Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość psiara_mala

pies umierał w męczarniach bo wet nie chciał go uśpić

Polecane posty

Gość psiara_mala

dzis pod wieczór umarł mój pies który był już stary schorowany.. ledwo chodził . Miała też raka i ropomacicze którego nie daliśmy rady wyleczyć . kiedy juz postanowiłam,że ulżę jej w cierpieniu i nie pozwolę na taką ciężka śmierć zadzwoniłam po weterynarza aby ten ją uśpił. Jednak on odmówił i stwierdził,że pies wcale nie jest w takim złym stanie i że to wszystko da sie wyleczyc (bokser-12 lat) . po jego wiyzycie nie miinelo 5 dni i sunia odeszła. ...

No niestety, trafiają się tacy rzeźnicy, bo tego czegoś lekarzem nazwać nie wypada, którzy nawet na umierajcym cierpiącym zwierzaku chcą zarobić. Cholerne hieny! Współczuję Ci bardzo straty psiaka, wyobrażam sobie niestety, co czujesz, bardzo mi przykro.

Gość psiara_mala
no chciał mojej starej suczce antybiotykoterapie robić... i w ogóle nadawał jej zastrzyków za które dałam niezłą sumke... sama aż uwierzyłam że ona z tego wyjdzie,... ehh

Gość gość
Miałam z kotem podobna sytuacje ,był stary i męczył się.Wet popatrzył i powiedział-w takim stanie sam zdechmie w ciągu kilku dni,nie potrzebnie pani przychodziała :O

Gość Jezu
no i zdechl, wiec o co wam chodzi. Ze musieliscie g.owna zbierac przez te kilka dni do jego smierci?

o to, debilu, że sie zwierzę niepotrzebnie męczyło przez te kilka beznadziejnych, bolesnych dni kilkadziesiąt godzin zdychało w męczarniach tak trudno sobie to wyobrazić?

Gość psiara_mala
no dokłądnie... było mi jej szkoda,... :( żaluję że nie zadzwoniłam po innego weta... no ale tamtemu uwierzylam że bedzie z nia dobrze i czekałam...

Na moje oko weterynarz popełnił błąd w sztuce lekarskiej doprowadzając do tego, że psiak cierpiał niepotrzebnie i umierał w męczarniach. Jeśli posiadasz dowody na to,że leczenie by nie pomogło możesz złożyć na tego konowała skargę. Wszelkie skargi z tytułu odpowiedzialności karnej za błąd w sztuce lekarskiej można składać do okręgowej izby lekarskiej w danym województwie a jak to nie pomoże to złożyć odwołanie do krajowej izby weterynaryjnej.

Gość gość
a jak czlowiek umiera w meczarniach to byscie mu eutanazji odmowili :D a swoja droga zwierzeta ZDYCHAJA ! Umieraja ludzie!

Gość gość
Weterynarz sugerował Ci byś leczyła zwierzaka a nie pozbywala sie go ja mebla! 12 lat to nie ejst taki stary pies, takie psy sie leczy a nie sposuje na straty z powodu stanu zdrowia wolałas uśpić psa i gadać głupoty niz mu pomóc a teraz twierdzisz że to wet mu nie pomógł a to twoim zadaniem było mu pomóc, żałowałas pieniedzy to teraz się wstydź

Gość gość
12 letni pies nie jest jeszcze tak stary aby go usypiać. A ropomacicza można skutecznie się pozbyć prostym zabiegiem. Ale po co tyle zachodu i kosztów leczenia jak można uśpić. Myślę , że wet postąpil wlaściwie, nie usypia się zwierzęcia , które da się wyleczyć