Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kaka217

Ojciec upiera się przy swoim nazwisku

Polecane posty

Witam. Mam taki problem, że rozstałam się ze swoim chłopakiem będąc w ciąży. Przez cała ciążę mnie zadręczał psychicznie. Bywał zazdrosny (nawet o moją matkę ) pilnowal na każdym kroku, wyzywał (szmata, idiotka chora psychicznie lecąca tylko na kasę itd.) ubliżał że pewnie mam kogoś jak on jest u siebie i nie jest pewny czy to jego dziecko. że kiedy dziecko się urodzi to mi je odbierze. Teraz mam problem z nim bo zjawil się po dwoch miesiącach wielki "tatuś" i zażądał wpisania siebie jako ojca bo uznaje dziecko ale papiery podpisze tylko wtedy kiedy zmienię małemu nazwisko na jego jednak ja tego nie chcę bo wiem, że nigdy z nim nie będę i wolałabym żeby mały miał moje nazwisko. Boję się opinii sądu bo on powiedział że zezna w sądzie, ze chce byc ze mną i małym i to ja nie chcę czy sąd może być przychylny w tej kwestii i zgodzić się na jego nazwisko? Czy raczej w takich sytuacjach sąd zostawia nazwisko matki?

Gość gość
Nazwisko ojca. 🖐️

Gość gość
To jakis psychol, szukaj prawnika, nagraj na dyktafon, jak Cie poniża itp. On nie nadaje sie do wychowywania dziecka

Gość gość
w razie kiedy rodzice nie mogą się dogadać co do nazwiska, dziecku daje się podwójne

Gość lolekkk
ją może poniżać, a ojcem może okazać się najlepszym na świecie

Gość gość
Nie będzie dobrym ojcem, jesli będzie ją poniżał. jak dziecko może wychowywac się w takiej atmosferze? Masz problemy z logicznym mysleniem? Poza tym wyraxnie widać, że on ma jakies zaburzenia psychiczne

nie sądzę jak nie ma szacunku do matki swojego dziecka i ją wyzywa, to nie jest człowiek, który może dobrze wychować dziecko, czyli być dobrym rodzicem a do autorki - po co w ogóle podałaś go jako ojca? mogłaś powiedzieć - ojciec nieznany i po kłopocie

Gość gość
przecież nie mają ze sobą kontaktu na codzień, więc co miałoby widzieć dziecko? Weekendy i wakacje u ojca i po sprawie

Gość gość
ona moze powiedziec co chce on moze zalatwic sprawe sadownie :)

Gość gość
" Poza tym wyraxnie widać, że on ma jakies zaburzenia psychiczne" A może... Może on ma rację. Dlaczego zawsze zawierza się wersji kobiety i staje po jej stronie?

Jeszcze nie podałam go jako ojca, bo nie jest wpisany. On powiedzial, że i tak pójdzie do sądu jemu chodzi tylko o to , żeby dziecko miało jego nazwisko bo mu na tym bardzo zależy, jak to powiedział robi to dla dobra dziecka. A co do widzeń to z tym też się odgraża, że będzie zabieral mi dziecko kiedy zechce bo i tak nie karmię piersią więc sąd przyzna mu racje. Dziecko ma dwa miesiące więc to chyba raczej jest nie możliwe ja tak myślę.