Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biala damka na sto fajerkow

mezatki i madrzy ludzie doradzcie mi

Polecane posty

zaproś ich a ich pretensje puszczaj pomimo uszu . Uważam ,ze szacunek ise należy ale to wy jestęście organizatorami uroczystości . A że sobie pogadają ... pogadali by peni i nawet jakby wesele bylo na milion osób :) A tak przyjanmniej wytrącisz im miecz z ręki :)

licencja dzięki za logiczna wypowiedz tylko tak jak powiedziałam oni nie akceptują naszego związku...maja jakies dziwne wonty ze nie kościelny.... wiecie babcie naleza do osmej margaretki moherki no moherki kościelne... tylko ja wcale nie odsuwam się od Boga...a one tego nie rozumieją...

Gość gość
licencja ma rację i tak będą gadać. usadź dziadków z daleka i puszczaj mimo uszu ich gadkę. ja tak zrobiłam z niektórymi "dobrymi radami" na swoim weselu pokiwałam głową i robiłam swoje.

i zaczynają się schody..chyba schody bo mój przyszly nie bardzo jest za moimi dziadkami ktorrzy ciagle susza nam glowe ze nie kościelny ze Boga nie kochamy.... ale ma do nich szacunek nigdy zlego słowa na nich nie powiedział... chcieliśmy ten dzień spedzic w radości bez zrzędliwych min dziadkow którzy nie akceptują naszego zwiazku

wcale nie zamierzam się odsunąć od Boga...ale babcie tego nie rozumieja

Gość gość
zaproś, może problem sam się rozwiąże i nie będą chcieli jechać 500km na "grzeszny" ślub :-D

i szczerze boje się ze ktoras z babciuciow wypali przy obiedzie z takim tekstem wlasnie ze od boga się odsuwamy itp. albo będą siedziały ze zwieszona mina....smutne...

Gość gość
moze zrob tak jak ja - bylam konsekwentna, chcialam cichy slub, byli tylko swiadkowie i ksiadz, zadnej rodziny, nikt sie nie obrazil,

naprawdę tak mialas?? a rodzice byli?? ale siwtnie owiedz cos więcej jak zearegowali dziadkowie skoro ich nie było??

wszystkim i tak nie dogodzisz :) zaproś oficjalnie i z całm ceremoniałama póżniej niech sobie babki pogadają :) przecież ic ręka od tego nie odpadnie . A unikanie, kręcenie , tłumaczenie nie ma mioim zdaniem sensu . Zreszta - jak ktos słusznie zauwąża - 500 to kawał drogi :)

wlasnie licencja to mnie troszku ratuje hehehe ale i tak mam obawy ze np.moja wspanialomyslna chrzestna a corka babci wpadnie na pomysl dobra mamo ja cie zawiozę jak to tak zebym nie była na slubie chrzesnicy

Gość gość
to z rodzicami ustal żeby dziadków zabrali. a siostra ma samochód? to drugich dziadków.

no to jka przyjedzie nie zaproszona a obiad edzie w lokalu- pretensje prosże zgłaszać tylko do siebie :)

ja mam o 16 lat mlodza siostrę ma 6 lat dlatego no ja tez zapraszam

licencja ja lubie gotowac i robie sama obiad w domu :)

Gość gość
Ja mialam najpierw slub cywilny a po kilku latach koscielny. I jeden i drugi byly baaardzo kamerlane. Na cywilnym byli rodziece, rodzenstwo i swiadkowie. Byl obiad a potem swietowalismy do rana w domu. Na koscielny zaprosilismy jeszcze dodatkowo chrzestnych, ale ich dzieci juz nie tzn. Gdyby mieli male dzieci, to pewnie z dziecmi by byli ale ze maja juz dorosle dzieci, to samuch. Nikt sie nie obrazil. Malo tego moja kuzynka podobnie zrobila ciche wesele. I taz zadnych zgrzytow w rodzinie nie bylo. Babc i dziadkow nie mamy niestety juz, ale jesli by zyli, to bysmy ich pewnie zaprosili.

Gość gość
dasz rade, powiadom dokładnie rodzinkę, że ponad liczbowi goście nie są przewidziani i mamę poproś niech im to powtarza co chwila. a jak chrzestna może odwalić taki numer to i z dziadkami przyjedzie jak ich nie zaprosisz. i będziesz miała 6 "gratisów"

to dziadkow trzeba tak?? a myślicie ze jakbym nie zaprosila to wybacza??

Gość gość
zależy jacy dziadkowie. to już musicie sami ocenić.

uwążam ,ze czlowiek dojrzały i kulturalny jest w stanie znieść rzeczy , które czasmi mu nie " leżą " włąśnie w imię dobrych stosunków, dobrego wychowania , szacunku dla siebie /

wlasnie tak jak trwoga to za malotaa się leciało do dziadkow babciu poratuj

Gość gość
(to ja od tego slubu tylko ze swiadkami) zaczne od tego,ze nie bardzo mialam ochote na slub koscielny , wzielismy go pare lat po cywilnym, jak jz byly dzieci, maz je chcial ochrzcic. Rzecz jasna bez bialej sukni i welonu, skromnie, ksiadz znajomy. A moi rodzice z dziadkmi zostali w domu popilnowac dzieci. Po drodze kupilismy jakies ciacho i wypilismy wspolnie herbate. Pełen luz .Na cywilnym byla najbliszsza rodzina, ale tez nie robilam wesela, tylko obiad w domu . Letnia sukienka, ogrodowy bukiet. Prosto z obiadu w podróz. Nikt sie nie obraził. Nie wyobrazam sobie siebie w sukni z welonem,w pelnym kosciele,wszyscy by sie gapili czulabym sie fatalnie. dla mnie to osobista uroczystosc. Bardzo lubimy bale i imprezy, ale nie z nami w roli głownej:).

mam tak samo.. a czemu nie chciliscie slubu koscuielnego? nie mogliście?

Gość gość
jak można nie zaprosić dziadków na własny ślub? Mądra ty jesteś? Przecież to bardzo bliskie osoby, to nie ciotki widywane raz na kilka lat, to dziadkowie. Powinnaś się cieszyć, że ich masz, ja mam tylko jedną babcię niestety. Niezaproszenie dziadków to brak szacunku do nich i tyle. Czy to wielki problem zaprosić dodatkowo 4 osoby? Zbankrutujesz przez to? Nie rozumiem cię.

jakbys czytala ze zrozumieniem ti bys widziala ze to nie o bankructwo chodzi tylko o to ze nie akceptują mojego zwiazku

Gość cOOle at work x64
jebnij se w łeb oponą od dużego fiata 🖐️

widze ze agresja się budzi w ludziach o tej porze