Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niesłusznie

Samoobrona i sytuacja w jakiej się przez to znalazłem

Polecane posty

Gość niesłusznie

Mam pytanie. Jak wygląda sytuacja, w której się znalazłem, 8 napastników groziło i goniło mojego przyjaciela z próbą pobicia go, następnie wściekłem się przyszedłem z 3 osobami i 6 z nich uciekło jezyk.gif ale 2 zostało złapanych i pobitych, jeden podobno ma pękniętą nogę a drugi ponoć żebro czy mam jakiekolwiek szansę na obronę i czy hmm mówiąc co sie zdarzyło to mi coś pomoże czy sąd to oleje i taka sytuacja z pogonieniem mojego przyjaciela i mnie była już nie raz. Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Gość gość
masz przej****e bo to nie byla zadna samoobrona :classic_cool:

Gość gość
Nawet dla mnie to nie jest zadna samoobrona,a co dopiero dla sadu. Bedziesz mial szczescie jak sedzia uzna to za udzial w bojce,a nie ze Ty byles napastnikiem. Chociaz po sadzac obrazeniach to raczej wieksze szanase sa na ta druga kwalifikacje czynu...

Gość geni
Co jest lepsze do samoobrony dla kobiety: gaz łzawiący czy paralizator?

Obawiam się, że nawet pod przekroczenie granic stanu wyższej konieczności nie da się tego podciągnąć, bo zbyt duży odstęp czasu między zagrożeniem (dla kumpla) a Twoją reakcją. Na moje to podchodzi pod udział w bójce/pobiciu (ta sama kwalifikacja czynu) ze skutkiem w postaci uszczerbku na zdrowiu powyżej 7 dni.