Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość strachliwa6

co powoduje obiżenie skutecznosci antykoncpcji

Polecane posty

Gość strachliwa6

Przyjmuje dopiero drugie opakowanie tabletek antykoncepcyjnych i mam czasem pewne obawy że przez pewne czynnosci obnizam ich skutecznosc, może troche panikuje 1. Są teraz upały, zazwyczaj tabletki leża w domu ale jak gdzies wychodze biore do torebki, czy takie goraco nie powoduje ze cos z nimi dzieje sie nie tak? 2. Pare dni temu byłam na imprezie wypiłam drinka, przyszła pora na tabletke (popiłam wodą) i wróciłam do drugiego drinka, czy tak mozna? 3. Czasem biore tabletke zaraz przed jedzeniem lub po, czy to nie sprawia ze wchłania się dłuzej lub gorzej? 4. Teraz juz nie ale przy poprzednim opakowaniu brałam tabletki na alergie (Cezera lub Zyx) nie znalazłam informacji ze nie mozna mieszac tego i tego. Dla ostrożnosci Cezere brałam rano a tabletki anty przed wieczorem. 5. Czy nic sie nie dzieje jesli od czasu do czasu przyjme tabletke pól godziny poźniej? 6. Jesli boli mnie głowa to moge bez zastanowienia wziac apap lub ibuprom? Chyba narazie tyle moich obaw, jak mi sie jeszcze cos przypomni to napisze.

Gość gość
1. Nie. 2. Można. 3. Nie. 4. Nie chce mi się teraz sprawdzać składu, ale jesli to zwykle leki antyhistaminowe to raczej nie wpływają. 5. Nie. 6. Można.

Gość strachliwa6
a co jest kategorycznie zabronione przy antykoncpecji hormonalnej prócz antybiotyków, czarnego dziurawca i grejfrutów

Gość gość
Inne leki wymienione w ulotce, wymioty i/lub bieguna krótko po przyjęciu tabletki, pominięcie tabletki lub przyjęcie jej z ponad 12-godzinnym opóźnieniem.

Gość gość
A grejpfruty nie są zabronione.

Gość strachliwa6
nie są? Jak ginekolog mi przepisywał tabletki zapytał czy lubie grejpfruty i zażartował ze teraz z nimi koniec

Gość gość
Bez przesady. Jeśli nie jesz ich kilogramami to wystarczy zjeść w odstępie 4 godzin od przyjęcia tabletki.

Gość gość
Czytaj ulotkę i się do niej stosuj.Szkodliwa jest sperma.

Gość gość
Sperma to najzdrowsza rzecz na świecie

Gość gość
a ja mam pytanie z innej beczki. Lekarz skierował mnie na badanie ALAT, APTT i bilirubine. Jaka będzie mniej wiecej cena takiego badania krwi?

Gość gość
20-30zl

Gość gość
a wam jakie badania zlecił lekarz przy antykoncpcji?