Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czerwona i zielona herbata

Polecane posty

Gość gość

Czy ktoś stosował czerwoną i zielona herbatę aby pozbyć się kilka zbędnych.? Jakie jest jej prawdziwe działanie.? Ile trzeba pić dziennie i po jakim czasie efekty.?

o ile wiem to czerwona pomaga usunąć nadmiar wody z organizmu, co zmniejsza uczucie "napompowania", oczywiście spadają kg (ale nie z tłuszczu oczywiście, sama woda), i przyspiesza przemianę materii. Co do zielonej to chyba nie ma takich właściwości, za to ma dużo zdrowych antyoksydantów. parzona poniżej 2min pobudza jak kawa, powyżej 2min uspokaja (podobno)

Gość gość
Czy efekt spadniecia z wagi utrzymuje się dłużej, czy jest to tylko chwilowe a gdy uzupełnimy płyny nasza waga z powrotem podskoczy.?

Gość gość
Prosta sprawa: po czerwonej i zielonej herbacie (po czerwonej bardziej) chce się więcej sikać: wydalasz wodę, jednocześnie oczyszczasz się i przyśpieszasz przemianę materii, ale z odchudzaniem dosłownie nie ma to nic wspólnego. Podobno nadmiar czerwonej herbaty szkodzi.

Gość gość
pije obie codziennie po pół litra, bo lubię! nie schudłam, ale nie chciałabym ;-) herbatą się nie odchudzisz. MŻ polecam i ćwiczenia, codziennie!

Gość gość
zielona nic nie daje ja pijąc ją przytyłam 5kg

Kiedyś piłam dużo czerwonej i zrobiłam się bardzo nerwowa, nie mogłam spać (bo wypłukuje magnez) i zaczęło mnie boleć w stawie kolanowym. Odstawiłam i przestało, więc wszystko można, ale z umiarem ;P

Gość gość
Mż już stosuje, ruch powoli także bo muszę poprawić swoją kondycję. Chce schudnąć ok 5 kg. Osiągnąć wagę 58 kg

Gość gość
przestrzegam was przed zielona herbata. pilam pol roku niby pieknie ladnie a teraz mam problemy z zoladkiem i watrobą. podobno od zielonej herbaty moga byc problemy na zoladku. tak ja zachwalalam.. a tez to nie od jedzenia zlego bo takich rzeczy jak fast food i slodycze nie jadam. Jesli juz to dokladnie parzcie tą herbatę zeby nie byla za mocna!

Gość gość
Trochę mnie wystraszyliście działaniem tych herbaty szczególnie że zielona się bardzo chwali i uważa za pomocną zdrowiu