Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomoc w Depresji

Polecane posty

Gość gość

Witam. potrzebuje porady osob ktore mialy styczność z ta choroba. Bardzo chce pomoc bliskiej mi osobie. Ma 23 lata i od pol roku choruje na depresje. staram sie jak moge wnies do zycia tej osoby jak najwiecej usmiechu i szczescia. Moze podacie mi jakies pomysly na pomoc takiej osobie?myslicie za warto duzo rozmawiac o chorobie zeby sie z nia oswoic czy raczej nie mowic wcale zeby chora osoba o niej nie myslala? prosze o pomoc..

Gość gość
witaj, aż zazdroszczę tej osobie, że ma kogoś kto chce jej pomóc. Sama mam depresję, ale nikogo bliskiego nawet do rozmowy

Gość gość
Bardzo prosze o poważne odpowiedzi.. jesli ktos zna te chorobe wie jaka jest ciezka.

Gość gość
wychodź z nią, o chorobie możesz rozmawiać. a ona chce wychodzić do ludzi czy siedzi?

Gość gość
ja mówię sama mam depresję i jeśli ta osoba nie chce wychodzić to raczej jej nie zmuszaj, bo się zamknie w sobie jeszcze bardziej. Najlepiej spędzać z nią dużo czasu, dużo rozmawiać i słuchać

Gość gość
może bardziej powinnaś skontaktować się ze specjalistą i z nim konsultować stan swojego przyjaciela to będzie dla niego bardziej bezpieczne..

Gość gość
leki plus wsparcie i tyle wystarczy:)

Gość gość
On sie juz leczy u specjalisty. ale ja chce wiedziec jak mu pomoc tak po prostu.. nie poprzez leki czy zozmowe z psychoterapeuta.. pracuje wiec duzo czasu spedza poza domem ale meczy go to. wiekszosc czasu woli spedzac w swoim pokoju, siedzac, sluchajac muzyki i piszac swoje teksty albo nagrywajac swoja muzyke. Ale spacery ze mna lubi.. rozmawiam z nim tak czesto jak moge.. chce zrobic wiecej ale nie wiem czy potrafie... dlatego pytam co moge jeszcze mu dac zeby bylo mu lzej..

Gość gość
jeśli ta osoba chce o tym mówić to mów, jeśli nie to nie poruszaj tematu. przede wszystkim zadnych tekstów typu: "wszystko bedzie dobrze" najlepiej po prostu badź kiedy bedzie cie potrzebować

Gość gość
Dziękuję wam bardzo.

Gość gość
Nie powinnaś zacząć od ciebie? :D może laska ma stawiane wymagania z kosmosu to się dołuje? ;)

Gość gość
Aaa to koleś jest.

Gość gość
bądź z nim tak po prostu ...a ty się tak nie zamartwiaj bo to jest również dla ciebie ogromne obciążenie..