Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Maciejek

postanowilem zostac selekcjonerem zyczcie mi szczescia

Polecane posty

Hej. Jak juz wam pisalem, chcac kontynuowac tradycje rodzinna dziadka i wujasa - postanowilem zostac mysliwym. Na poczatku przyszlego roku zapisuje sie na kurs lowiecki do kola lowieckiego. Po zdaniu egzaminow myslywskich i strzeleckich zostane mysliwym. Jednak to nie wszystko. Nie mam zamiaru spoczac na zostaniu zwyklym mysliwym. Bede chcial kontynuowac nauke i zostac selekcjonerem, czyli takim mysliwym, ktory ma prawo polowac na jelenie. Trzymajcie za mnie kciuki. Bede zdawal na biezaco relacje, a nawet fotorelacje z lowieckich wypraw z moim psiakiem, ktorego bede mial jeszcze w tym roku🖐️

Ja poluję tylko na komary. Jelenie fajne zwierzęta, nie chciałbym zabijać zwierząt.

@Kamila: dzieki. Na Ciebie zawsze moge liczyc. @Loooser: w sume to nie znam sie na malarstwie, ale moze kiedys wpadne, bo jeszcze nigdy nie bylem we Wroclawiu.

Gość gość
a ja bym ciebie wystawił na odstrzał. Jak można czerpać przyjemność z zadawania cierpienia?

Gość gość
przeraza mnie sam fakt by mi sie takie dziecko jak macius nie urodzilo toz to tragedia zyciowa dla ojca :O

@gosc: osdstrzal jest akurat bardzo humanitarny w porownaniu z ubojem. Po drugie lowiectwo sluzy takze ochronie przyrody.

Gość gość
a niech sobie gimbus marzy na samym pozwoleniu sie skonczy, przeciez na kilometr widac ze jest niezrownowazony psychicznie

@Lars: to jest oczywiste i robi sie to w ramach egzaminow lowieckich i w ramach bycia mysliwym.

Gość gość
nawiasem mowiac taka corka jak czern tez nie jest szczytem moich aspiracji plemniczych :O

Kamila tez ma w rodzinie kilku mysliwych. Jej facet jest nawet mysliwym🖐️ Bede za jakis czas, odpowiem na wszelkie pytania.

Gość gość
maciek to kretyn jakiego kafeteria nie widziała

Nie wiem czy wiecie, ale kola mysliwskie np. musza placic rolnikom rekompensate, jesli dziki na terenie danego kola narobily szkod. Czasem sa to naprawde duze pieniadze.

Gość gość
i do takiego dzika sobie będziesz strzelał? byle sobie postrzelać? akurat takie zajęcie u faceta z miejsca by mnie odrzuciło od Niego. :o

Dlatego bardzo czesto takiemu kolu bardziej oplaca sie ogrodzic pole danego gospodarza, bo wychodzi taniej niz zaplata za szkody.

Nie, zeby "sobie postrzelac", tylko zeby zdobyc skore, miesio, kly dzika oraz przysluzyc sie ochronie srodowiska w ramach odstrzalu. Ciekawe czy sama jesz mieso. Jesli jesz, to nie mozesz mnie pouczac, bo mysliwstwo jest w porownaniu z ubojem bardzo humanitarne.

Gość gość
Ty tak poważnie? chcesz szpanować i tyle, nie sądzę, żeby rzeczywiście to Cię kręciło Maciej, młodych sama możliwość postrzelania sobie z wiatrówki to duża frajda dlatego myślę, że to właśnie Cię jara, czyli mało poważne zabawy z bronią

Nie no mowie w tej chwili zupelnie serio. Moj dziadek jest mysliwym, mam od niego rogi daniela i wiele innych mniejszych od jelonkow. Mam tez dostac kly dzika, ale to jest do podzialu z moim ojcem.

Tylko wtedy, gdy ma sie zdany trudny egzamin na selekcjonera mozna polowac na jelenie. Dlatego sie to tak nazywa, bo selekcjoner musi umiec odroznic np. czternastaka od szesnastaka. Wiem tez, ze szesnastakow chyba sie nie poluje, bo mozna zostac zawieszonym.