Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martynnnnnaziellllska

yasminelle któraś z was używa tego typu antykoncepty

Polecane posty

za parę dni zaczne moje pierwsze tabletki antykoncepcyjne, mam 21 lat i zacznę je brać żeby skrócić i wyregulować okres.. czy któraś z was je stosuje? jakie są skutki? przytyłuyście? urosły wam piersi? bardzo chciałabym przytyć... jakie są wasze wrażenia po tych tabletkach? a może używacie lepsze które chciałybyście mi polecić? pozdrawiam Marta :)

w prawdzie lekarz powiedziała mi że nie przytyje po nich, ale czytałam na necie że niektóre dziewczyny przytyły nawet 11 kg, ucieszyłabym się gdyby przyszło mi tak z 5kg :D

bardzo prosze o jakies opinie

Gość gość
nie tyjesię po tych tabsach, a te co tyją laski to nie trzymają diety. Na początkuskutki uboczne jak bóle nóg na przykład były mocno odczuwalne potem minęły. Ja mam wagę jak w 8 klasie podstawówki :) wiec wystarczy trzymać dietę a mam powyżej 30

no właśnie ja jestem bardzo szczupła, i nie wiem czy nie poprosić lekarz o tabletki po których przytyłabym troszkę.. ale że jestem młoda i to moje pierwsze tabletki to zaleca sie z jak najmniejszą dawką hormonów..

Gość gość
po co chcesz tyć po tabletkach dziewczyno??? weź zastosuj trochę bardziej kaloryczną dietę i już masz efekty. A tabletki są spoko, żadnych późniejszych skutków ubocznych jak już organizm do nich przywyknie.

Gość gość
pamiętaj by brać o tej samej godzinie np przed spaniem,

wcinam wszystko co wlezie, po słodycze i fastfoody a zdrowe mięso i owoce, problem w tym że jestem zmęczona jedzeniem na siłe żeby czasem mi kg nie leciały..

urosły wam piersi trochę po tych tabletkach?:)

Gość gość
trochę tak ale bez przesady i nawet mi to odpowiada :)

Gość gość
jak nie możesz przytyć sprawdź hormony tarczycy. może choruje.

póki co to choruje na anemie ( dlatego tez przepisali mi antykoncepty zeby skrócić okres ) boję się robić badania na coś jeszcze bo i tak mam stresów wystarczająco :D

Gość gość
Twoje pytanie jest bez sensu, bo reakcja na dane tabletki i występowanie określonych skutków ubocznych jest sprawą bardzo indywidualną. Ktoś Ci napisze, że nie miał żadnych i świetnie się czuje (na przykład ja tak mam po Yasminelle), a akurat dla Ciebie te tabletki mogą okazać się nieodpowiednie i być może będziesz musiała je zmienić. Lekarz przepisując tabletki powinien Cię poinformować o możliwych skutkach ubocznych, a tym takich, w przypadku których trzeba jak najszybciej odstawić tabletki i udać się na wizytę (jak bóle i drętwienie rąk i nóg, migrenowe bóle głowy - bo to mogą być pierwsze objawy zakrzepicy). Jeśli lekarz Ci tego nie powiedział - wszystko znajdziesz w ulotce, którą przed rozpoczęciem przyjmowania tabletek radzę kilka razy dokładnie przeczytać. Po drugie, po tabletkach się nie tyje. Co najwyżej źle dobrane tabletki mogą prowadzić do zatrzymania wody w organizmie, a więc nie przytycia tylko spuchnięcia ;) Tabletki najnowszej generacji, do których należy Yasminelle, nie zatrzymują wody w organizmie, więc raczej wzrost wagi Ci nie grozi. Swoją drogą - tabletki mogą wywoływać wiele poważnych skutków ubocznych (odsyłam znów do ulotki). Zawsze śmieszyło mnie, że dziewczyny decydując się na nie trzęsą tyłkiem o swoją wagę, co jest raczej niezbyt groźne dla organizmu, a reszty skutków ubocznych jakoś w ogóle nie biorą pod uwagę.

Gość gość
Aha, a jeśli zamierzasz przytyć i masz z tym kłopot, to sugeruję udać się do dietetyka. Jedzenie słodyczy i fast foodów wbrew pozorom Ci w tym nie pomoże.

oczywiście zdaje sobie sprawę z tego że każdy organizm reaguje inaczej, jestem tylko ciekawa opini osób, które stosują te tabletki :) nie mam zamiaru się jakoś specialnie sugerować odpowiedziami i łudzić lub martwić o podobne efekty