Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy to normalneee

Leczenie mlecznych zębów pod narkozą

Polecane posty

Gość czy to normalneee

Witam, Mój syn ma dwa lata, dziś byłam z Nim u dentysty. Dwa tygodnie temu miał mały wypadek na rowerku i wybił sobie trzy ząbki- górne jedynki i jedną dwójkę. . Pani stomatolog w zasadzie nawet nie obejrzała tych ząbków dokładnie, tyle tylko jak lekko buzię otworzył i raz spojrzała. Po czym wystawiła diagnozę, że wybite zęby (a raczej to co z nich zostało) trzeba usunąć, do tego musi usunąć Mu wszystkie czwórki. Zabieg ma trwać ponad trzy godziny i mały ma być pod narkozą przez ten czas. Kiedy zapytałam jakie badania muszę zrobić odpowiedziała,że żadnych. Będzie anestezjolog to go zbada. No dobra,ale co jeśli ma np na coś uczulenie? tego przecież anestezjolog mi nie powie. Jestem negatywnie do tego nastawiona, wydaje mi się,że taka narkoza to dość duże obciążenie dla takiego malucha. A koszt tego zabiegu to prawie 5 tysięcy. Czy taki zabieg to coś normalnego? Często używa się narkozy u takich maluchów? bo może niepotrzebnie panikuję. Umówiona jestem na wrzesień dopiero i chciałam iść jeszcze do innego stomatologa.

Gość paulina663
Mój maluszek leczy się u tego stomatologa stomatologiadziecieca.com i zawsze wszystko jest w porządku. Niestety synek ma duże kłopoty z ząbkami, odkąd zaczęły się pojawiać. Ale na szczęście ta klinika jest przystosowana do dzieci i nie obawiam się, gdy trzeba zrobić jakiś zabieg. Zawsze wszystko jest super.

Gość gość
paulina633.... kłamie

Gość gość
Moj syn tez mial miec leczone zeby pod narkoza. Nie zgodzilam sie ! Co jesli dziecko sie nie wybudzi?! Szukalam innego stomatologa i znalazlam, mial takie podejscie ze dziecko dalo sobie wszystko zrobic

Gość gość
znam przypadek nie wybudzenia dziewczynki, niestety była uczulona na środki anestetyczne, i kaput, to nie żart