Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dostałam mieszkanie

Polecane posty

Gość gość

Muszę je wyremontować.. a kompletnie nie wiem jak sie za to zabrać... :/

Gość gość
na pewno zależy od stanu mieszkania, Twoich oczekiwań i zasobności portfela

Gość gość
nie masz mieszkania masz problem masz mieszkanie masz problem :))) najlepiej wziąść ekipę remontową albo popytaj znajomych czy znają się na remontach

Gość gość
mysle ze najpierw sprawdzilabym stan elektryki w meiszkaniu by po remoncie nie rozwalac ponownie calego mieszkania

Gość gość
nie masz pojęcia jak bardzo chciałabym dostać mieszkanie zazdroszczę ci

Gość gość
przede wszystkim zasobności portfela... dopiero co włożyłam kase w to mieszkanie w którym aktualnie mieszkam,... Ale nawet jakbym miała jeść makulature to sie stąd wyprowadze... potrzebuje 5 par drzwi wewnetrznych,junkers do łazienki, kuchenke gazową i gumolity (bo chyba najtaniej wychodzą) to są rzeczy za które najwiecej zapłace.. i nawet w necie nie umiem znaleźć nic taniego :| Może ktoś bardziej 'obcykany' w przeglądaniu stron znajdzie coś tańszego.. byłabym wdzięczna....

Gość gość
ja też sie ciesze.. w końcu mi sie udało.. uwolnie sie od tej chorej sytuacji w której sie znajduje.. ale jakoś musze to ogarnąć .. heh

Gość gość
Zamiast obciachowych gumolitów kupiła bym Najtańsze panele dzwi bym nie kupowała kupiła bym tylko od łazienki i piecyk do łazienki ,nie wiem ile masz lat ale kuchenkę wzieła bym na raty

Gość PorozmawiamY
długo czekałaś na to mieszkanie ?

Gość gość
Podobnie jak inni pomyślałabym, by sprzęt (piecyk, kuchenkę) wziąć na raty. Gumolitów nie kładź, nie wiem ile masz metrów do położenia, ale będziesz żałowała. Drzwi - nie wiem w jakim stanie są te obecne, jak już musisz, to zmień z ościeżnicami, żeby potem syfu nie robić. Chyba, że masz jako takie te drzwi, to narazie odpuść, nawet większy remont, a zrobisz to później. Zakup sprzęt, sprawdź instalacje, wymień sanitariaty, deskę sedesową, pomaluj na czysto i się wprowadź. Uzbierasz kasę, to zrobisz większy remont łącznie z wymianą drzwi.

Gość gość
drzwi niestety muszę wstawić do wszystkich pomieszczeń... Myślałam o panelach bo takie najtańsze cenowo wychodzą podobnie jak gumolit.. ale nie wiem czy przy dzieciach lepszy nie byłby gumolit.. tzn,nigdy nie miałam paneli ale wydaje mi sie że gumolit jest praktyczniejszy... chyba..

Gość gość
Ja mam panele wszędzie są ciepłe i praktyczne a i ładnie wyglądają

Gość gość
Wiecie może czy za założenie licznika z gazu i prądu trzeba płacić? tzn,wiem,że jakby ktoś nie płacił i mu odłączą to za wznowienie sie płaci a jak pierwszy raz?

Gość toutou
Od kogo dostalas? Moim najwiekszym marzeniem jest wlasne mieszkanie, nawet gdyby bylo w oplakanym stanie. Moglabym w nim mieszkac i powolutku remontowac. Byle tylko miec wlasny kat.

Gość gość
co do elektryczności to można teraz wybrać dostawcę, ale większość ludzi ma chyba STOEN, więc może jest jakaś konkirencja i w cenach założenia licznika sprawdz rury, popytaj, żeby potem nie było, że woda ci nie splywa z wanny albo jak wlewasz do zlewu to wanną wypływa

Gość gość
Z UM.. muszę zrobić remont. Akurat jestem bez kasy i nie wiem jak to zrobić najtańszym kosztem.. Szukam w sieci różnych tanich potrzebnych mi produktów.. ale niczego taniego nie umiem znaleźć... W sumie to przydała by sie jakaś pożyczka.. ale takowej nie dostane :/ I zamiast się cieszyć to cały czas kombinuje... ale nikt nie mówił,że będzie łatwo.

Gość toutou
To z UM mozna dostac mieszkanie na wlasnosc? O.o

Gość gość
A widzisz.. o tych rurach to bym nawet nie pomyślała... A przecież to takie ważne...

Gość gość
A kto powiedział ,że na własność..

Gość toutou
A jak? Oplaca Ci sie je remontowac w takim razie? Moge Cie z niego wyrzucic jakby co?

Gość gość
no a czemu miałoby sie nie opłacać?? Może kiedyś (takie moje marzenie) będzie mnie stać to je sobie wykupię na własnosć.. Albo zamienie jak dzieci podrosną :)

Gość gość
A niektórzy mimo nieciekawych warunków czekają kilka lat- tak jak na przykład ja.. Ale w końcu sie doczekałam :D

Gość gość
sorry, to jak masz ciezko, to fajnie, ze trafilo we wlasciwrece. czasami na stronach 'oddam za darmo' lub tablice ludzie pozbywaja sie rzeczy za darmo i w castoramie sa czesto promocje. lepiej wybierz panele i priorytet jest lazienka, w kuchni starcza na poczatek palniki

Gość toutou
Nie boisz sie, ze zainwestujesz kupe kasy, a miasto Cie kiedys wyrzuci z tego mieszkania?

Gość gość
W łazience jest wanna i muszla. Sedes sie wymieni a wanne wymyje... a później na końcu ewentualnie wymieni.. Muszę przejrzeć ta tablice :) Miasto czemu miałoby mnie wywalić. Wyrzucają chyba takich ludzi którzy nie płacą,no nie?

Gość gość
...jeżeli chodzi o panele to trzeba doliczyć do nich podkład oraz listwy przodłogowe i mocowania lub śruby/kołki!!!!! Dlaczego można żałować, że ma się gumi wykładzinę?????? Zakłada od ściany do ściany, a nawet listwy przodłogowe może stare wykorzystać.;-) zmienisz drzwi...

Gość gość
też dostałam mieszkanie od rodziców i jesteśmy w trakcie remontu, jeszcze ok miesiąc i dostaniemy kredyt na wykończenie reszty. My zaczęliśmy od drzwi, ale jak nie masz to zacznij od łazienki, wynajmij ekipę. U mnie poszło ok 6tys na łazienkę, ale jest mała, ma ponad 3 m2 i jest się gdzie ruszyć a jest brodzik, kibelek oczywiście, umywalka, pralka i jeszcze 3 szafki będą, ale na razie nie ma na to kasy, a potem kup panele i może ktoś znajomy Ci ułoży? żeby nie tracić za dużo kasy na ekipę. Nie kupuj gumolitu

Gość toutou
No na przyklad jak Ci sie sytuacja zmieni i nie bedzie Ci juz mieszkanie przyslugiwalo?