Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mateczka_____

Imię Maksymilina zdrobnienie Makuś co myślicie

Polecane posty

Gość Mateczka_____

Jak w temacie.

Gość gość
Makuś? pierwsze słyszę, wszystkie dzieciaki o tym imieniu w skrócie mają Maks...

Gość Mateczka_____
Głównie chodzi mi o to jak wam się podoba to imię, bo wiadomo zdrobnienie to już każdego sprawa, spotkałam się z takim zrobnieniem w i nternecie i się spodobało.

Gość gość
ja mam marcin i ojciec na mnie wołał makuś

Gość Mateczka_____
Makuś jakoś tak fajnie dla maluszka :)

Gość gość
Makuś = hamburger z makdonalda w naszym narzeczu Chodźmy na makusia = chodźmy na hamburgera do restauracji MacDonald

Gość Mateczka_____
No włąśnie tez się spotkałam z takimi opiniami, ale to raczej w drugą stronę powinno być ludzie nadają swoim pupilom ludzkie imiona na i już się nic nie poradzi. ALe właśnie dlatego Zdrobienie Makuś a nie Maks.

Gość gość
Maksiu - u mnie na osiedlu ze 3 psy tak wołają. Makuś jakoś dziwnie. Kojarzy mi się z pustą makówką.

Gość gość
Makus? Każdy będzie pytał "Maciuś"? Od tego już blisko do Maciusia z Klanu albo do maćka czyli wielkiego brzucha. Moim zdaniem to imię to niewypał.

Gość gość
max super imie mnnie sie podoba a mojemu mezowi wogole.sasiedzi tez maja psa maxia

Gość Mateczka_____
Widzę, co osoba to opinia.

Gość gość
to juz daj Makuwa przyjemne z pozytecznym:)

Gość Mateczka_____
Z tym Makusiem to tylko tak bo po prostu znalazłam w internecie takie właśnie zdrobnienie . Chodzi głównie o Imię Maksymilian dla dziecka.

Gość gość
Mi sie maksymilian nie podoba. Juz lepszy marian. Koniuszko na przykład. Pamiętaj, że u chłopca imię musi sie dobrze zgrać z nazwiskiem, bo raczej go nie zmieni.

Gość Mateczka_____
To akurat idealnie ze sobą pasuje.

Gość gość
Maksymilian Maria Kolbe?

Gość gość
piekne imie Maxymilian

Gość zonaswojegomeza
Moj maz jest Maksymilian i na niego mama mowi wlasnie Makus. Jego to wnerwia i uwaza to za idiotyczne zdrobnienie nie majace nic wspolnego z tym imieniem. Jak dla mnie to bez roznicy,mamy prawo na dzieci mowic jak sie nam podoba. U mnie w rodzinie.jest duzo zdrobnien "przezwisk"ktore z imieniem nie maja prawie nic wspolnego. Np.Milusia czy Gucio czy Gutek. Ale tak sie utarlo i juz. Wiec i Makus przejdzie.

Gość NieBedzieszDecydować
o zdrobnieniu... Ludzie jak zobaczą Maksymilian to będą zdrabniać Maks, Maksym...a Makuś to sobie do niemowlaka możecie w domu mówić.

Imię bardzo fajne ale już to zdrobnienie Makuś nie brzmi dobrze, dla maluszka to może nawet ale nie wyobrażam sobie piętnastolatka przedstawiającego się jako Makuś albo publicznie się tak do niego zwracającej mamy. A Max to spoko neutralnie. Po prostu Makuś do mnie nie przemawia:)

Gość Mateczka_____
Dzięki za opinię co do Makusia to właśnie z myślą o niemowlaku :) a tak to maks :)

Gość gość
Maksymilian to imię mojego dziadka - ładne ;-) zdrobnienie Makuś nie bardzo dobrze brzmi, ale ja na swoją córkę mówię "Mrówka", więc Ciebie krytykować nie zamierzam ;-)

Gość TySobieMożesz
nawet na Maksymiliana Filip mówić...kto ci zabroni, ale nie oczekuje, że inni będą Makuś wołać, bo co to w ogóle jest? Mały makowiec czy co?

Gość zonaswojegomeza
Ale mi sie wydaje,ze autorce chodzilo o to czy ona tak moze.mowic do dziecka, ewentualnie u kogos slyszala. To logiczne,ze dorosla.osoba nie bedzie przedstawiac sie Makus. Ale w rodzinie mozna sobie mowic jak sie chce.

Gość gość
Ale mi sie wydaje,ze autorce chodzilo o to czy ona tak moze.mowic do dziecka, ewentualnie u kogos slyszala. xxx Autorka może do niego mówić jasnie panie albo paniczu oświecony albo mordotymoja - po co o to pytac kafetarianki?? czyżby była ograniczona umysłowo?

Gość Mateczka_____
zonaswojegomeza tak właśnie o to mi chodzi. Ja nawet jeszcze nie jestem 100% na to imię zdecydowana ale pytam z ciekawości zdrobnienie to już najmniejsza sprawa. www.imiona.artykul.com Maksymilian zdrobnienia Maksyś, Max, Maksiuś, Maksiul, Maks, Makuś,

Gość zonaswojegomeza
" Autorka może do niego mówić jasnie panie albo paniczu oświecony albo mordotymoja - po co o to pytac kafetarianki?? czyżby była ograniczona umysłowo?" A moze ty jestes,skoro zadala pytanie co o tym myslicie? Cos ci przeszkadza?to sie nie wypowiadaj i nawet nie czytaj. Na forum mozna sobie gadac o wszystkim a tobie nic do tego.