Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Majka012345

KWIECIEŃ 2014 PRZYSZŁE MAMY

Polecane posty

Gość Mama_Leti
MJ28, ja też zaczęłam rodzić w nocy i do rana już miałam całkiem dość... Ale na czas porodu jakoś organizm się zmobilizować. Gorzej było później, bo 2 kolejne noce w szpitalu też raczej nie spałam... Teraz jak będę w takiej sytuacji to poproszę położne, żeby wzięły na trochę dziecko. Bo wtedy wróciłem do domu wykończona i głodna... Eh... Miejmy nadzieję, że nasze dzieciaki nas oszczędza w nocy:)

Gość MJ288
wiadomo, nastawiam się, że mały nie będzie spał. :-) jestem na to gotowa :-) Czasem M. pomoże i wiadomo, że podzielimy się opieką i odpowiedzialnością. Ale podczas porodu, cała odpowiedzialność na Tobie, nikt za Ciebie nie urodzi, takie to przytłaczające. Mama Leti :) dzięki, fajnie, że są wśród nas dziewczyny, które rodzą drugi raz i piszą szczerze, że może być ciężko :) wkurzają mnie tacy co wmawiają, że poród to luzik a opieka nad dzidziusiem później to tylko przyjemności i wstąpi w nas nadludzka siła.

na pewno bedzie ciezko tez sobie zdaje sprawe z tego... ale malenstwa nam to chyba wynagrodza:) wlasnie zrobilam obiadek tortille, i czekam na meza :) kochane dzis dzien mężczyzny więc nie zapomnijcie o swoich ukochanych:) hehe na kwiecień, ale fajnie ze już w domciu:)) ciekawe co z miśką:) cos dzis sie nie odzywa Domella nowa fryzurka od razu polepsza poczucie nastroju:) ja tez ostatanio jak bylam u fryzjera to teraz czuje sie znacznie lepiej, choc i tak jestem przegruba buu

Kochane jesli sie tak zdarzy ze nie bedziecie mogly karmic, to wiecie juz jakie mleczko najlepiej wybrać dla malucha? jakiej firmy? moze ktoras moze cos polecic bo ja sie kompletnie akurat na tym nie znam

dziewczyny pisałyście ostatnio o koktajlach z truskawek. właśnie chce zrobić z okazji dnia mężczyzny. Mam pytanie?rozmrażałyście te truskawki?czy odrazu do kefiru/maślanki?

MJ288 ja z tym spaniem to tez własnie tak mam ze jak zarwe nocke to cały dzien nieprzytomna chodze ale to chyba dlatego ze mam o d zawsze bardzo niskie ciśnienie i nawet jak sie wyśpie a pogoda jest deszczowa to tez juz nie mam siły i bez kawy nie dam rady. A w dzien spac nie potrafie, nie zasne choćby nie wiem co.

jezeli chodzi o porod to weszłam w etap totalnego luzu i spokoju co ma byc to bedzie, ja pisałam było ciezko myslalam ze zejde z bolu ale szybko sie zapomina jak juz dostaniesz dziecko na rece. jedno czym byłam wyonczona to ta utrata krwi przez co w anemie wpadlam 2h po porodzie polozne chca mnie przewiezc na poporodowa mowia zebym usiadła na łozko potem przesiadła sie na wózek a ja jak wstałam tak padłam spowrotem :( to mnie przewiozły na łozku nie na wózku :) tam dostałam pozna kolacje bo jednak o 2 w nocy :) mała spała obok w wózeczku tym szpitalnym byłam wykonczoan nie powiem ze nie ale połozne i na porodówce i na sali poporodowej złote kobietki. widziałay ze blada jak przescieradło byłam pomagały choc widziały ze dawałam rade i bez tego ale powiem wam ze poprosu wiedziłam ze musze byc silna dla tej istotki ona dawała mi takiego powera :) a pozniej drugi najcudowniejszy widok moj maz wchodzi do sali stanał jak wryty ze łzami w oczach podszedl do jej łozeczka mowiac "no nie wierze poprostu nie wierze" i jedno słowo do mnie " dziekuje" dlatego chce zeby tym razem byl przy porodzie to chyba mi sie tam rozpłacze:):)

Gość gość
Zaba90:) widzisz anulkahanulka tobie polozne w szpitalu pomagaly przy dziecku a mi nie bardzo raz tylko pokazaly jak karmic nawet jak przewinac nie mowily i jak maly plakal to daly mi butelke. piwiedzialy ze jak będzie glodny to dac i zapisywać ile zjadl później sprawdzily i oburzone ze za dużo mleka dalam zamiast 20ml na jakas godzine czy dwie ja dalam z 40ml a przecież skąd moglam wiedzieć ile podac skoro mi nikt nie powiedzial

pisałyscie wczoraj o szczepionkach. Ja szczepic bede tylko podstawowym pakietem, kuzynka opowiadała mi ze kiedy była z dzieckiem w szpitalu to na oddziale leżał chłopiec sparaliżowany po dodatkowych szczepionkach. Poza tym sama miałam taka sytuacje ze moja córka lezała w szpitalu dzieciecym i w tym czasie panowała tam prawdziwa epidemia rotawirusów czyli mówiac najzwyczajniej jelitówka, i były tam dzieci które były na rota szczepione, pytałam pielegniarke jak to mozliwe ona mi odpowiedziała ze szczepów wirusów sa tysiace a szczepionka chroni tylko przed jakims ich procentem wiec wcale nie jest powiedziane ze jak zaszczepimy to dziecko nie zachoruje

Gość gość
Tysiące dzieci dziennie sie szczepi. Warto spojrzeć na statystyki - ile dzieci ma autyzm czy paraliżem po szczepionkach. O tych przypadkach sie mówi. Dlaczego nie mówi sie o powikłaniach po przebytych rotawirusach czy też zapaleniach opon mózgowych? Dlaczego zaczynaja wracać choroby o których nikt nie słyszał od lat? Bo matki nie chcą szczepić,a potem cierpią dzieci. Od zawsze dzieci sie szczepi i tylko dzięki temu nie rozwijały sie choroby.

wiktorowianka ja je mialam takie pol rozrmrozone, zebym mogla je zmiksowac, zawsze dodaje tez cukier waniliowy i ma super posmak:) polecam

Gość Mamaolcia
Hmm koktajl tez bym chciała.. Mnie boli brzuch, napina sie mocno od kilku godzin. Nie mam na nic siły:(

AnulkaHanulka tak pieknie napisałas o reakcji meza ze az sie wzruszyłam, tez przypomniałam sobie pierwsze chwile razem z naszą myszką po porodzie, pamietam ja taką malutką śliczną jakby to było wczoraj a ból porodu choc tez był nie mały odszedł szybko w zapomnienie. Wiec kochane bądzmy dobrej mysli, kto jak nie my kobiety ma to przezyc.

ciekawa jestem jak moj m zareaguje:) hehe i czy bedzie mi wdzieczny ciekawa jestem jak sie zachowa:) ale mnie strasznie dzis bola pachwiny pomimo ze w sumie nie lazilam nigdzie, no ale ogarnelam mieszkanko i umylam okna moze od tego...moj m wrocil z pracy padniety ze wlasnie spi a ja sie nudze buuu

gosciu ja przeciwko podstawowym szczepionkom nic nie mam, szczepiłam nimi corke i bede tez syna, zreszta tez byłysmy jako dzieci juz szczepione na wiele chorób, ale nie pisz mi tu ze od zawsze szczepi sie na rotawirusy czy pneumokoki.

Gość Mamaolcia
Ja rozmawiałam o szczepieniach z pediatra i powiedział, że przedszkolaki najbardziej roznoszą te wszystkie rotawirusy i inne paskudy, wiec młodsze dziecko warto zaszczepić. Dlatego zaszczepie malutka, bo starszego też szczepiłam. Ja mam obawy jak mój synek wytrzyma te kilka dni jak będę w szpitalu, bo tam nie ma odwiedzin dzieci do lat 14.:(

Gość Ania z Oliwka
dziewczyny, zapracowalam sie dzis bardzo i mam skurcze co 10 minut, mala sie strasznie rusza, ale czop jest jeszcze na miejscu, może zacząć się poród przed opczepieniem się czopa ? termin mamy dopiero na 16.04 idę wziasc ciepła kąpiel może cos pomoże..

Gość Mamaolcia
Ania weź kąpiel albo prysznic i połóż sie. Czop wcale nie musi odejść Ci teraz, póki co odpoczywaj i licz co ile skurcze.

Gość miska22
Jestem jestem czytam was caly dzien ale na tel, bo maz laptopa przejal a tu nie lubie pisac... Ja chyba bede szczepic tylko na podstawowe... Jestem,chora :( okropnie boli mnie gardlo i glowa i uszy i przelyk a pan,lekarz stwierdzil ze to przeziebienie zalecil witamine c i tabletki na gardlo ale sam,nie wiedzial jakie, zgadywal,i sprawdzal na necie co mozna w ciazy

Gość miska22
Ania slyszalam,ze przed porodem dzieci sie uspokajaja:)

Miska22... na gardlo mozesz ssac tantum verde lub cholinex poza tym plukaj gardlo albo roztworem wody z sola albo naparem z szalwi....

podobno to prawda ze dzieci sie uspokajaja bo ja małej w dniu porodu praktycznie nie czułam tlko od czasu do czasu delikatne smyranie od srodka :) teraz to obecenie mam odczucie jakby mnie moja dzidzia probowała znokautowac od srodka takie kopniaki pod zebrami odzuwam a rano tak mi zasadziła ze jak sie zgiełam to pozniej wstac nie mogłam ani oddechu złapaci tak przez dobra minute az cały brzuch mi sie twardy zrobil ogólnie mi sie dzis tez brzuch napina pachwiny mnie bola ale ja tez korzystajac z ładnej pogoy duzo spacerowałąm z córka place zabaw to zaliczyłam chyba wszystkie na osiedlu :)

Gość motylekkkkkkkkk
Ania z Oliwka to chyba przegielas z tym zapracowywaniem sie ja czulam sie dzis super do pewnego momentu ogolnie spiaca juz sie robie ale jeszcze poogladam jakies seriale Miska juz myslalam ze rodzisz:)

Gość miska22
Jak bede rodzic to obiecuje ze napisze motylku :)a ania chyba faktycznie przegielas i to ze zmeczenia

Cześć dziewczynki,noc-pewno większość śpi :-) ja za dnia sie przespałam i teraz pokutuję. Też się zastanawiamy z m nad szczepionkami,ale chba zostane przy podstawowych,bo przerażają mnie skutki uboczne tych specjalistycznych szczepionerk np na rota czy pnerumo. Apropo dzisiaj natrafiłam na ciekawy artykuł dotyczący właśnie szczepień-udowodniono że niektóre szczepionki zawierają substancje szkodliwe dla organizmu a szczególnie niemowląt! Niestety prawdą jest to że to chemiczny skład szczepionek doprowadza do opóźnień w rozwoju i autyzmu!! Kopleżanka pracuje z dziećmi autystycznymi,ta choroba może sie dopiero uaktywnić w 3-4roku życia i wcale nie jest powiedziane że jest to choroba genetyczna!Więc co doprowadza do takiego stanu rrzeczy?Stąd moje obawy dot.szczepień dodatkowych.Kiedyś się nie szczepiło aż tyle,więc faktycznie to co napisał "gość"wogóle do mnie nie przemawia. Zaszczepienie na rotavirusy nie gwarantuje że się go nie złapie,bo jest ich masa a wszczepianych jest garstka.Koleżanka szczepiła na pneumokoki swojego syna,a i tak choroba go nie omineła. Miśka- tantum verde nie można w ciąży,kiedyś owszem był dozwolony,ale zmienili skład i nawet na op.pisze że nie wolno.Co do cholinexu to nie wiem,ale sa w aptekach na gardło pastylki dla ciężarnych prenalen i syrop też w razie czego.

A to jest link do artykułu o szczepionkach...ile w tym prawdy? same oceńcie. Ulotki,które zachęcają do zaszczepienia są bardzo przekonywujące...ale zawsze jest druga strona medalu. http://mar****.wordpress.com/2014/03/06/zwiazek-szczepien-z-autyzmem-udowodniony/

Gość gość
Witam wszystkie szczęśliwe mamy! Moje Drogie, mam do Was ogromną prośbę, widzę, że jest Was tutaj dużo i wszystkie aktywnie działacie na owym forum, w związku z tym chciałabym Was prosić o pomoc. Jestem studentką położnictwa i piszę właśnie pracę licencjacką, zbieram informacje, które są mi po prostu niezbędne do napisania jej :) Mam ankietę dotyczącą porodu w wodzie, czy mogę Was prosić o wypełnienie jej w wolnej chwili? Jest ona skierowana do WSZYSTKICH przyszłych mam! Będę ogromnie wdzięczna, z góry dziękuję i pozdrawiam! :) https://docs.google....GY9sfE/viewform

Gość gość
Witam wszystkie szczęśliwe mamy! Moje Drogie, mam do Was ogromną prośbę, widzę, że jest Was tutaj dużo i wszystkie aktywnie działacie na owym forum, w związku z tym chciałabym Was prosić o pomoc. Jestem studentką położnictwa i piszę właśnie pracę licencjacką, zbieram informacje, które są mi po prostu niezbędne do napisania jej :) Mam ankietę dotyczącą porodu w wodzie, czy mogę Was prosić o wypełnienie jej w wolnej chwili? Jest ona skierowana do WSZYSTKICH przyszłych mam! Będę ogromnie wdzięczna, z góry dziękuję i pozdrawiam! :) https://docs.google.com/forms/d/19-y36M2q2Re4i1QCm471bNZ6jMoKBJPG_BM_-GY9sfE/viewform

KArolina i Karolek to dziwne co piszesz bo lezac w tamtym miesiacu w szpitalu wlasnie tantum verde mi kazal ordynator ginekologii i poloznictwa brac na bol gardla :-/

Gość myszyla12
witam was mamusie chyba znowu jestem pierwsza :) wiec tak co do szczypionek zgadzam sie z wypisami powyzej szczepionki na pnemokoki i rotariwusy nie gwarantuja wogole ze dziecko sie zarazi vo znam przyklady ze dziecko szczepione na to i tak sie zarazilo i to wiele razy wiec szkoda truc dziecko co do podstawowych ja szczepilam moja corke 4 lata temu szczepionka o nazwie Hexa 6w1 nic malej nie bylo ani goraczki a ni obrzeku nic i do tej pory nic jej nie jest a ma juz 4 lata :) co do porodu to jak rodzilam corke te 4 lata temu sn wazyla ona 4050g i miala 59 cm nie ukrywam bylo ciezko chwialmi bardzo ciezko ale jak sie zobaczy maluszka to sie o wszystkim zapomina dla mnie porod byl wykanczajacy zemdlalam podczas skurczu i dlatego mala jak sie urodzila nie plakala byla sina ale pochwili zaskoczyla i bylo ok :) nie kazdy tak ma wiec sie nie bojcie kazda znas ma inaczej co do meza po porodzie tez plakal dziekowal mi za urodzenia dziecka a jak przyszlam do domu po 3 dobach dal mi wielki bukiet kwiatow zloty lancuszek z serduszkiem bardzo mocno przytulil i dziekowal piekne to jest uczucie naprawde