Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszlamama7

POTRZEBUJĘ POMOCY

Polecane posty

Gość przyszlamama7

Moje drogie ! potrzebuje pomocy ! Za 3 miesiące zostanę mamą. Nadal nie wiem czy wszystko skompletowałam jak należy, czy mam wszystko czego młoda mama najbardziej potrzebuje, bez czego się nie obejdzie.. Proszę napiszcie co jest najważniejsze oraz rzeczy, które naprawdę są przydatne, a mało kto o nich mówi. Dziękuję za pomoc !

Gość gość
napisz najlepiej co masz?

Gość ruska_swolocz
nie obejdzie sie bez uwaznej obserwacji potrzeb i zachowania dziecka to czy kupisz pampersy czy tetre nie ma znaczenia

Gość gość
ja kupiłam i dostałam tylko to co jest niezbędne. Ubranka 56 cm i 62 cm. Pieluchy tetrowe 10 szt. chusteczki pampers 12 opakowań ( akurat była promocja ) wanne ze stojakiem łózeczko 2 kocyki 2 ręczniki nosidełko wózek 2 w 1 przewijak termometr do wody aspirator do nosa kosmetyki i pampersy dopiero kupię ( ale tez tylko te niezbędne bo czytałam, że im mniej tym lepiej ) rożki ( dostałam 4 sztuki stan idealny ) hmmm to chyba wsio kiedys ząłożyłam temat o tym co niepotrzebnie zostało kupione dla dziecka dlatego nie kupiłam wielu niepotrzebnych pierdół

Gość hejka daj linka
do tego tematu co niepotrzebne:)

Gość gość
pierwsze co mi się w oczy rzuciło to pieluszki flanelowe - dla mnie super sprawa.

Gość szukam takich oszustow jak ja
Dokup obcinacz maly do paznokci, kilka pieluch tetrowych-przydaje sie jak dziecko ulewa,

Gość gość
z akcesoriów rzeczywiście dokup nożyczki, może jakąś butelkę na wszelki wypadek, smoczek...

Gość gość
Jesteście niezwykle pomocne ! jeżeli Wam wpadnie coś jeszcze do glowy, coś co naprawdę może być super to piszcie ! trzeba sobie pomagać, bardzo Wam dziękuję !

Gość gość
a powiedzcie mi jeszcze jakie firmy polecacie? jakaś firma jest szczególnie dobra i wypróbowana?

Gość dominiczka weroniczka
Oto wyprawka dla mojej córki :) xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Kołyska Wózek 3 w 1 Niania z monitorem oddechu Wanienka Leżaczek bujaczek Przewijak na komodę Lampka nocna Ubranka od 56 do 68 Kocyki x 2 Ręczniki x 3 Pieluchy tetrowe x 10 Pieluchy flanelowe x 5 Rożek Zestaw startowy do karmienia Tomme Tippe Smoczek uspokajający Tomme Tippe Termometr do wanienki BabyOno Termometr dla dziecka BabyOno Obcinaczki,nożyczki,pilniczek BabyOno Grzebyk i szczotka do włosków BabyOno Aspirator do uszu i noska BabyOno Patyczki do uszu BabyOno Pampersy Pampers Premium Care Chusteczki nawilżane Pampers Sensitive Płatki kosmetyczne BabyOno Płyn do kąpieli Hipp Balsam do ciała Hipp Sudocrem Maść do pupy Mustela Krem do buzi Mustela Leżaczek do wanienki Myjka kąpielowa

Gość raag
Mam 3-letnią córkę (trafiłam na wątek szukając tematu wyprawki do przedszkola :) ). Chodziłam do szkoły rodzenia, w której podawali nam rozsądną listę wyprawki do szpitala i do domu. Piszę to, co pamiętam: Sporo już masz, ale... 1. Na Waszej liście nie widzę kosmetyków do pielęgnacji dziecka: kremik do pupci, emulsję do kąpieli, oliwkę do ciała (szampon nie przydaje się przez wiele miesięcy, nawet rok - woda zmiękczona emulsją w zupełności wystarczy). Co prawda im mniej tym lepiej, bo skóra dziecka jest bardzo delikatna i nie potrzeba narażać jej na wiele nowych czynników. Dobrze jeśli kosmetyki są z jednej linii, żeby nie namieszać za wiele. My stosowaliśmy Balneum, potem Oilatum, ale są podobne. Najlepiej poradzić się w aptece, pewnie jest wiele dobrych linii kosmetycznych. 2. Preparat do pielęgnacji pępuszka - poradź się w aptece (ja miałam Octenisept - nie piecze i przydaje się potem do wszelkich odkażeń skóry dla całej rodziny, długi okres przydatności). 3. Bawełniane patyczki dla niemowląt (jak do uszu, ale dla dzieci mają inny kształt końcówki). 4. Zdecydowanie potrzebowałam więcej pieluch tetrowych. U nas było 30 na początek. Oprócz podstawowego przeznaczenia, przydają się do: kąpieli - żeby podłożyć na dno wanienki, łóżka rodziców - żeby dziecko leżało sobie na "własnym terytorium", na ramię rodzica - żeby nie zostawiać na ubraniach "kontynentów", do przykrycia śpiącego w upał golaska i wielu innych potrzeb. 5. Przy temacie obcinaczki do paznokci - kup "łapki" na rączki, czyli takie rękawiczki bez podziału na paluszki (są bawełniane mięciutkie). Dziecko jak się rodzi to ma często takie mięciutkie i ostre paznokietki, które są w dodatku przerośnięte. A do tego ma nieskoordynowane ruchy i ciągle drapie sobie buziaka. To warto spakować już do szpitala. 6. Spirytus salicylowy do przecierania nożyczek lub obcinaczek przed obcinaniem pazurków. Ja obcinałam ok. raz w tygodniu, bo taka była potrzeba. 7. Butelka lub dwie oraz mleko modyfikowane dla noworodków - nawet jeśli zamierzasz karmić wyłącznie piersią. Nigdy nie wiadomo jak poszczęści się z pokarmem, a dziecko nie zechce zaczekać, aż tatuś skoczy do sklepu. U nas było mleko Nestle Nan Pro 1, bo takie było w szpitalu, w którym rodziłam i córka dostała je jak u mnie jeszcze nie było pokarmu. Inne też są dobre. 8. Syrop lub czopki od gorączki. Warto mieć zawsze w domu. Dla Ciebie, Przyszła Mamo przydadzą się: Na pewno podpaski poporodowe - wielkie jak książka telefoniczna :P Mogą się przydać i warto mieć w zanadrzu: wkładki laktacyjne do biustonosza (bez względu na to, czy zamierzasz karmić piersią czy butelką), odciągacz do mleka (może się przydawać codziennie lub tylko raz w dniu /lub nawet w środku nocy/ gdy nagle ruszy Ci fabryka mleka, albo i nigdy, ale dobrze mieć na wypadek awarii systemu :) ). Poza tym spokojnie, trzy miesiące to jeszcze sporo czasu. No i w ciągu kilku dni po porodzie nagromadzicie całą górę ubranek od wszystkich gości, którzy przyjdą przywitać nowego członka stada ;)