Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

komu nie zszedł z organizmu nadmiar wody po ciąży

Polecane posty

Gość gość

jestem praktycznie juz w 37 tygodniu ciąży i z ciekawości wzięłam spodnie w których chodziłam przed ciążą. Masakra, nie mogę wciągnąć ich nawet do połowy uda.... przytyłam narazie 12 kg. I ciekawa jestem ile z tych kilogramów to zatrzymana woda i czy ona szybko schodzi po porodzie. Jak było u Was?

Gość gość
Jeszcze w szpitalu zwykle schodzi po porodzie. Ja miałam cesarkę w ostatnich dniach ciąży 25kg na plusie w szpitalu pozbyłam się 10kg w tym dziecko 4kg więc wody też było kilka kilo.

Gość gość
ja miałam cc w 35 tc wtedy 21 na plusie, po 10 dniach wyszłam ze szpitala w 11 dzień rano na wagę i zostało ok. 4 kg ;) dziecko ważyło 2800, nie wiem ile łożysko, miałam bardzo dużo wody (oczy jak chińczyk, kostki jak banie, generalnie cała spuchnięta byłam ale to zasługa stanu przedrzucawkowego) jestem 6 mcy po porodzie, zostało mi 2kg :)

Gość gość
ja pod koniec ciąży strasznie spuchłam i w szpitalu po porodzie byliśmy 8 dni w zimę w pokoju ponad 30 st moje nogi wyglądały jak banie ,lekarz mi powiedział że nawet 2 tyg mogę byc tak spuchnięta ,a kiedy wróciłam do domu to uwierz mi rano obudziłam się bez najmniejszego obrzęku ,u nas w domu było fajnie chłodno opuchlizna zeszła przez noc.Ale ja miałam napuchnięte kostki i łydki .

Gość gość
a jeżeli chodzi o kg to przytyłam 10 kg a wychodząc ze szpitala miałam 13 kg mniej ,w szpitalu w ciągłym stresie bo codziennie cos wymyślali i miałam wrażenie że nigdy do domu nie wyjdziemy .

Gość gość
nie martw sie ja tez bylam przerazona bo w ciazy przytylam ponad 20 kg przed ciaza 45kg a dzien przed porodem 70kg!!! dwa miesiace po porodzie wrocilam do wagi sprzed ciazy nie znam nikogo komu zostalo by po ciazy nadmiaru tluszczyku na dluzej niz 3, 4 miesiace

Gość gość
Jestem 10tyg po porodzie I od tygodnia mam zerowa wage, w ciazy w sumie przytylam 20kg. Do 33tc mialam 9kg na plusie, a potem z dnia na dzien zaczelam puchnac. Pod koniec ciazy prawie w ogole nie wstawalam, bo stopy mialam jak bochenki chleba - normalnie stopy mam 36, a ledwo wchodzilam w 39 :) woda schodzila mi jakies 4 tygodnie po porodzie - widac bylo po stopach, potem reszta zeszla sama.

Gość gość
U mnie 25 kg na plusie całe ciało opuchnięte aż niezdrowo to wyglkądało,zaczęło schodzic już w domu po kilku dniach w ciągu kilku dni 10kg później chyba ze 3.Więc przytyłam w sumie 12 kg z czego samo dziecko prawie 4,5.Miałam cesarkę.Wszystko super ale skóra obwisła na nogach i rękach została:(

Gość hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
Kurde ja jestem w 39 tc,na wadze + 18 kg :/ Widzę po sobie,że jestem spuchnięta.Stopy jak balony,usta jak po botoksie,palce jak serdelki:/Jednak boję się że już mi tak zostanie.Już zapomniałam jak wyglądałam przed ciążą...

Gość gość
nie bój się to zejdzie po pierwsze hormony ciążowe powodują rozluźnienie żył i stąd obrzęki po drugie macica uciska nerki i to też powoduje zatrzymanie wody po rozwiązaniu jest efekt wodospadu, wszystko schodzi bo jednocześnie tracisz dużo krwi, karmisz piersią, nerki są odciążone itd. układ hormonalny zaczyna pracować inaczej, układ krwionośny nie jest też tak obciążony ...

Gość gość
mam nadzieję ;P bo nie wyobrażam sobie by taka pozostać. oczywiscie planuję karmić więc dojdzie też dieta ale mam nadzieję,ze "samo" też coś zejdzie :P