Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kaprissa

Pytanie do użytkowników Allegro

Polecane posty

Gość Kaprissa

Po czym wiedzieć, że mam wobec nich dług? Nie jestem pewna, czy kiedyś tam nie wystawiałam jakiegoś przedmiotu, to było gdzieś 8 lat temu (jeśli w ogóle to miało miejsce), ale nie mam już danych do konta i nie mogę sprawdzić. Czy jeśli miałabym jakieś zaległości byłabym jakoś ścigana?

Gość Kaprissa
Przepraszam za pytanie, ale tak jakoś nasunęło mi się ono teraz. Czy Allegro od razu egzekwuje długi?

Gość Kaprissa
Hm?

Gość gość
jak jest zadłużenie to chyba na maila przesyłają jakieś upomnienia, kiedyś mi coś przysyłali, a nie możesz jakoś odzyskać danych dostępowych, same hasło byś odzyskała bez problemu

Gość gość
na maila wysyłają zawiadomienie

Gość Kaprissa
A potem nie dostaje się przypadkiem listu do domu z wezwaniem do zapłaty? Do tej pory nigdy nic takiego nie dostałam, na mailu też pustki.

Gość gość
po tylu latach juz sie raczej ni zgłosza, a jezeli, to była mała kwota, to na pewno nie. a hasło mozesz dostac nowe

Gość Kaprissa
Zastanawiam się też, czy kwota nie była zbyt mała, bo z tego, co wiem to chyba ściągają od 10 złotych, a ja jeśli w ogóle coś wystawiałam to za 5 - 10 groszy czy jakoś tak.

Gość andzia lubi miód
na allegro ceny zaczynają się od 1 zł więc nie mogłaś wystawiać za 5-10 groszy jeśli coś komuś wisisz a nie dostałaś wezwania do zapłaty to nastąpiło już przedawnienie jeśli rzeczywiście było to ok 8 lat temu jak piszesz

Gość Kaprissa
Oby. Za cholerę nie mogę sobie przypomnieć, czy kiedykolwiek tam coś wystawiałam (na pewno nic nie sprzedawałam, gdyby tak, to utkwiłoby mi by to w pamięci). Kwota jeśli już byłaby mała (za samo wystawienie), no chyba że jakieś odsetki mi doliczyli. W każdym bądź razie nigdy nie dostałam żadnego pisemka stamtąd, a z tego, co czytam teraz powinni dostarczyć takowe do domu.

Gość Kaprissa
Na bank to było wtedy. Pisząc o 5 - 10 groszy kieruję się tym cennikiem, który teraz obowiązuje - tam jest napisane, że opłata za wystawienie wynosi od 0,05 - 0, 20 ( chodziło jeśli już o płytę kompaktową).

Gość Kaprissa
A odsetki? Czy rosną jeśli przedmiot został wystawiony czy też dopiero po sprzedaży?

Gość gość
jakie odsetki ? nie ma odsetek żadnych chyba że dopiero jakbyś miała dług i nie chciała zapłacić to nie wiem może wtedy, nie przejmuj się tak jak nie dostawałaś żadnych wezwań do tej pory to pewnie nie masz się czym martwić zresztą nawet jak masz jakiś dług to pewnie niewielki jak nawet nie pamiętasz czy coś wystawiałas

Gość Kaprissa
Przejrzałam teraz nieco tematów dot. tego problemu i chyba rzeczywiście nie ma się czym martwić. Ludzie dostawali wezwania do zapłaty dość szybko, jeśli nie po miesiącu, to po kilku, więc wydaje mi się, że gdyby coś było, to bym na pewno na pewno o tym wiedziała. Nie chce mi się wierzyć, że Allegro nie wysyłałoby żadnych ponagleń i czekałoby do teraz, żeby ściągnąć zaległości.

Gość Kaprissa
Heh, niestety, ale pamięć zawodzi, a że cierpię od jakiegoś czasu na nerwicę natręctw (miałam kiedyś dług w bibliotece, spłaciłam dzięki Bogu) i jestem przewrażliwiona, to sobie różne rzeczy przypisuję i potem nie jestem pewna czegoś i się stresuję.

Gość Kaprissa
Okey, kończę. Dziękuję za pomoc. Mam nadzieję, że rzeczywiście nie mam się czym martwić. Strasznie się zestresowałam :(