Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Claudusia20

Czy mogę być w ciąży gdy druga kreska jest prawie nie widoczna

Polecane posty

Gość Claudusia20

Hey dziewczyny proszę Was o pomoc ! @ spóźnia mi się już 2 tygodnie, lecz gdy miałam dostać @ piersi miałam strasznie nabrzmiałe i bolące..ale nie dostałam.. Zrobiłam 2 testy ciążowe . W pierwszym pokazały mi się 2 kreseczki lecz ta druga prawie niewidoczna,ale można ją było zobaczyć ..po 2 dniach zrobiłam drugi i kreseczka jest ale jeszcze bardziej nie widoczna .Nie wiem co myśleć..w pierwszym teście widać ale w drugim trzeba wytężać wzrok żeby zobacz..i faktycznie jest.. Proszę o pomoc. Bo nie wiem co o tym myśleć .:(

Gość gość
jesteś w ciąży .Gratulacje:)

Gość gość
poronilaś.

Gość gość
to.poronienie.skoro.w.drugim.teście.kreska.jest.bardziej.blada.nie.wiem.albo.to.wczesna.ciąza.

Gość gość
Jakie poronieni . Dziewczyno jesteś w ciąży .

Gość Claudusia20
Oby bo staram się z mężem już rok o dzidziusia :)

Gość gość
Ból piersi i objawy takie jak na okres to wczesna ciąża:)

Gość Claudusia20
Nigdy aż 2 tygodnie nie miałam spóźnienia.najwyżej 4 dni. w poniedziałek postaram się zarejestrować do gina. Mam nadzieję że to nie fałszywy alarm.

Gość gość
ja miałam co test ciemniejszą krechę, idź na beta hcg, powtórz po 48h i wtedy będzie wiadomo :)

Gość Claudusia20
pobolewał mnie brzuch i kości wszystkie a przez 2 dni miałam straszną migrenę wręcz nie mogłam spać w nocy ..

Gość Claudusia20
dziękuję Wam bardzo za pomoc .:) Troszkę się uspokoiłam..Bo byłam strasznie zmieszana tą drugą kręską prawie niewidoczną ..

Gość Claudusia20
a czy któraś z was miała taką sytuację ??? i jednak była w ciąży ???

Gość gość
a w jakich warunkach(który mocz, która godzina itp) robiłaś test i czy ten sam?

Gość Claudusia20
pierwszy test robiłam ok godziny 12 stej a drugi o 7 rano... pierwszy bezpośrednio a drugi z pojemniczka...a testy były te same ... i zostały robione w domu ..

Gość gość
Wiele osób miało taką sytuację.

Gość Claudusia20
czyli są jakieś nadzieje ..:)

wiele osób a ja osobiście żadnej nie znam, owszem pierwsza kreska ledwo widoczna a kolejne coraz bardziej, ale nie odwrotnie. Zrób w pon rano test z krwi (ok 30 zł) powtórz po 48h i z wynikami dopiero do lekarza... wynik pozytywny gdy jest powyżej 1 lub 3 (zależy od testu) oraz gdy nie spadnie poziom po 48h... Ale nie ciesz się za wcześnie. Więc do lekarza najwcześniej z wynikami, wtedy powie Ci więcej.

Gość Claudusia20
dzięki wielkie..mieszkam w niemczech i nie wiem jak tutaj jest ..ale w poniedziałek umówię się do gina..

na pewno w Niemczech również jest taki test do wykonania podejrzewam, że skoro mieszkasz, znasz język ale jak ten to idź do gina, pokieruje cię

Gość Claudusia20
tak znam ,znam..;) ale pójdę do ginekologa on będzie wiedział najlepiej co mam zrobić tym bardziej gdy biorę leki na epilepsje..;/

ja również brałam leki na epi... powiem ci jak było ze mną w PL... szybko pojechałam do neurologa, neurolog powiedział, że testy to nie dowód (nawet beta) i mam przynieść zaświadczenie od gina. Poleciałam oczywiście prywatnie i neurolog ze względu na brak ataków odkąd brałam leki kazał je odstawić. Ja brałam depakine 500 i na szczęście już brać nie muszę. Ale załatw to jak najszybciej bo leki wpływają na dziecko.

Gość Claudusia20
dzieki wielkie ! tylko mam wizyte dopiero 15stego :( dlatego teraz biorę prawie w ogóle..bo jak brałam leki to nie miałam zadnych napadów przez 2 lata . dlatego odstawiłam..biorę depakine 500 i tegretol200 wiem że chyba że tegretol szkodzi bardzo dlatego całkowicie odstawiłam .. od czasu do czasu biorę depakine jeżeli się źle czuję ...ale 15stego wszystko się okaze .. dzięki za pomoc !