Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tak bardzo chcialabym znac Hebrajski Grecki Szwedzki może Norweski i Turecki

Polecane posty

Gość gość

bardzo bym chciała znać te języki i sie w nich porozumiewać ;( poki co znam tylko angielski, niemiecki i hiszpański ;( czyli to co każdy, i potrafię też zrozumieć rosyjski, ukrainski, ale sama nic bym nie powiedziala

Gość bernank
czy rozumiesz to pytanie wen zajn wir duł gywjöda?

Gość gość
ty nawet polskiego nie znasz dziecko.... Nazwy języków pisze się małą literą hahaha samochwało

Gość gość
w topiku napisałam wielką a w poście małą, wiem ,że z małej sie pisze ;O wen - kiedy zajn ? są? wir - my? duł gywjóda nie wiem , a co to za język?

Gość bernank
a może rozumiesz ten tekst , czy jest KTOŚ na sali, kto rozumie ten tekst ? Der ołdy Kesuł Der ołdy Kesuł hot zich byzöfa Yns uwatiyla wiöe ja gykrocha Der cypuł wiöe jum byłuma Ym a sioduł s’wiöe ja kuma Ej wajnochta, wajnochta Wos wa wir mocha myt dan cwej boüchiykia Di gejn y łoüta ołys oüsfrasa Frasa ufa siofła kötułn Ufa bonk mytum łöś rytułn Ej wajnochta, wajnochta Nöch wa wir ju gejn cym Mözłer Stacha Diöt wa wir rynsiun ny łön oüsłacha Diöt zajn brötwiyśt ym küminła Uferśtuw a kiöb fuł twagla Ej wajnochta, wajnochta

Gość bernank
dobra jesteś , to znaczy masz talent do nauki języków , to jeszcze krótki wierszyk An śrejt weter An śrejt weter, an śrejt weter Yt błajwer śtejn An śrejt weter, an śrejt weter Yt kynwer gejn Yt moch a rod, zu post yns grod Yt moch a rod, zu post yns grod

Gość bernank
nie szukaj daleko , wiele fajnych rzeczy jest blisko i tuż za miedzą , na żadnych studiach nie uczą tego języka ale jeżeli masz talent do nauki języków i nauczysz się tego języka to gwarantuję, że będziesz spać na kasie i forsą się przykrywać zamiast kołdry a z resztą, gdy w wyszukiwarce wpiszesz nazwisko Tymoteusz Król to wszystko się dowiesz , w skrócie , jakiś czas temu będąc w miejscowości Wilamowice u nas w Polsce tuż obok Bielska-Biała przez wieki i stulecia ludność posługiwała się starym romańskim językiem, gdy pewnego letniego dnia do Wilamowic przybył prawdziwy Niemiec z okolic Dortmund , który był językoznawcą i znał bardzo dobrze język polski i czeski , normalnie rozmawialiśmy i posłuchał tam języka 'wymysojer' to jako germanista nic nie rozumiał z fonetyki i gramatyki , powiedział jedno - TU SIĘ ZACHOWAŁ NAJSTARSZY JĘZYK EUROPY zanim powstał angielski , niemiecki , flamandzki , w Wilamowicach jest jeszcze ok. 60 osób żyjących, którzy mówią biegle tym językiem , namawiam do zainteresowania się nauką pierwszego języka germańskiego jaki powstał w Europie, fonetyka była przekazywana z pokolenia na pokolenie , natomiast pisownia powstaje dopiero od kilku lat ,