Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

niezreczna sytuacja jak sie zachowacc widzenia z dzieckiem

Polecane posty

Gość gość

witajcie, mam pewien problem: zamieszkałam z samotnym ojcem 7letniego chłopczyka ojciec dziecka ma lat 31 sam go wychowuje od roku. chłopczyk bardzo się do mnie przyzwyczail staram się dla niego jak mogę naprawdę. tzn traktuj go jak swoje dziecko dbam gdy jest chory, bawimy się razem, wszystko mu kupuje tlumacze itp. ja tez mam dziecko 3 letnie z poprzedniego związku. problemem jest to że chlipczyk opowiada o swojej matce źle do wszystkoich kogo napotka tzn jak poznal mnie to mowil:" moja mama dużo pila piw i dlatego tata wyrzucil ją z domu , była niedrobra i np. wychodzila w zimie w piżamie do sklepu po piwa a mnie zostawiala samego! później szlam z nim kiedyś na spacer kolo takiego parku a on wyskoczyl znow z textem:" oo zobacz tutaj w tym miejscu moja mama rzucila się na taką panią i ją bila!" noi takich przykladow wymienia przy roznych sytuacjach, w jego opisach mama jest zla, ale jak go zapytam czy za nia tęskni to mowi ze tak... i GLOWNY PROBLEM TO TO z ta kobieta miesza w naszym zyciu, bo chlopcyzk po spotkaniu z nia (ma sądownie przyznane 2 spotkania na miesiąc) wspomina ja mimo ze była taka zla mowi gdzie z nia był co robil itp....... KOLEJNY PROBLEM MOJ TO TAKI ZE ONA MA PRZYDZIELONE WIDZENIA Z DZIECKIEM W SOBOTY 2 RAZY W MIESIACU NOI POTRAFI ZADZWONIC NP WE WTOREK I CHCIEC UMOWIC SIE NA SRODE LUB CZWARTEK A WTEDY ON NIE POTRAFI JAKO OJCIEC JEJ ODMOWIC I WG MNIE POWINIEN POWIEDZIEC :" MASZZ ZASADZONE WIDZENIA Z DZIECKIEM W SOBOTY WIEEC TYLKO W SOBOTE MOZESZ GO WIDZIEC" A ON GRZECZNIE JEJ SLUCHA P[RZEZ TELEFON DOPASOWUJE SIE DO TEGO CO ONA MOWI I JAKI TRMIN CHCE, WOGOLE TO MI OSTATNIO POWIEDZIAL ZE MA ZASADZONE WIDZENIA Z DZIECKIEM PRZY JEGO OBECNOSCI! A JA GO ZAPYTALAM TO JAK ON SOBIE TO WYOBRAZA ZE NP POJDZIE Z NIA I Z DZIECKIEM NA SALE ZABAW A JA CO???????????? POZA TYM ON SIE BARDZO STARA DO MOJEJ CORKI, JEST BARDZO POMOCNY I WSZYSTKO SIE UKLADA NAM ALE TA JEGO BYLA ZONA CHCE WSZYSTKO ZNISZCZYC I MAM WRAZZENIE ZE JEJ SIE TO UDA MIMO ZE ONA MA JUZ NOWEGO FACETA. CALY CZASS zastanawiam się czy jest szansa na to by on wrocil do bylej zony alkoholiczki???? twierdzi ze nigdy by do niej nie wrocil bo to on wniosl o rozwod, bo jej miał dość i tego picia, ze ona ma już nowego faceta, ze wg niego ja jestem lepsza... ale nurtuje mnie to dlaczego on chce mieć kontakt z była zona w sensie ze widzenia tylko w jego obcnosci i dlaczego np. nie poooousuwal z komputera zdjecc z ich slubu i z wakacji itp.???? jak jemu powiedziałam już kilka razy by te zdjęcia popoousuwal to mowil ze usunie i tak już 3 miesiące nie usuwa...ehhh nie wiem ale mi się wydaje ze to takie dziwne ze jego synek chodzi na te spotkania do tej zony JA POWIEDZIALAM MU ZE NAJLEPSZA OPCJA BYLOBY GDYBY TA MATKA WIDYWALA SIE Z SYNKIEM W JEGO POKOJU A MY W DRUGIM W TYM VCZASIE BY GO NIGDZIE NIE ZABIERALA I WTEDY SIE JEJ ODECHCE WIDZEN

Gość gość
m sie wydaje ze jak bedziesz sie wtracala do jego spraw z dzieckiem to predzej czy pozniej bedzie mial do ciebie pretensje i ty bedziesz wrogiem.Ale chyba nie ma latwo jak sie wchodzi w zwiazek gdzie sa dzieci.

Gość gość
jak ma sie nie wtracac w jego sprawy,jak razem zyja?! Mysle,ze dobrze by bylo,jakbys porozmawiala z facetem,ze chcesz byc z nimi razem podczas spotkan.Co do powrotu do niej,to musialby byc totalnym kretynem,by do alkoholiczki wrocic.Alkoholik uzaleznia od siebie,ale on ma dziecko,ktore jest dla niego wazne,wiec sie nie martw,no chyba,ze to jakis niepowazny koles...

Gość gość
Moim zdaniem mocno przesadzasz. Po pierwsze dlaczego ma usuwac zdjęcia z ich slubu czy wakacji to jest część jego przeszłości i tego nie zmienisz. Ja bym napewno nie wyrzuciła zdjęć mojego byłego. Po drugie może on chce byc na tych widzeniach bo obwaia się że matka będzie piła przy dziecku, może chce kontrolowac sytuacje zwłaszcza, że dziecko jest negatywnie nastawione do matki. Nie sądze, żeby chciał wrócic do alkoholiczki. Po trzecie na jakiej podstawie wysnuwasz wnioski, że ona miesza w waszym zyciu? bo chce się zobaczyc w innym dniu niż zasądzony przez sąd? No naprawde straszne mieszanie. Laska wrzuć na luz bo związek rozpadnie sie przez Twoje wtrącanie sie do spraw jego i jego dziecka.