Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto napisał Biblię

Polecane posty

Gość gość
mogłam nie zdać, to nic takiego!

Gość gość
Jak się chce pisać pracę na odwal, korzystając z źródełek to znaczy że nie ma się zadatwój na żadnego doktora nauk :D. Zdać maturę to pestka ale co potem będzie? Chyba że autorka i ze zdaniem matury miała Problem....W sumie nie zdziwiłoby mnie to bo wszystkiego co się dało o Biblii , uczyłam się w pierwsze klasie średniej a jak się chciało pogłębić wiadomości to szło się do biblioteki i nie miałam wtedy internetu ;). Wystarczy przeczytać podręcznik do klasy pierwszej średniej oraz przeszukać ale to porządnie Internet skoro nie ma otwartej biblioteki w pobliżu :D. Dodam że są też księgarnie a te są zawsze otwarte i często się tak robi że kupuje się książkę by miec z czego korzystać ;)

Gość gość
Biblia to dzieło wieloautorskie z czego większośc tekstów jest nieznanego pochodzenia gdyż na przestrzeni wieków co chwila coś było do tych tekstów dopisywane ale wiadomo że robili to kapłani . Nowy Testament składa się między innymi z Ewangelii a te są jasnego pochodzenia tak samo jak i listy a te dane znajdziesz na necie , w każdym podręczniku dla dzieciaków ze średniej (pierwsza klasa). Co ty robiłaś w szkole i gdzie masz materiały ;)?

Gość gość
książki są zaa drogie

Gość gość
nie Twoja sprawa, matole! Mam wzór bibliografii i co mam napisać? Pan Bóg?

Gość gość
Nie wiem matole, nie moja sprawa, głów się aż ci łeb tępy pęknie :)

Gość gość
sam jesteś tempy

Gość gość
No jak ja jestem tempy to ty napewno tępy :D. Nie martw więś do zimowej matury zdążysz nadrobić tak prosty materialik , we wrześniu otwierają biblioteki ! Cieszysz się? :)

Gość gość
Wiesz co , moja 15 letnia siostrzenica by ci pomogła , oczywiście nie zadarmo tak jak ty byś chciał.

Gość gość
chciała, ośle

Gość gość
Prosty materialik? Nie jestem chumanistą, więc dla mnie trudny.

Gość gość
Dziękuję za odp, wpiszę Pan Bóg albo nic, najwyżej

Gość Magda190493
Witam, chętnie pomożemy w napisaniu prac maturalnych, zaliczeniowych, licenjackich, magisterskich. Oferujemy bardzo przydatne materiały dydaktyczne. Niedrogo i solidnie. Czas realizacji nie jest dla nas problemem. Już nie musisz się martwić, że nie zdążysz w terminie oddać swojej pracy. pomocedydaktyka@wp.pl Oferujemy przystępne ceny i solidne wykonanie.

Gość Inbones
Biblia nie ma konkretnego - historycznie ofc - autora. W takim przypadku nie wpisuje sie do bibliografii autora. Wiem, co mowie. Studiuje polonistyke.

Gość Inbones
Ale nie pisz oczywiscie, ze to ANONIM ja stworzyl, bo tradycja zna autorow. Zero informacji na ten temat i juz. Sam tytul.