Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zostanęmamą

Jakie witaminy najlepiej brać

Polecane posty

Gość zostanęmamą

Witam :) 28 czerwca miałam ostatnią miesiączkę :) dzisiaj zrobiłam test i wyszły 2 krechy :D zastanawiam się co powinnam zacząć brać, nie planowałam tej ciąży więc kwasu foliowego nie zażywałam :( a wizyte mam za 2 tyg u lekarza dopiero. poradzicie coś ?:)

Gość gość
na razie folik i wystarczy

Gość zostanęmamą
dzięki wielkie :) a jeżeli chodzi o jedzenie, czego mam unikać ?:) to moja pierwsza ciąża w dodatku z zaskoczenia i zaczynam lekko panikować :D

Gość gość
ja całą ciąże brałam tylko prenatal. Na początku complex a póxniej classic. Wyniki krwi moczu itp zawsze miałam idealne :) a jestem obecnie w 38 t.c.

Gość gość
do 3m-ca mialam przydzielone tabletki z 800mg kwasu foliowego,jod,wit.B1 i B12 -to wchodzi w sklad jednej tabl. Od 4m-ca witaminy dla ciezarnych,wazne by zawieraly kwas omega 3,magnez,zelazo,wit.C. Jesc mozna wszystko,choc ja unikam mleka krowiego. Unikaj kontaktu z kotami i czesto myj rece.Warzywa i owoce tez myj. No i ciesz sie ciaza :)

Gość zostanęmamą
Dzięki dziewczyny, ciesze się bardzo z tej ciąży naprawdę a czy te witaminy są bez recepty ?

Witaminy bez recepty :), ja od (chyba) 12 tygodnia biorę Femibion. Najpierw Classic, teraz Natal 2, polecił mi je lekarz.

Gość gość
do 12 tygodnia bierze się tylko folik a potem witaminy, ja miałam falwit ale przez całą ciążę wzięłam może z 50 sztuk bo źle reagowałam.