Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

DEpresja w ciazy ciagly placz wizyta u psychologa

Polecane posty

Gość gość

Od poczatku ciazy mam depresje. Mam katastrofalne mysli, ze dziecko bedzie ciezko chore, ze maz zginie w wypadku samochodowym ( niestety bardzo duzo jezdzi samochodem poza miastem-taka cholerna praca ). Zaczelam krzyczec na meza, wymuszac na nim aby rzucil prace. Nie radzilam sobie z emocjami. Maz umowil mnie do psychologa. Niedlugo mam wizyte. Czy sa tu kobiety, ktore mialy podobne problemy?

Witaj, ja jestem w 2. ciąży. W pierwszej miałam coś takiego przez pierwsze 4 miesiące było ze mną naprawdę źle - z tym że nie mialam takich mocnych obaw o siebie i męża, bardziej - rozpacz bez bliżej określonego powodu, bezdenny smutek i niechęć do życia, później mi to nieco zelżało i dalsza ciąż już byla nieco lepsza, miewałam dobre dni. Druga ciąża - jestem w 4. miesiącu - też ciężko mi psychicznie, bardzo jestem depresyjna. Trochę lepiej znoszę, bo mam więcej ludzi wokół siebie, częściej wychodzę i to mi sprzyja. Psychoterapia to dobry pomysł, ale niestety jest mnóstwo zlych terapetów i trzeba nieraz "zaliczyć" kilku zanim się dobrze trafi.

Gość MłodaMamusia20
Rozumiem Cię , sama zastanawiam się czy nie mam jakiejś depresji. Także ciągle się boje o maleństwo że coś będzie nie tak , chcem by urodziło się zdrowe strasznie się tego boje. Jestem zdenerwowana szybko krzycze wkurzam się na wszystkich płacze całkowite załamanie

Gość gość
Witam! Po pierwszej ciąży mimo wieku(20Lat) i nieudanego mężą nie mialam depresji poporodowej, po 15 latach z nowym mążem zaplanowaliśmy dzidziusia.wszystko przemyślane,wyczekane...i bach, po 4 mc po porodzie dopadła mnie depresja, szybko poszlam do lekarza, dostałam tabletki, które brałam przez ok 8 mc, moglam odstawić wcześniej ale lekarka odradzala przed okresem zimowym.Zadziałały super-byłam sobą! Teraz spodziewam się kolejnego dzidziusia(również planowany) i mam nadzieję że mnie to pminie, ale jak nie to już wiem co robić- od razu do lekarza!Tobie radzę to samo, nie ma się czego wstydzić to normalna przypadłość u kobiet po porodzie.