Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosciowa 0088

wynajęte mieszkanie co zrobić

Polecane posty

Gość gosciowa 0088

otóż wynajmowałam mieszkanie z mężem 4 lata nieformalnie bez zadnych umów itp. poprostu udawalismy rodzinę gdy ktos pytał . 2 tyg. zadzwonilam do wlasciciela tego m ze sie wyprowadzam zawsze na koniec miesiaca przychodizl po kasę i wczoraj dzwonilam kilka razy i d**a nie odbiera , my juz nasze rzeczy wynieslismy i mieskzamy na swoim , czy moge go olać i juz mu nie placic za lipiec ? skoro i tak umowy zadnej nie mamy a on jest nieosiagalny .. bo i tak za 2 dni wyjezdzamy za granice

Gość gość
trochę nie ładnie tak postąpić, chciałabyś aby to Ciebie ktoś tak potraktował?

Gość gosciowa 0088
?

Gość gosciowa 0088
nie ale to mieszkanie to rudera okna dziurawe i przez to mielismy niedoplaty za ogrzewanie a on nic nie chcial zrobic z tym

Gość gość
to jest jego własność, z ktorej korzystaliscie, poza tym jeszcze są opłaty za ten miesiąc, chocby czynsz do społdzielni/wspólnoty. Jezeli mu nie zaplacisz to on będzie musiał sam ponieść koszty tego ze wy przez miesiąc zyliscie w tym mieszkaniu. ja bym za wszelką cena starała się skontaktowac z tym człowiekiem, nie wiesz gdzie mieszka?

Gość gość
pewnie że olej juz sie na was dorobił.

Gość gosciowa 0088
nie wiem gdzie mieszka w tym samym mieście .. ale jestem w****iona bo przez 4 lata tych okien nie wymienił a one maja 30 lat katastrofa . ciągłe niedopłaty ... za wodę tez bo wzystkie krany przeciekały a jakm ąz powymieniał na nasz koszt to juz nie

Gość Będzie musiał ponieść
koszty? No bez jaj. 4 lata tam mieszkali, on nie odporowadzał podatku, nic nie remontował, pewnie wziął kaucję. Zresztą próbują się z nim skontaktować. Ja bym olała i szczerze podobnie mam zamiar zrobić, jak już sie będę wyprowadzać. Mieszkamy tu kilka lat, też bez umowy, czyli wszystko do kieszeni, a większość rzeczy musielismy naprawiać sami, bo o nic sie doprosić nie mogłam :O

Gość gość
skoro takie macie podejscie to czemu sami nie kupicie sobie mieszkania, po co komuś nabijac kieszeń jak to mówicie

Gość gosciowa 0088
czemu? bo do tej pory nie mielismy zdolnosci kredytowej udokumentowanej proste chyba ...

Gość gość
Ktoś kto jest uczciwym człowiekiem nie miałby takich dylematów. Mieszkałam-muszę zapłacić proste jak konstrukcja cepa

Gość gość
haha skojarzyło mi się z gościem u którego wynajmowałam mieszkanie swojego czasu :D wszyscy go olewali, bo był skończonym choyem .. :)

Gość gosciowa 0088
bo było tanie? w miarę .. co nie zmienia faktu ze włascicel mógłby wyremontowac cos prawda zreszta nie takie bylo pytanie

Gość gosciowa 0088
a niedopłaty które musialam oplacac przez lata , bo okna nieszczelne zimą firana potrafiła fruwać , tego mi nikt nie odda więc moze tym sposobem sobie zwrócę.

Gość goscniedzielny
Jakkolwiek tego nie wytłumaczysz to będzie to nieuczciwe z twojej strony. Piszesz, że przeszkadzało ci w mieszkaniu prawie wszystko, więc dlaczego się nie wyprowadziłaś gdzieś indziej? Nie on jeden zapewne wynajmuje mieszkanie w twoim mieście. Lub dlaczego nie postawiłaś sprawy jasno przy tym gościu ? tylko teraz będziesz uciekać jak tchórz.

Gość gość
a mówią,że w Polsce 90 proc katolików i lekcje religii w szkole niezbędne...a tu prosze, kafe wyrocznią moralną. Znasz imperatyw kategoryczny Kanta? w skrócie, postępuj tak jakbyś chciała żeby inni wobec ciebie postępowali. Wymyślenie głupich usprawiedliwień jest żałosne. Banda pseudokatolików bez cienia moralności....ciekawe jakby wam tak nie zapłacili to z mordą pewnie na forum??? I tak jest wszędzie, na L4 w 4 tyg ciąży bo niech pracodawca jeleń płaci....to jest ten typ ludzi. Może zacznijcie wy wynajmować takim dziadom jakimi sami jesteście...

Gość gość
e tam provo Przez 4 lata nie uszczelniliscie sobie okien, bo nie wasze? Ale wasze d**y marzły:). Ciekawe komu na złość zrobiliście. Ja też mam okna 30 letnie i nie mam zamiaru ich wymieniać, bo są dobre, przed każdą zimą wymagają uszczelnienia i robię to. Wole moje drewniane stare okna niż plastiki, a na nowe drewniane mnie nie stać. Zresztą grzech wyrzucać zdrowe okna. W tym roku poddałam je renowacji, piękne są.

Gość gosciowa 0088
haha usmiałam się . o nie jakiś katol ale tylko w teorii zapewne .. szkoda mi kasy skoro i tak miałam niedopłaty .. a sprawa była stawiana i zawsze ebyło w nastepnym miesiacu , pozniej , kiedys itp.

Gość gosciowa 0088
okna uszczelnialismy oczywiscie ale k***a musielibyscie je widziec drewniane powyginane , obklejone tasma cuda tam były szkoda ze nie mam fotki , a i tak wiało

Gość gosciowa 0088
w jednym pokoju maz zakleił je sylikonem przez co juz ich nie mozna bylo otwierac ale innej rady nie było

Gość gość
nie wiem w jakim mieście mieszkasz i jakie są koszty wynajmu, ale ja z wynajmu mieszkania, które kiedyś kosztowało naprawdę dużo (oszczędności życia moich rodziców) zarabiam 200zł m-c. Tyle mi zostaje po opłaceniu czynszu, rzeczywiście zarobek z***bisty. Ludzie korzystają z czyjejś wlasności i jeszcze kogos mają za krwiopijcę. Sama zarób, zaoszczędź, kup i zobaczysz jak to się wzbogacisz na wynajmowaniu mieszkania

Gość gość
to trzeb bylo sie wypriowadzic zlodziejko a wez pod uwage, ze po remoncie wynajem idzie w gore, bo podwyzsza sie standard...tez bys jeszczala pewnie jasne ukradnij i jeszcze pomysl ze ci forum przyklasnelo pamietaj ze nie musisz sie spowiadac z tego ksiedu, bo przeciez nic zlego nie zrobilas ;) zycze udanego zycia i zeby ciebie tez tak ktos zalatwil :)

Gość gosciowa 0088
a podobno nie zyczy sie komus co tobie nie miłe katoliku za grosz

Gość gosciowa 0088
powiem ci ze ten gosc ma zysku 500 zł

Gość gość
mieszkałaś w lipcu, to płać. swoją drogą, nie uprzedziłaś właściciela, że się wyprowadzacie?! jeżeli on nic nieb wie, to skandal. nie robi się tak, nie znika z dnia na dzień bez uprzedzenia i jeszcze bez płacenia. on cię oczywiście ścigał nie będzie, bo więcej by miał z tego problemów, więc oczywiście możesz.. możesz mu tam nawet zrobić graffiti kałem na ścianach skoro jesteś taka niezadowolona albo mu nogi połamać. możesz wszystko. .

Gość gosciowa 0088
a p*****le nie płacę

Gość gość
to Ci dam jedną radę KUP I WYNAJMUJ

Gość gość
ja jestem niewierzaca a nie katolik....i mam wieksza moralnosc od ciebie. skoro ty jestes zlodziejka to pewnie takich jak ty jest wiecej, nei martw sie jeszcze trafisz na swego :) po kolezensku cie wtedy okradnie z ta sama retoryka jaka ty stosujesz. Ja pierdziele, ze takie smiecie chodza po ulicach...