Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przyszły student

Jaka praca na studiach dziennych

Polecane posty

Gość Przyszły student

Witam mam pewnien problem w tym roku wybieram się na studia dzienne i muszę znaleźć dodatkową prace ponieważ rodzice powiedzieli że nie maja zamiaru dokładać na mnie już ani grosza więcej. Mam pytanie jaką prace mogliśbyście mi polecić tak żeby nie kolidowała z zajęciami. Myślałem o jakimś dostawcy pizzy czy kurierze ale nie mam prawa jazdy. Z góry dzięki za odp.

Gość gość
Rodziców pozwij do sądu o alimenty. Ja pracowałam w weekendy jako kasjerka. Zarabialam ok.700, za to się raczej nie utrzymasz.

Gość Przyszły student
chyba oszalałaś rodziców do sądu ? i później będę wyklęty z całej rodziny. Po za tym mieszkam z nimi pod jednym dachem.

Gość gość
JA pracowałam jako kelnerka w kawiarni w weekendy i po zajęciach jesli kończyłam wczesniej akurat. dostawałam 8zł na reke za h nie za duzo ale zawsze na cos tam starczało, plus napiwki:)

Gość rozalikaa
To zależy ile w tygodniu będziesz miał godzin zajęć. Radziłabym Ci poszukać czegoś w rodzaju kelnera w jakiś lokalach czynnych wieczorami i w nocy. Ciężko pogodzić zajęcia, pracę i jeszcze naukę. Może odpuść sobie pracę przez 2-3 pierwsze lata, ogranicz się do jakiś dorywczych zajęć typu weekendowy ekspedient. Ja na studiach pracowałam tylko w wakacje ( jestem jednak osobą niepełnosprawną i fizycznie nie byłoby dla mnie realne z********anie przez 18h na dobę). W mojej grupie pracowało jakieś 20% osób, ale zaczynali na 3 roku lic albo już na magisterce. O pracę w zawodzie jest bardzo trudno dostać. Ja szukałam przez 7 msc po obronie, bezskutecznie - dopiero znajomości brata pomogły mi dostać dobry etat. Nie jestem z tego powodu dumna, jednak ciesze się bo dzięki temu miałam szansę zdobyć doświadczenie. Po 1,5 roku zmieniłam pracę na taką, którą sama już sobie poszukałam, warunki finansowe znacznie bardziej satysfakcjonujące itp.

Gość Była studentkaaa
A ja powiem tak: przede wszystkim postaraj się o stypendium naukowe. Po prostu ucz się dobrze i zawsze jakaś kaska wleci. Poza tym możesz pisać teksty pozycjonujące, być w weekendy kelnerem, udzielac korepetycji, załapać się do nocnego wykładania towaru...

Gość gość
jaki kierunek? nie na kazdym praca jest mozliwa

Gość hermionaona
Mcdonalds, bo mają bardzo elastyczne grafiki

Gość hermionaona
też sądzę, że na 1 roku pracować i uczyć się będzie bardzo ciężko, zwłaszcza, że to p 1 roku odpada najwięcej osób.

Gość karrrabma
lubie włochate jaja.

Gość gość
btw. masz nienormalnych rodzicow. maja obowiazek cie utrzymywac poki sie uczysz i tyle w temacie

Gość hermionaona
weźcie pod uwagę, że nie każdego rodzica jest stać na to, żeby dać dziecku koło 1tys. miesięcznie, żeby mógł się utrzymać na studiach dziennych.

Gość gość
to moze dalej mieszkac u rodzicow. autorze jaki kierunek? skoro ich nie stac to przysluguje mu stypendium...

Gość Czekajcie czkejacieee
Przeciez napisał ze dalej bedzie z nimi mieszkal tylko ze nie chcą mu dawać kasy. Na własne drobne wydatki moze dorabiać tak jak mu juz tu napisano.

Gość gość
to moze w takim razie studia zaoczne? studia dzienne są beznadziejne :P mówię to kończąc wlasnie 5 ostatni rok. Strata czasu, lepiej zaocznie, pracowac na pelen etat i zdobywac doswiadczenie w pracy i godziwe pieniadze.

Gość Czekajcie czkejacieee
O godziwe trudno jak nie ma zawodu ani wyksztalcenia ani doswiadczenia, ale tez studiowałam dziennie i zgadzam sie ze zaoczne lepsze. Teraz planuje mgr uzupelniajace juz zaocznie (mialam 2 lata przerwy po licencjacie) i mysle ze bedzie lepiej.

Gość hermionaona
studenci zaoczni mają zwykle zajęcia już w piątki (znajomi mieli w piątki od 14stej), więc naprawdę trudno jest znaleźć taką pracę, gdzie pracodawca będzie tak często zwalniał (zjazdy zdarzają się nawet 3 razy w miesiącu)

Gość No dobra ale jak sugerujesz
że trudno o prace na zaocznych, to na dziennych chyba jeszcze gorzej, nie?

Gość hermionaona
nie sugeruję, ja to wiem. No ale zawsze zostaje jakieś call center czy restauracje (książeczka sanepidowska!)

Gość gość
zjazdy na studiach zdarzają się o wiele częściej 🖐️ tym bardziej na dziennych :D 🖐️

Gość Przyszły student
zarządzanie i inżynieria produkcji

Gość Przyszły student
Pieniążki głównie potrzebne mi będą prawdopodobnie na jedzenie ubranie i drobne wydatki. Z kelnerem to dobry pomysł ale nie wiem czy łatwo będzie bo mieszkam w niewielkiej miejscowości ok 100000 mieszkańców i takich lokali również za wiele niestety nie ma

Gość kasia boniks
Hmm... choćby http://www.aterima.pl/oferty Szukaj pracy tymczasowej - wiadomo że na etat nie masz szans, bo godzinowo nie wyrobisz. A tymczasowa robota pozwoli ci się na spokojnie utrzymać.

Gość gość
Fajna praca jest w programie partnerskim http://partner.proficredit.pl/ Praca polega na sprzedaży pożyczek, 2% prowizji od każdej sprzedanej. Idealna praca na studiach, ma się czas na inne obowiązki. Można pracować w domu przez internet.

Gość paweł51
Na studiach spokojnie możesz sobie dorobić na programie partnerskim Profi Credit http://partner.proficredit.pl/ , gdzie otrzymuje się 2% prowizji od kredytu, miesięcznie zbiera się z tego całkiem niezła sumka, polecam.

Gość gość
Mój kuzyn teraz poszedł na takie kursy http://reaktor.pwn.pl/kursy/ a robi to wszystko po to żeby jeszcze bardziej utrwalić swoją wiedzę i nauczyć sie nowych rzeczy. Pomoże mu to na pewno w znalezieniu lepszej pracy.

Gość KamilGość
Sytuacja na rynku pracy dla studentów uległa znaczącej poprawie w ciągu paru ostatnich lat. Myślę, że w dużych miastach naprawdę nietrudno jest o łatwy zarobek. Można na przykład zatrudnić się w gastronomii, udzielać korepetycji albo wypełniać ankiety w internecie – jest do tego taka specjalna platforma, nazywa się epanel.pl. Jak się chce to można sobie dorobić, trzeba mieć tylko trochę czasu, a przede wszystkim chęci!

Gość gość
Ja się wybieram na studia do Poznania i już teraz szukam dorywczej pracy. W wakacje mogę pracować np. w sklepie czy w restauracji, żeby sobie odłożyć , a potem pomyśle o jakiś praktykach lub stażu, związanym z moim kierunkiem. Nawet z tego artykułu wynika http://praca-wielkopolskie.pl/rynek-pracy-w-poznaniu/#comment-2 ze w tym mieście nie brakuje pracy dla studentów.

Gość klekocz
Jak komuś nie pasuje praca fizyczna podczas studiów to zawsze można poszukać pracy online, czyli w internecie. Taka praca potrafi być nieraz przyjemnością, bo siedzisz sobie w domu z kubkiem herbaty i stukasz tylko w klawiaturę :D Można np. wypełniać ankiety na takich platformach jak epanel.pl albo zająć się copywritingiem.