tak dziwnie z tym piciem, nie mam wymiotów ani nic, tylko po prostu nie mam ochoty, wody nigdy samej nie lubiłam, soki po 2 miesiącach już mi zbrzydły :) tak samo wszystko do jedzenia.... i teraz musze się praktycznie zmuszać bo wiem że pić trzeba dużo a niestety i tak nie piję tyle ile potrzeba ;/ Zabiszna - zazdroszczę, że tak często masz okazję widzieć swojego kropka :) ja ostatni raz jak go widziałam był jeszcze malutki (8tydzien) i niestety wizyty co 4 tygodnie - teraz nawet 4 tygodnie i kilka dni... ale przynajmniej będzie co oglądać na prenatalnym :) Tak często miałaś wizyty wyznaczone czy to nagła potrzeba?

Gość zabiszna
Kasiucha 2013 ogolnie mam zaj**** bistą gin :p ogolnie to z naglej podszeby , raz poszlam bo potrzebowalam zwolnienia 31 sierpnia i bach usg ;p pozniej poszlam 15 wrzesnia bo wymioty i bach usg bylam 21 wrzesnia bo zwolnienie bach usg ;] mialam robic teraz 21 usg , ale powiedziala ze za malutkie bo dopiero 3,56cm ;] i powiedziala przyjsc miedzy 7 a 14 dniem od naszego spotkania :] i ile 2 pazdziernika ;] naprawde widoki nieziemskie ;] ostatanio 15 wrzesnia spal i naet lapka nie pomachal i tak bardzo czekalam az zobacze ruchy , to 21 wynagrodzil dla mnie i dla mojego męza wszystko , szalał :p gin nie mogla zlapać na 3d ;p ;)))))

Gość Kasiucha2013
Zazdroszczę :) hihi i to jaaaak :) moim zdaniem usg powinno być robione dużo częściej :) dla spokoju rodziców, że wszystko jest w porządku :) ale cóż cierpliwie czekam i odliczam dni do 04.10., na szczęście nic złego (odpukać) się nie dzieje, żebym musiała wcześniej odwiedzić gina więc trzeba trenować cierpliwość przed urodzeniem dzidziusia :) bo później bardzo się to przyda... a u mnie z cierpliwością krucho :) a że to moja pierwsza dzidzia to obawiam się jak to będzie :) tym bardziej, że koleżanka - oaza spokoju - po urodzeniu dziecka normalnie wymiękła :) mówi, że dzidzia wszystko weryfikuje i okazuje się, że ona w ogóle nie jest taka cierpliwa :) czy też znacie podobne przypadki ?

Gość zabiszna
u mnie tez to pierwsza dzidzia ;p i ja jestem najmniej cierpliwa osobą na swiecie ;) , bardzo się powstrzymuje w przeciągu miesiaca tylko raz zadzwonilam do gin z wymiotami ze nie daje rady i ze nie wiem co sie dzieje i kazala przyjechać ;p a tak to ja bym po 2 razy dziennie dzwonilai sie pytala o to i o tamto ;p ale nie mozna popadac w paranoje ... zauwazylam ze bardzo sie zmienlam od kad zobaczylam jak dzidzia sie rusza, naprawde zaczelam sie przejmować wszystkim czy wszystko dobrze, czy to nie za duzo , a to nie za mało ,.. ehhh mamuśka ją staje ;p a zawsze mowilam do mojej mamy WES WYLUZUJ jednak to nie takie latwe jak się boimy o wlasne dziecko ;)))

Gość Kasiucha2013
:) a mogę spytać ile masz lat? :) ja mam nadzieję, że jak zobaczę swojego słodziaka ruszającego się, że wszystko jest ok i badania będą dobre to się trochę uspokoję, odetchnę i zacznę się cieszyć ciążą, w końcu będzie to już 2 trymestr a wtedy podobno humor dużo lepszy :) sił więcej, chociaż mnie na szczęście mdłości i wymioty praktycznie nie dotknęły ale za to nadrabiałam paskudnymi humorami, wściekłością i marudzeniem :) i moja połówka będzie miała trochę więcej spokoju i mam nadzieję, że na dobre dotrze do niego, że na prawdę jest tatusiem jak zobaczy ruszającego się szkraba :) ```marzenia``` :) z tym wyluzowaniem to masz rację... moja mama też się martwiła zawsze o mnie - a teraz sama zobaczę jak to jest - dzidzia jeszcze w brzuszku a człowiek już się martwi :)

Gość zabiszna
hehe jasne ze mozesz mam 26 lat ;) a Ty ?:] to nasza upragniona dzidzia, balam się nie nie dam rady sama zajsc w ciąze bez CLO ( tabletki na owulacje) mialam baaaaaaaardzo nieregularne okresy , a owulacje mialam w 30 czasami w 45 dniu , ale tu niespodzianka ;) a widzisz... u mnie z humorami nie jest tak zle... raz sie smieje raz placze ;p na poczatq maz mnie denerwowal ;p ze go nie bylo w domu a jak byl to ze wlasnie jest ;ppp ale on sie przywzyczail do tego , zna mnie 6 lat a do łatwych osob nigdy nie nalezałam ... na pocątku jak się dowiedzielismy to bylam przeszczesliwa .... pozniej czułam sie starsznie , bo przez wymioty siedziałam caly czas w domu, nie moge pracowac bo bym nie dała rady, poza tym pracowałam na dwa etaty , jestem nauczycielem w szkole, mało tego jestem instruktorem zumby .... bardzo się spełniałam w drugiej pracy , naprawde to kochalam, bylo mi strasznie przykro jak musialam oddać grupy na zastepstwo , nie mogłam się uspokoic... ale mimo wszystko zrobilam to dla bobka, bo raczej nei wskazany taki wysiłek w ciązy.... powoli sie przyzwyczajam do siedzenia w domu ;) a jak przejda mi wymioty bede sie w pełni cieszyła odmiennym stanem ;] , jak nie mialam wymiotów i wciazy to musisz byc mega szczesliwą mamą ;) ja uwazam ze ciaza z wymiotami to jedna z ciezszych chorób ;p osoby ktore mnie znają i widzą jak się mecze... nikt przy mnie juz nie powie ze ciąza to nie choroba ;pppp

Gość Kasiucha2013
Ja troszkę więcej bo aż 31 :) hyh ale problemów nie miałam mimo wieku jak tylko zaczęłam kontrolować tempkę to od razu się udało :) chociaż nie wierzyłam długo, że to możliwe, bo miesiąc wcześniej tak na chybił trafił się staraliśmy i też mi się wydawało, że mam jakieś objawy a tam nic nie było :) co do mdłości to dopiero ostatnio czasami miewam taki dyskomfort jak już chyba się robię głodna. Ty dzięki temu, że masz więcej objawów możesz być spokojniejsza :) a u mnie jedyny objaw to bolące piersi jak mnie na kilka dni przestały boleć to już lekka panika :) że może być coś nie tak.... hyh a tak jakbym miała wymioty to bym wiedziała, że nie ma zmian czyli musi być ok :) i tylko pod tym względem chciałabym to przechodzić chociaż może nie tak bardzo intensywnie :) mam cichą nadzieję, że na prenatalnym poznam płeć :) wiadomo, ze nie na 100% ale chociaż w kilkudziesięciu procentach :] a ten czas jak na złość wolno leci :)

Gość zabiszna
a co do męza to jak zobaczy na usg jak się rusza i jak fikolki robi , to uwierzy ;) moj widział wszystkie 4 usg , cieszył się , ale jak zobaczyl bobka jak się rusza zauwazylam w nim zmiane ;) hehehe taki tatus ;] chodzil pozniej i patrzyl na usg i całował i mowił ze kocha !!

Gość zabiszna
uuu na prenatalnym płec ? toż to będzie 14 tydzien , to nie za wczesnie ?;] a co byś chciała miec ? oczywiscie ze obojetnie aby zdrowe ;) ale myślalaś co bys chciała ?;]

Gość Kasiucha2013
motylek to bierz szybko teraz! Ja ustawiłam sobie codziennie przypomnienia w telefonie bo w nawale obowiązków nie trudno zapomnieć. U mnie będzie 12t4d wiem, że to wcześnie ale wtedy co niektórzy lekarze przypuszczalnie mogą podać płeć, zależy jak się ułoży, jaki sprzęt i jak wyspecjalizowany jest lekarz :) co do swojego to nie wiem jakie ma zdolności ale zapytać nie zaszkodzi :) co ja bym wolała... to dziwne bo na początku myślałam, że chciałam chłopca, później zakochałam się w imieniu "Lenka" i chyba jednak teraz jestem za dziewczynką - tym bardziej, że są grzeczniejsze, dłużej śpią - a mamusia kocha spać hihi :) ale najważniejsze na świecie to żeby było zdrowe, więc co ma być to będzie oby zdrowe i będzie na pewno kochane :) a Ty masz jakieś upodobania co do płci?