Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak wygląda poronienie

Polecane posty

Gość gość

Witam ! Chciałam zapytać jak wygląda poronienie w pierwszych tygodniach ciąży ? Z góry dziękuję za odpowiedzi! Kasia

Gość sprytek
Normalnie, wysrywasz trupka i czesc:)

Gość gość
Bardzo śmieszne...wiesz co pytam poważnie, bo jestem w ciąży..i nie potrzebuje tu żartownisiów...

Gość sprytek
ale to nie żart:) tak własnie wygląda poronienie

Gość ertert
a masz jakies objawy, ze pytaasz?

Gość gość
Objawy czego ? Ciąży czy poronienia ?

Gość EllaLa
We wczesnych tyg. ciazy poronienie wygląda jak bardzo obfita miesiączka. Najpierw czujesz silny (ale bez przesady) ból brzucha i to znak że juz się to dzieje, więc trzeba szybko iść na muszlę klozetową, a potem już leci... Nie trwa to specjalnie długo, tylko nastaw się że chlusta z Ciebie mocno, wtedy już mniej boli brzuch, po wszystkim przestaje już całkiem boleć. Sama kapniesz się kiedy koniec i już tylko będziesz lekko krwawiła, więc trzeba mieć podpaskę. Wraz z krwią lecą oczywiście też skrzepy i zarodek (jeśli był) jeśli nie, to poronisz puste jajo płodowe (wygląda dokładnie jak fasola). Na kolejny dzień, najpóźniej za 2 dni obowiązkowo należy udać się do ginekologa, bądź do szpitala w celu sprawdzenia czy macica całkowicie się oczyściła. Lekarz wykona USG. Jest to ważne, bo mogą zostać tam skrzepy itp. i wówczas dojdzie do zapalenia i może skończyć się to bardzo źle. Jeśli macica się samoistnie oczyściła, wówczas zwyczajnie wracasz do domu, jeśli zaś nie, to lekarz da Ci skierowanie do szpitala na czyszczenie (łyżeczkowanie) Trwa to krótko, średnio bolesne i szybko wyjdziesz do domu. Także bez paniki.

Gość ertert
poronienia, w którym tyg jesteś ?

Gość gość
Ellala dziękuję bardzo za poważną odpowiedź, jestem w 3 tygodniu

Gość gość
w ósmym.

Gość gość
To dopiero 4 dzien ciazy ale juz kocham mojego maluszka :(

Gość gość
Proszę się nie podszywać, jestem w 3 tygodniu ciąży

Gość EllaLa
Aha, zapomniałam dodać, że jeśli spodziewasz się poronienia, tzn. masz taką informację od lekarza, bo nie sądzę abyś sama zakładała z góry takie nieszczęście, to nie radziłabym Ci specjalnie chodzić po supermarketach i takich zaludnionych miejscach, bo niestety TO może złapać Cię nagle, nawet w kolejce w sklepie, więc dla ostrożności Nie Polecam! Najczęściej wszystko rozwiązuje się w ciągu 2 do 3 tyg.

Gość gość
nie wiem w którym:) ale jeszcze nogi mi się trzęsą:)

Gość ertert
jestes dopiero w 3 tyg i pytasz o poronienie ? :P

Gość gość
Chodzi o to, że pracuje jako opienkunka do dziecka i muszę je podnosić, dźwigać, nosi itp i ginkolog mi powiedziała, żeby uważała i żebym nie starała sie nie wysiać, bo to grozi poronieniem i dlatego pytam jak to wygląda

Gość EllaLa
Aha :) To inna sytuacja niż myslałam. Sądziłam, że na USG lekarz zobaczył coś niepokojącego i zwyczajnie spodziewasz się poronienia. W Twojej sytuacji nie ma co panikować, ale rzeczywiście nie przesilaj się za bardzo.

Gość gość
Tak pytam, bo ginekolog mówiła, że często się zdarza, że w pierwszych tygodniach dziewczyny tracą ciąże i że trzeba na siebie uważać, poza tym nawet na przyszłość nie zaszkodzi mi wiedzieć...wole wiedzieć wcześniej i w razie czego mieć jakieś pojęcie jak to wygląda i czwgo mogę się spodziewać

Gość gość
Mama mnie dzisiaj poprosiła żebym jej zboże pomogła ładować do worków, nie mogę się na to zgodzić..to już sa na prawdę ciężke worki, musiałam poprosić męża przyjaciółki żeby pomógł..i będę jej musiała przy okazji powiedzieć, że jestem w ciąży..bo ona nie wie :(

Gość EllaLa
Dodam jeszcze, że w takiej sytuacji jak jesteś Ty i gdyby miało spotkać Cię to nieszczęście, to z pewnością nie nastąpiłoby to tak nagle jak opisałam powyżej. (Ja opisałam sytuację patologicznej ciąży, kiedy lekarz na USG wykrył nieprawidłowości i zwyczajnie kazał spodziewać się najgorszego) U Ciebie objawiło by się to plamieniem, wtedy oczywiście należy niezwłocznie udać się do lekarza i taką ciąże można z powodzeniem uratować. Nie panikuj jednak, bo bankowo nic takiego Cię nie spotka!

Gość gość
EllLaa dziękuję bardzo za odpowiedzi :) trochę mnie podniosłaś na duchu i uspokoiłaś. Pozdrraiwam ciepło :)