Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak to jest być agresywnym online

Polecane posty

Gość gość

Czy to prawda, że ci upokarzani w życiu codziennym są bardzo agresywni online? Jak to jest?

Gość Agrestia
jak to jest byc zabijanym po kawalku?

Gość Strażnik__Miejski
Zazwyczaj osoby gnębione, upokarzane swoją agresję wylewają na słabszych, internet osobom agresywnym po prostu daje złudzenie anonimowości i własnego bezpieczeństwa

Gość Rycho Wczas
zartujesz? a nie jest przypadkiem tak ze to poczucie sily z powodu ukladow i wrodzonego cwaniactwa pozwala niektorym na bezkarnosc?

Gość gość
niektórym wp*****l należy się z urzędu

Gość Strażnik__Miejski
Gościu przemoc fizyczna to żadne rozwiązanie.... Osoby, które są regularnie upokarzane raczej nie mają układów ;)

Czyli internet odzwierciedla narodową liczbe skrzywdzonych i cwaniakujących... Jeżeli umiecie posługiwać się innymi językami to powiedzcie mi czy w innych państwach ludzie taż tak ze sobą rozmawiają, na blogach?

Gość Strażnik__Miejski
Internet? Za monitorami siedzą ludzie, ci sami ludzie, którzy w tzw. realu zarówno są spoko ludźmi ale są i też skrzywione jednostki. Polski internet (w sensie strony i Polacy na nich piszący) przedstawia tak na prawdę przekrój społeczeństwa, coś jak sondaż przeprowadzony na grupie 100 respondentów. A co do naszego narodu. Są gorsze, dużo gorsze ale jest też wiele społeczeństw bardziej przyjazdnych wobec siebie i innych.

Nie wiem czy zbyt długo przebywam poza krajem czy stałem się przewrażliwiony? Ostatnio nawet głos i tonacja ludzi z Polskiej TV (zaczeła dla mnie) być nieprzyjemna. W tonacji głosu wyrużnia się okcent wyższości, przemądżałości, cwaniactwa (przepraszam jeżeli uraże) ale szczegulnie występuje to u kobiet, jakiś taki dziwny grymas...

Gość Strażnik__Miejski
Wiem o czym mówisz (piszesz). Też to zauważyłem, szczególnie dla krajów "odstających" od zachodu jak Polska czy inne kraje na wschód. Kiedyś też długi czas przebywałem za granicą (i chyba znowu wyjadę) i różnice widać gołym okiem, np. w takiej Hiszpanii (konkretnie mowa o Barcelonie) każdy dla każdego w swój sposób miły, uśmiechnięty i tak jakby szczęśliwy (mimo, że mają straszny kryzys rynkowy). U nas tylko wszechobecny pesymizm, gadanie o kryzysie, którego u nas póki co jeszcze nie ma (odpukać ale jak i u nas skoczy inflacja to dopiero będzie ciekawie. Co do wyższości, tak Polacy mają kompleks niższości, chcą czuć się lepsi, lubią gardzić. Patrzę nawet to z pryzmatu mojej roboty, u nas większość gardzi mundurowymi bo respektują prawo jakie uchwalili politycy (w sumie politykami też gardzą ale wolą ich wybrać na drugą kadencję i narzekać). Z kolei (niestety o zgrozo) u nas też mundurowi mają kompleks wyższości, traktują innych z góry domagając się bezwarunkowego szacunku. W takiej Hiszpanii tzw. policjant lokalny jest przyjacielem mieszkańca, jak coś się dzieje złego może na niego liczyć, z kolei ludność (nawet młodzi) szanują stróży prawa. A...jak jest u nas? :O

Jak najbardziej, zgadzam się z tym co piszesz. Jesteśmy w momencie w którym doczekaliśmy się zakompleksionych rodaków. Na całej linii. Jedyny ratunek w przyszłych pokoleniach. Pod warunkiem że młodzi to zaobserwują i wyplewią. Na kolegów z roku nie ma co liczyć. Popłyneli... Mundurowi hmmm tak jak napisałeś o zgrozo, mania wyższości w rękach psychicznych polityków. A co z resztą? Urzędnicy na każdym stanowisku, to samo. Czy ludzią sprawia przyjemność ''tresowanie'' innych, ustawianie ich po kontach? Czy nie można odpuścić, machnęć rękom, nie mówie o pomocy?

Gość gość
Ostatnio jest wysyp tematów za wszelką cene upakażających kobiety. Chyba komuś płeć piękna nadepneła na pięte i ma kiepskie wakacje :D