Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miiikajjja

jak pozyskac fundusze unijne na własny biznes

Polecane posty

Gość miiikajjja

Witam, chciałabym pozyskac fundusze na własny biznes, a konkretnie chciałabym zacząć handlować odzieżą na targowiskach i bazarach, nie wiem jednak jak zabrac się za biznes plan, czy jest ktos kto moze składał dokumenty o dotacje?? Może nawet w tej samej branży? Może mi ktos podpowiedzieć jakie kryteria trzeba spełnic by otrzymac dotację?? Każda informacja moze byc pomocna.

Gość gość
oj biznesu to ty na ciuchach nie zrobisz, poczytaj dzisiejsze wiadomosci ile firm zamyka działalnosc a Ty chcesz firme otwierac?? daj spokój zanim ta firma wciagnie cie w długi

Gość miiikajjja
nie wiem, ja widze ze inni sobie radzą, jak będe miała dobry towar w dobrej cenie to myslę ze utrzymam... moje pytanie dotyczy funduszy unijnych.

Gość gość
Takie informacje znajdziesz na stornach urzędu pracy.

Gość miiikajjja
ja chce z unii a nie z urzędu...

Gość miiikajjja
i chce porozmawiac z osobami które składały takie papiery już,

Gość gość
no własnie w urzedzie załatwia sie takie sprawy

Gość gość
najpierw poloz koperte....na stole,potem beda z toba negocjowac. minimum 50 tys

Gość gość
miiikajjja - urzędy pracy zajmują się przyznawaniem dotacji m.in. unijnych na takie malutki biznesiki. To chyba logiczne, że po dotacje nie zwracasz się do Komisjii Europejskiej, tylko do polskiego urzędu? Dałam Ci wskazówkę, jeśli jesteś choć trochę przedsiębiorcza (a chyba powinnaś, skoro chcesz prowadzić własną firmę), to dalej powinnaś sobie poradzić. Jeśli nie możesz znaleźć info na stronach urzędu pracy, to po prostu chwyć za telefon i zadzwoń. Widzę jednak, że liczyć na to, że ktoś Ci podsunie gotowe rozwiązania. To tak nie działa. Zajmuję się zawodowo pozyskiwaniem funduszy unijnych, w tym przygotowaniem biznes planów i nie mam zamiaru uprawiać tej działalności charytatywnie na forum ;) Wykaż się chociaż minimalną inicjatywą.

Gość miiikajjja
jak sie znajdzie ktos kto powaznie podejdzie do tego pytania i zechce mi pdpowiedziec to bedzie mi milo.

Gość gość
Dałam Ci powyżej dwie poważne odpowiedzi.

Gość miiikajjja
Dziękuję.

Gość gość
Powodzenia :)

Gość gość
najlepiej nawiazac wspolprace z jakims biurem rachunkowym, oni ogarna ci wszystko tak zeby bylo dobrze i nie bylo zadnej lipy w papierach ;) ja korzystalam przy pozyskiwaniu srodkow z pomocy tego biura www.biurocru.pl/zakres.html :)