Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Słowiankaaaaaa

Podrazniona skora w okolicach bikini

Polecane posty

Gość Słowiankaaaaaa

Jak radzic sobie z krostkami po goleniu? Ma ktos sposob? bardzo mnie to krepuje, szczegolnie tak jak teraz, latem..

Gość na_bakier
kobiety żyjące w czasach średniowiecza nie zadawały takiego pytania na forum Kafe

Gość Brandszoł
Nie golic sie

Gość prawictwo pospolite125
zmien sposob golenia

Gość Słowiankaaaaaa
A czy ja pytalam, czy kobiety zyjace w czasach sredniowiecza zadawaly takie pytanie na forum kafe? Ogar

Gość Znam to i mam sposob
Miałam ten sam problem i znalazłam sposób :) Nie gole się na pianki do golenia, mydło itp tylko do golenia uzywam odżywki do włosów! po goleniu wcieram reszte odzywki i posypuje talkiem dla dzieci. Pomogło juz po pierwszym razie!

Gość Słowiankaaaaaa
Dzieki, sprobuje na pewno :)

Gość Słowiankaaaaaa
Dzieki, sprobuje na pewno :)

ja gole sie bez zadnych pianek , tylko maszynka jednorazowa - nie mam zadnych sladow

Gość Oczyszczona z zar
Golic się z włosem a nie pod włos i po goleniu nawilżyć skórę np balsamem i słyszałam że dobrze jest golić sie na balsam ale nie próbowałąm

Gość Słowiankaaaaaa
To masz szczescie, bo ja mam bardzo wrazliwa skore chociaz jak pytalam ginekologa to mowila, ze nie mam wrazliwej i to jest normalne i wszystkie kobiety tak maja(chociaz wiem, ze nie!), bo usuwa sie ochronna bariere itp itd.

Gość gość
włoski muszą być dobrze zmiękczone, najlepiej golić się regularnie np. co drugi dzień, wtedy nic nie wrasta najłatwiej ogolić się podczas kąpieli lub prysznica, wtedy włoski są zmiękczone i nic nie wrasta zacinam się jedynie jeśli muszę się golić na szybko, na sucho, bez mydła, lub nie ma ciepłej wody

Gość gość
ważna jest maszynka, od lat używam tylko Polsilver z dwoma ostrzami, jak kupiłam kiedyś inne tańsze to od razu się pozacinałam

Ja dziele golenie na kilka faz .. Najpierw maszynką jadę 2-3 minuty - potem przerwa 2 godziny znowu 2-3 minuty , przerwa kilka godzin i wieczorem reszta dzieki temuj skóra odpoczywa i nie ma śladów na mosznie- oczywiscie wszystko bez pianek

Gość Słowiankaaaaaa
Na sucho?? ja sobie nawet nie wyobrazam czegos takiego, chyba bym umarla z bolu ;/ od razu bym miala ogromne czerwone plamy i krostki na nogach. Zeby w miare wygladac, musze sie golic tyko w czasie kapieli i to w goracej wodzie i musze miec dobre nawilzenie, bo inaczej to tragedia.. a tak to z nogami klopotu nie mam, tylko najbardziej te okolice bikini ;/

Gość na_bakier
gdy kurczakowi wyrwano już wszystkie pióra to nad piecem kaflowym lub nad ogniskiem jeszcze opalano to co zostało, dopiero gdy był zupełnie gładki to nadawał się do rosołu !

Gość gość
Ja raz na jakiś czas po goleniu stosuję maść z antybiotykiem np. detreomycynę, a częściej przecieram tonikiem do twarzy i nawilżam balsamem albo kremem nivea niebieskim.