Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wstydzicie się własnych dzieci

Polecane posty

Gość gość

Wróciłam niedawno z wczasów. Oprócz mojej rodziny była też moja kuzynka z mężem i dziećmi. My mieliśmy pokój z łazienką. Kuzynka przyszła do nas. Mieliśmy razem iść do miasteczka Moja trzynastoletnia córka brała prysznic po plaży. Jak zaczęła suszyć włosy w łazience weszłam tam by też spłukać z siebie piasek i sól z morza. Później kuzynka dziwiła się że nie wstydzę się pokazywać dziecku nago. Nigdy o tym nie myślałam w ten sposób. Dla mnie to normalne. Córka zawsze widywała mnie nago. Nigdy wzajemnie się siebie nie wstydziłyśmy. Na pewno by było inaczej jak bym miała syna. Jak jest u was? Wstydzicie się pokazać własnym dzieciom nago?

Gość gość
ty się moze nie wstydzisz ale twoje dziecko może czuć się skrepowane. Ja tak zupełnie nago nie pokazuję się.

Gość gość
Bzdura. Jeśli jest przyzwyczajone od dziecka to dlaczego miałoby być skrępowane. Autorko, ja dzieci nie mam, ale z siostrą i mają bez problemu pokazujemy się sobie nawzajem nago.

Gość gość
chore jak skurwensyn! twoja córa dorasta a ty matka z gołą d**ą przy niej latasz? weź kochana sie ciut zastanów!

Gość maagiii
Syn ma trzy lata i nie wstydzę się

Gość gość
Mnie matka nigdy się nie wstydziła pokazać nago i ja Córce też sie nie wstydzę. przecież mamy to samo.

Gość gość
13 latka to juz mała kobietka, nie powinnas przed nia nago chodzic

Gość gość
przy 3l jeszcze bym się pokazała nago ale przy 13 już nie

Gość salaa
jeszcze dzieci nie mam. mam dwadzieścia lat i wkarzdej chwili mogę wejść matce do łazienki gdy się kąpie. nie wstydzi się mnie ani ja jej.

Gość gość
Widziałam na basenie jak matka z synem weszli do jednej przebieralni. Miał on z 12-13 lat

Gość gość
inaczej matka z corka inaczej matka z synem i odwrotenie, najlepiej to nie biegac nago przy corce ale tez nie bunkrowac sie bog wie jak z tym wszystkim a jak juz zauwazy to nie krzyczec jak by sie mysz zobaczylo

Gość gość
Moje bachory są tkie p******e że nawet na dwor ich nie wyposzczam.Ludzi strasza, pluja, gryza i bija k***a strach normalnie chcialam je oddac ale nikt ich nie chce

ja sie nie wstydze, ale nie lubie jak ktos mi bez pytania wchodzi do lazienki kiedy sie szoruje pod prysznicem,czy tez biorę kąpiel w wannie Ja tez ot tak niespodziewanie do nikogo nie wchodze,ewentualnie pukam i czekam na pozwolenie czy bądz tez nie uzyskam pozwolenia (rozumiem ) Mimo ze pruderyjna nie jestem, to mam poszanowanie do wlasnej intymnosci i pozostalych takze Najlodsza 2 paraduje nago po wlasnym podworku i domu,ale jeszce nastoletnie nie są,zapewne inaczej bedą sie zachowywac jak stuknie im nascie (choc tez bez pytania nie wchodzą do lazienki)

Gość prawictwo pospolite125
raczej nie

Gość gość
Syn ma 3 lata a córka 9 lat. Narazie nievwidzę problemu jak zobaczą nie w stroju Ewy. A jak bedzie dalej to niewiem. Nie zastanawiałam się nad tym.

Gość gość
są rożne szkoły i różne podejścia- a nie byłoby najlepiej spytać córkę, czy sie nie czuje skrepowana takimi sytuacjami???? Tu wszystko zależy od podejścia człowieka (a potrzebna jest akceptacja obu stron, ty się nie krepujesz, a jak córka?). Jest już na tyle duża by móc się wypowiedzieć w tej sprawie.

Gość mamadwóchdziewczynek
Dla mnie argument, że "wszystkie mamy to samo" jest śmieszny i niezrozumiały. Ja nie lubię być oglądana nago, czuję się niezręcznie i nie jest to nawet kwestia wstydu ale dyskomfortu.

Gość wyalienowana Ula
akurat mam syna ,ale uważam że to dla takiej nastolatki krępujące .

Gość gość
nie paraduje specjalnie gola, ale nie robie problemu przy przebieraniu czy w lazence, jak mnie zobaczy ( córka). Przy synu gola nie chodze. z moimi rodzicami bylo tak samo.

Gość gość
Ja i moja córka (chociaż jest już mężatką i ma 24 lata) nie robimy żadnego problemu z nagości. Nic a nic nas to nie krępuje jak jesteśmy same, albo np, w łazience. Tak było od zawsze. Nawet jak miała jakieś 15 lat i wyskoczyła jej na dole jakaś krosta, to pokazała mi to bez robienia problemu.

Gość gość
Żaden problem,choć właśnie w wieku 13 lat córka była skrepowana nagoscia,wiec unikałam tego,ale teraz ma 17 i nie mamy problemu,jak trzeba się szybko ubrać,albo po zakupach jak najszybciej chcemy przymierzyc nowe ciuchy to latamy w samych majtkach obie szukając pasujacych dodatkow,ale nigdy bez majtek

Gość gość
Natomiast nie przy synku,ktory ma 2,5 roku,,,jakiś czas temu zaczął sie wyśmiewac i pokazywac na biust itd nawet jak bylam ubrana,wiec ograniczyłam przy nim nagosć do zera,,,i tak zostanie na wiki,szok,żeby zmatka z nastolatkiem weszła do jednej przebieralni...

Gość gość
Myslę,że wystarczy nie przeginac w żadna strone,po prostu nie latać ostentacyjnie przy dzieciach z gołym tyłkiem,ale też nie zachowywac sie jakbysmy pod ubraniem miały robale :)

Gość gość
a czy twój mąż też lata z genitaliami na wierzchu przy nastolatce? i nie- nie wszyscy mamy, to samo- jedne mają jędrne zgrabne ciała, sterczące cycki i tyłek inne fałdy, opony cyce do pępka. genitalia też się mogą znacznie różnić. jak ktoś pisał- nie widzę problemu z lataniem po domu w bieliźnie czy przebieraniem się, ale takie ostentacyjne latanie z brochą na wierzchu bez potrzeby jest żenujące.

Gość gość
dzieci trzeba wychowywać tak by wiedziały co jest intymnością, bo jak się granicę przesuwa to potem może ktoś wykorzystać tą ich naiwność jak dziecka nie nauczysz że niektóre rzeczy są wstydliwe to nie będzie np. widziało nic złego np. w ekshibicjoniście w parku, chyba nie chcesz by twoje dziecko padło ofiarą pedofila bo nie wie że to nienormalne gdy obca osoba chce je oglądać nago albo sama przy nich się chce obnażać

Gość gość
Ja narobiłam sobie tyle dzieciaków rok po roku, że wyglądam jak kwowaz kurczakami:D żal.pl wstyd mi jak z nimi wychodzę

Gość gość
jakiś rok temu byłam świadkiem jak wówczas 9letni syn koleżanki biegał przy nas nago po salonie, on myślał że to śmieszne i oburzenie jego mamy go bawiło, myślał że to sposób na zwrócenie uwagi na siebie ewidentny błąd wychowawczy, nikt mu nie wytłumaczył że to nie jest normalne zachowanie przy gościach wiem że ten dzieciak jest lekko zapóźniony w rozwoju, ale taka akcja zastanowiła mnie jak on sobie w ogóle daje radę w szkole skoro nie ma żadnych hamulców i nie odróżnia co jest właściwe a co nie normalny dzieciak w tym wieku wie co to wstyd i nie obnaża się przy ciociach i wujkach

Gość malwinnka
U nas w domu tez nie ma problemu z nagością. Nie paradujemy na golasa ,ale tez nie chowamy sie jak dzikusy

Gość gość
a u nas jest tak ze ja z mężem kuzynki kuzyni każdy narobił sobie po 10 dzieciorów..biegamy nago:D są tacy co mają żylaki na nogach:D i babskie majtki spodenki tez biegają.. osmieszamy sie tym..ale co tam..to nasze wakcje..ja i pacholęta

Gość gość
tato mojego faceta chodzi po domu w samych gaciach mnie to krepuje jak u niego jestem