Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytanie o czop śluzowy

Polecane posty

Gość gość

To moja pierwsza ciąża. Jestem w końcówce 37 t.c Od 2 dni czasem miałam trochę śluzu gęstego ale takiego normalnego. A dzisiaj wyszła mi taka galareta miejscami leciutko podbarwiona na różowo. Ale nie było tego dużo. Czy to ten czop śluzowy? czy to tylko część i wyjdzie do końca "partiami"? I czy to oznacza, że poród może się zacząć w każdej chwili? od kilku dni do południa odczuwam chwilami takie leciutkie bóle podbrzusza. Przedwczoraj byłam u ginekologa. Mam rozwarcie na 1 cm ale głowka dziecka była wysoko. Na ktg ide jutro

Gość gość
nikt nie odpowie?

pewnie Ci się coś zaczyna..może dotrwasz do jutra a jak na ktg wyjdą skurcze - zostawią Cię w szpitalu. Weź ze sobą potrzebne rzeczy na wszelki wypadek i już i spokojnie :)

Gość gość
Podobno czop może odejść nawet kilka tygodni przed porodem, także kto wie. Mi odszedł dobę przed porodem.

Gość gość
Podobno czop nie zawsze zwiastuje poród, może to być nawet za 2 tygodnie. Bądź spokojna:) jeśli brzuch nie boli Cię bardzo to przeczekaj do jutrzejszego ktg. Ja miałam poród wywoływany, dzień wcześniej założono mi cewnik żeby zwiększyć rozwarcie. W dniu porodu, rano odszedł czop który u mnie wyglądał (wybacz dosłowność) jak gil:) taki był żółtawy i były w nim niteczki krwi, no i ogólnie było sporo tego śluzu

Gość gość
autorka - u mnie dużo tego sluzu nie było a jak czytałam opisy to dziewczyny pisały, że dosyć dużo tego było. Brzuch tylko co jakis czas naprawdę odrobinę mnie boli ale tak mam od niedzieli. W pon byłam na ktg i pokazywało 3 razy skurcze lekkie. Połozne mówiły, że może lekarz będzie chciał mnie zbadać bo zostawić ale on powiedział, że wszystko ok i widzimy się w piątek. To jest lekarz ze szpitala, ginekologa mam innego. Ojjj denerwuję się