Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nutella4991

Plastry antykoncepcyjne stosowane tylko przez miesiąc

Polecane posty

Gość Nutella4991

Mam taką sytuację, mianowicie od października mój chłopak wybiera się na studia, a przed tym chcielibyśmy rozpocząć współżycie, ponieważ jedziemy na 1 wspólne wakacje, a potem rok rozłąki... Myślałam o plastrach anty, tylko czy ginekolog wypisze mi je żebym stosowała tylko przez miesiąc? Martwię się że powie, że w takiej sytuacji niech sobie radzę z prezerwatywą. A chciałabym pewniejsze zabezpieczenie.

ale to jak? rozkręcicie się z sexem przez 3 tygodnie (1m-c minus okres) a potem rok posuchy? bez sensu

Gość Nutella4991
Bo przez rok będziemy się widzieć tylko kilka razy, zresztą ani dla mnie ani dla niego seks nie jest jakimś priorytetem, tylko to byłoby takie miłe "pożegnanie". Jakoś radzimy sobie bez seksu 8 miesięcy, ale chcielibyśmy tego spróbować.

Gość gość
Nie musisz lekarzowi mówić, że chcesz tylko ba miesiąc. Nawet jesli wypisze Ci receptę na więcej opakowań (w co wątpię) to mozesz wykupić tylko jedno opakowanie, na resztę wziąć odpis, a odpis potem wyrzucić.

Gość Nutella4991
Chyba już po sprawie, bo wszędzie gdzie dzwoniłam rejestrują już na wrzesień, a to za późno, ale dzięki :)

Gość gość
A z jakiego miasta jesteś?

Gość Nutella4991
Mieszkam na wsi, okolice Krosna i Sanoka

Gość gość
Może podjedź( nie wiem gdzie lepiej, bo jestem z tych okolic, ale chodzę do ginekologa w Rzeszowie) i spytaj czy nie dało by się na dniach, ostatecznie to tylko wypisanie recepty, a i tak wątpię, żeby lekarz upierał się przy wcześniejszych badaniach itp:)

Gość Nutella4991
Nigdy wcześniej żadnej antykoncepcji nie stosowałam, da się tak bez badań? Bo np. morfologię miałam dość niedawno, to mogłabym pokazać, ale z tego co czytałam robią jeszcze jakieś próby wątrobowe, cytologię...