Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Maciejek

propozycja obiadu naa czwartek

Polecane posty

Siemanko🖐️ Witam moich wszystkich czytelnikow. Takze tych nie do konca mi przychylnych. Nie gniewam sie na nich, tylko po chrzescijansku im przebaczam:)🖐️ Dzis sa dwa dla mnie wazne wydarzenia. Po pierwsze jest dzis 69 rocznica wybuchu Powstania Warszawskiego. Czesc i chwala bohaterom i jednoczesnie zarzadzam krotka modlitwe: Wieczny odpoczynek racz im dać, Panie, a światłość wiekuista niechaj im świeci. Niech odpoczywają w pokoju. Amen Drugie wydarzenie, to dzisiejszy mecz Lecha Poznan w Wilnie. Niech zwycieza Lech, Wielki Kolejorz KKS🖐️ Poczatek spotkania o 18.30 Kto byl kiedys na stadionie na meczu pilkarskim, ten wie co sie tradycyjnie robi w przerwie meczu oprocz skoczenia do wucetu (zawsze przed wejsciem na stadion obala sie kilka piwek). Na jakies 10 minut przed koncem pierwszej polowy ustawiamy sie w kolejce po kielbaske z grilla na tacce z musztarda🖐️ Dzis na obiad bedzie zatem zestaw meczowy. Oto moja propozycja obiadu na czwartek: 1) kielbaska z grilla lub smazona na patelce z musztarda na tacce (trzeba wczesniej kupic w sklepie tekturowe tacki, pozniej sie je wyrzuca, tego sie nie myje, bo to jednorazowki, no chyba ze ktos bardzo oszczedny, to nie wnikam), 2) 2 bulki, 3) kilka zimnych piw do meczu. Smacznego.

@FM: mozesz zjesc kilka kielbasek. @Kamila: nie, bo keczup niszczy smak kazdej potrawy.

Gość gość
pierogi z jagodami dzisiaj u mnie i żurek pychotka ;)

@gosc: nie lubie owocow w daniach obiadowych, ale zurek chetnie bym wrzucil;) Mam jeszcze troche ogorkowej, wiec sobie skonsumuje ze 2 chochle.

Gość gość
żurek na te upały o matko

Gość gość
przeca nikt nie każe wpiernikać prosto z gazu tego żurku obiadzik również lubię na ciepło nie gorąco ale ciepło no!

Indyka bym nie zjadl nawet jakbym sie zgubil w lesie i 3 dni nic nie jadl. Predzej bym kore drzewna albo mech zaczal jesc, niz indyka.

Jak gotuję na obiad zupę owocową, to zawsze czekam aż ostygnie :) Zatem niekoniecznie zawsze na ciepło.

Moglas zapytac ze zwyklej grzecznosci. Ja wielokrotnie nie chce komus czegos dac, ale pytam sie chociaz. Tak samo jak pytam sie "co u Ciebie slychac", mimo ze w rzeczywistosci guzik mnie to obchodzi.

Gość gość
żurek na ciepło jeść to nie ma smaku tylko na gorąco natomiast zupa owocowa to może być letnia

Zupa owocowa jest pycha :) Dokładnie, najlepiej smakuje letnia. Wiem Maciuś, że nie lubisz rabarbaru. Ja uwielbiam rabarbarową czy wiśniową, pycha ;) Lekki obiad na upalne dni.