Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kurzajka u dziecka

Polecane posty

Gość gość

moja córka 2.5 ma od jakieś 2 tyg. na skórze obok paznokcia dużego palca dość dużą brodawkę-kurzajkę. Nie wiem jak się zaraziła... pilnuje jej moja mama i pamitam sytuacje jak młoda mówiła, ze przycięla paluszek okularami... miała tam lekkie zadrapanie zdezynfekowałam i już się więcej nie przyglądałam aż do dziś...bylam u pediatry i kazała kupić jakiś specyfik do smarowania i troche spare zlekcewazyla. Wiem, ze te"smarowidła" maja mocen dzialenie i czesto wypalaja skore wokol kurzajki...:( Moze ktoras z Was mam ma jakis sprawdzony sposob jak sie tego pozbyc bezpiecznie i w miare szybko? czy moze nie meczyc dziecka a odrazu isc do dermatologa na jakies wymrazanie...

Gość gość
przepraszam za literówki

Gość gość
Dla mnie najlepszym sposobem na kurzajki to jaskółcze ziele :) Zawsze mi pomagało, a i od dawna kurzajek też nie mam. Znajomym z kurzajkami zawsze polecałam jaskółcze ziele i zawsze pomagało. Siostra natomiast miała problem z synem...NIC nie pomagało, ani jaskółcze ziele ani jakieś kremy czy wymrażanie. A kurzajek na dłoni przybywało...było naprawdę dużo. Była już b.zdesperowana więc zasięgnęła starych porad. I co zrobiła? Poszła nad rzekę, 5 czy 10 kroków od brzegu podniosła kamień potarła dłoń synowi i odłożyła kamień dokładnie tam gdzie leżał. Po kilku dniach kurzajki zniknęły.

Gość gość
gdzie dostać to jaskólcze ziele? i jak stosować.... a brodacid? wystarczy raz dziennie smarować?

Gość gość
ja to jaskółcze ziele znajduję gdzieś na łące itp zrywam i ze strączka wydobywa się żółte osocze i tym właśnie nacierałam kurzajkę. Popatrz na google jak wygląda jaskółcze ziele i gdzie możesz je znaleźć