Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Katiiikaa

Jak odstawic tabletki anty

Polecane posty

Gość gość
Jakoś ta ulotka dla mnie na wyrost napisana. Przecież plemniki tyle czasu nie żyją. Chyba producent się zabezpiecza na zaś.

Gość Katiiikaa
10 rzes *

Gość Katiiikaa
Wg najnowszych badan, plemnik moze zyc nawet 7 dni.

Gość Likaa23
Katiiikaa, moim zdaniem bezpiecznie odstawia się tabletki razem z końcem opakowania i wtedy od pierwszego dnia bez tabletki trzeba się zabezpieczać. Wprawdzie można odstawić w środku blistra, ale wtedy już z tydzień wcześniej trzeba się dodatkowo zabezpieczać dla 100% pewności. Dlatego każdy mądry ginekolog każe Ci dokończyć to opakowanie i zacząć stosować inne tabsy, jeżeli te Ci nie odpowiadają.

Gość Katiiikaa
Tak bym wlasnie chciala, tylko boje sie, ze calkiem wylysieje. Chyba zmienie ginekologa.

Gość Likaa23
Osobiście nie sądzę żeby to było przez tabletki anty, chociaż wykluczyć też nie mogę. Może ostatnie parę miesięcy żyjesz w stresie albo zmieniłaś dietę/schudłaś i to dlatego? Może to być też naturalny cykl włosa, co 3-5 lat się wymieniają. Nie mniej jednak, jeżeli masz się stresować lepiej zmienić tabletki, ale dokończyłabym to opakowanie, a w trakcie poszła do lekarza po inne na kolejny cykl. I nie obawiaj się, przez 3 tygodnie nie wyłysiejesz, wiem, co piszę! :)

Gość Katiiikaa
Ja jednak mysle, ze to od tabletek, bo taka ilosc wypadajacych rzes nie jest normalna...

Gość Katiiikaa
Od ponad dwoch tygodni nie maluje sie, nakladam olej rycynowy, a jest coraz gorzej

Gość Likaa23
Najważniejsze jest to jakie masz przekonania, jeżeli uważasz, że to tabletki to się nakręcasz i rzeczywiście lepiej je odstaw. Będziesz spokojniejsza :)

Gość Katiiikaa
A ile po odstawieniu powinna wystapic miesiaczka?

Gość Likaa23
Na drugi, trzeci dzień po odstawieniu. Czasami czwarty. Choć najczęściej trzeci.

Gość hdgyr
Ale ty przeciez dopiero mialas krwawienie, jesli dobrze zrozumialam to dopiero jestes po dwoch tabletkach z nowego opakowania, nie wiem czy tak od razu teraz dostaniesz miesiaczki.

Gość gość
a ten stosunek był przed krwawieniem czy po?

Gość Likaa23
Miałam na myśli krwawienie po całym blistrze, który Autorka wzięłaby do końca. Po dwóch- trzech tabletkach najprawdopodobniej krwawienie nie wystąpi.

Gość Katiiikaa
Stosunek był przed krwawieniem.

Gość gość
Jak stosunek był przed krwawieniem to teraz masz nowy cykl i spokojnie możesz odstawić te tabletki tylko się zabezpieczajcie.