Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Drugie dziecko sama już nie wiem

Polecane posty

Gość gość

Jeszcze przed pierwszą ciążą wydawało mi się zawsze, że będę chciała dwoje dzieci, teraz mam prawie 3 letniego synka i coraz ciężej mi się zdecydować. Chcieliśmy żeby pomiędzy dziećmi nie było za dużej różnicy wieku - sama mam rodzeństwo ładnych parę lat starszych i ciągle mamy problem z dogadaniem się więc nie chcę tego dla własnych dzieci. Nie jestesmy krezusami ale finansowo dajemy radę, mamy dom, nawet wszystko z czego wyrośnie nasze dziecko od początku odkladaliśmy z myślą o drugim ale mam wrażenie, że im więcej czasu mija tym mniejsza mam ochotę na pakowanie się ponownie w pieluchy, nocne wstawanie itd. Synek podrosł więc można się z nim dogadać, pospacerować po górach za czym bardzo tęskniłam, ehh. Co Was zmotywowało do drugiego dziecka? Bo boję się za parę lat już w ogóle nie będzie się nam "chciało".

Gość gość
ja mma 4,5 latke w odmu i czuje ze sie juz nie zdecyduje na 2 dziecko.

Gość gość
tego się właśnie boję. Dzieci stają się coraz bardziej samodzielne i cóż potem po prostu wychodzi jak wychodzi. Tak samo ma moja Siostra, marzyła o dwojce, najpierw było, że zaraz, potem jak Mała pójdzie do przedszkola, szkoły, a teraz ma 12 lat, Siostra ma 35 lat i żadnej ochoty na drugie dziecko, tym bardziej że ma dobrą pracę, a przez ciąże wypadła by po prostu z obiegu.

Gość gość
Ja właśnie urodziłam drugie dziecko, między nim a starszym jest niecałe dwa lata różnicy, tak chcieliśmy od początku i po prostu starałam się za dużo nie myśleć bo im więcej myślałam, tym więcej wątpliwości, a po porodzie wszystko minęło i ogromnie się cieszę, że wyłączyłam myślenie.

Gość gość
im większa różnica wieku tym trudniej zdecydowac sie na kolejne dziekco. to starsze jest samodzielne i po prostu człowiekowi nie chce sie znó wracać do tych pieluch, nieprzespanych nocy, latania za dzieckiem non stop... ale cóż... najlepiej nie myśleć za dużo, jesli chcecie, kochajcie się a wszystko się ułoży, na pewno odnajdziecie się w nowej roli, roli dwójki dzieci szybko.