Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Eden888888

Zmiana imienia

Polecane posty

Gość Eden888888

Witam. Czy ktos sie orientuje, czy mieszkajac w uk mozna zmienic imie. Nazywam sie Katarzyna, imie jest przekrecane, musialam kilka razy dzwonic po bankach i literowac. Dodatkowo wyszlam za maz i wzielam angielskie nazwisko meza i Katarzyna do tego pasuje jak piesc do oka. Chcialabym zmienic na Kate. Czy ktos sie orientuje jak taka procedura by wygladala?

Gość gość
jezeli masz polskie obywatelstwo to musisz to chyba w PL zalatwic, w USC. Jezeli masz obywatelstwo brytyjskie to bez problemu mozna zalatwic zmiane. ........................................................ http://www.deedpoll.org.uk/

Gość Eden888888
Znalazlam informacje , ze nie ma problemu dla osoby, ktora nie ma obywatelstwa a chce zmienic imie, problem w tym czy polska ambasada to zaakceptuje przy zmianie paszportu.

Gość gość
pewnie nie, jak znam polskie przepisy :O Najlepiej zadzwon do ambasady i zapytaj ale jak masz tylko polskie obywatnelstwo to chyba najlatwiej zalatwic to przez USC w Polsce. Wtedy musza ci wydac nowe dokumenty i basta.

mysle, ze to w ogole bardzo dobry pomysl;-) niestety polskie imiona bywaja nieprzyzwoicie dluuuugie ;/ a jeszcze sa panny ktore lubuja sie w podwojnych nazwiskach (bez zadnego powodu, bez zdanych osiagniec wczesniejszych) i potem sie naywaja Popiolek - Wywiolkowska ;/

Gość Eden888888
szkoda tylko, ze tam sie nie sposob dodzwonic :O Wolalabym to zalatwic na miejscu, bo bardzo rzadko bywam w Polsce.

Gość gość
Znam ten ból ja nam problem ze zwykłym Zuzanna w Szwajcarii:o przekrecaja na wszystkie sposoby.

Gość gość
ja również od jakiegoś czasu rozważam z mężem nad zmiana, tyle że nazwiska do Polski nie wracamy a nazwisko niewymawialne dla tutejszych, chciałabym to zrobić zanim będziemy mieli dziecko. Mąż nie ma względem swego nazwiska żadnych sentymentów bo nosi nazwisko swego biologicznego ojca który zostawił jego matkę jak zaszła w ciążę. Przed każdą wizytą w Pl temat wraca, tyle że nie możemy się zdecydować na jakie zmienić:) chcielibyśmy aby zaczynało się na ta sama literę;) Obywatelstwo mamy polskie więc trzeba to zrobić w Polsce, tylko ta wymiana wszystkich dokumentów...

Gość gość
moje kolezanka z estonii zmienila bez problemu w uk nazwisko, kosztuje to jakies 15f. obywatelstwa brytyjskiego nie miala.

Gość eden8888
Tak ja wiem, ze mozna to zrobic w uk. Problem w tym, jesli Polska ambasada tego nie uzna I nie wyda mi dokumentow z nowym nazwiskiem. W Estonii moze byc zupelnie inaczej.