Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Badacz nad badaczami

Piękne a samotne

Polecane posty

@fiku mikuuu No cóż, dobrze - być może są faceci, którzy odbierają to inaczej, ok. Natomiast nie do tego odnosiła się dyskusja. Aczkolwiek jako facet mam prawo sądzić, że wiem lepiej od Ciebie, co - generalnie - siedzi w naszych głowach. Reszty nie skomentuję z "górnolotnego" szacunku jaki mam do każdego rozmówcy. Pozdrawiam (naprawdę szczerze i bez cynizmu) :)

Gość gość
To głupstwo sądzić,że piękna nie może być sama.To tak jakby ktoś powiedział,że każda okularnica jest bardzo inteligentna,a wszystkie blondynki są głupie,wszyscy faceci myślą tylko o seksie itp.

Gość gość
Jeśli piękna kobieta jest samotna to albo aseksualna, lesbijka albo księżniczka w wygórowanymi wymaganiami.

Czym? - Mam dosyć tych kafeteryjnych prawiczków, którzy marzą o dziewczynie z photoshopa i stękają, że nie mogą takiej znaleźć ;)

A dlaczego masz ich dość? Skoro są tacy żałośni nie powinni Cię w ogóle interesować. A tymczasem wzbudzają w Tobie jakąś szewską pasję. Dlaczego? :) PS Uwierz mi, że nie o photoshopa chodzi, choć znowu mi powiesz, że nie mogę wypowiadać się w imieniu facetów - więc chociaż powiem w swoim" nie o photoshopa chodzi, a o dziewczynę z krwi i kości, które są, choć jest ich mało :) Pozdrawiam

Gość gość
I po co te nerwy:).

Mateuszu - Mam dość tego, że tacy "faceci", mówią dziewczynom o wymaganiach/oczekiwaniach/odczuciach facetów :D jeszcze jakaś naiwna gąska w to uwierzy :D jako, że to forum dla kobiet staram sie chronić takie młode kobiety przed hmmm .... chłopcami :) - Ładnych kobiet jest mnóstwo. Skoro ich nie widzisz, to albo szukasz wyobrażenia z gazet albo masz za słabe szkła.

Gość gość
zabawne jest to jak kobieta probuje wmowic facetowi ktora laska jest ladna i ze jest ich mnostwo co przecza te ktore facet ow widzi na miescie :classic_cool: kto tu ma sleb szkla oto jest pytanie

Gość facet 30 london
Wow pierwszy topik na kafe i so far bez klotni, it is time to pop the champagne :) Drogie Panie niektore pikenie pisza, zalepiac samotnosc dla zasady itd.. madre slowa. Kurcze, zakladajcie niki i wklejajcie jakies maile, chce w koncu znalezc fajna zone!:)

@fiku mikuuu 1. Tacy "faceci" jak ja (prawiczek tak? Nadal nie wiem, czy to obelga, bo bardzo bym chciał się dowiedzieć dlaczego) też istnieją, nadal twierdzę, że są większością (cóż, może niektórzy braki parterki nadrabiają w inny sposób - może przed nimi raczej powinnaś ostrzegać?), więc dlaczego "gąski" niemiałyby się dowiedzieć o naszych "wymaganiach"? 2. Wybacz, ale nie masz kompetencji do arbitralnego stwierdzania, czy dużo jest ładnych kobiet, czy nie. Nikt nie ma. Ja patrzę po swoich gustach. Tu gdzie mieszkam nie ma dużo dziewczyn. Ja tak twierdzę, to jest mój gust - a ty zamiast to uszanować będziesz twierdzić, że "mam za słabe szkła". Naprawdę twierdzisz, że to ja jestem niedojrzały w porównaniu z Tobą?

Gość gość
Większość nowo poznanych osób (zwłaszcza facetów) nie może uwierzyć, że jestem sama. Mnie z samotnością też nie jest szczególnie dobrze. Ale zdaję sobie sprawę z tego, że mam duże wymagania i nie mogę znaleźć przez to odpowiedniego partnera.

Mateuszu, prawiczek to ŻADNA obelga. Nie Waszych, tylko wymaganiach zakompleksionych chłopców, którzy sie za dużo MTV naoglądali a żywej kobiety nei widzieli na oczy 🖐️

1. Skoro żadna obelga, to czemu używasz tego słowa jako obelga? Dobrze, że chociaż się z tego wycofałaś :) 2. Skąd wniosek, że jestem zakompleksiony? 3. Skąd wniosek, że oglądam MTV? I że w ogóle kanon piękna z TV jest moim kanonem? 4. Czy Twoje wymagania odnośnie do brunetów (ktoś tu wspomniał o czymś takim) wynikają z: a) kompleksów? b) MTV?

Gość gość
Czytam tee polemikę między mateuszem a fiku i muszę przyznac,że mateusz pokazal klase. Argumentuje rzeczowo, bez emocji, bez obrażania. Szacunek ( a jestem kobietą). A fiku jak fiku....nihil novi. :D

Gość gość
a jak bys sie czula fbrzydka z zasadami katolickimi takiej nikt nie chce tknac :classic_cool:

Gość gość
Znam takie osoby. Czasami to pech, ale najczęściej sęk tkwi w wycofaniu społecznym, które z kolei nie sprowadza się tylko do skrajnej nieśmiałości. Niektórzy ludzie mają taką naturę samotniczą, jakiś własny świat i to mimo, że utrzymują przyjaźnie. A to, jakie człowiek ma usposobienie nie zależy od tego, jak mu się ukształtowały rysy twarzy. Ludzie myślą prostymi kategoriami - piękną kobietę wyobrażają sobie jako jakąś kokietkę, seksowną laskę itd. i wydaje im się, że skoro kobieta podoba się facetom na ulicy to równie dobrze może się z jakimś związać i brać śluby.

obelgą jest "kafeteryjny prawiczek", zatem zaliczenie do grona stereotypowego kretyna, głupie uogólnienie, ale czytajac kafe można osiwieć co ci panowie piszą, a ty przystajesz póki co do nich :D co do bruneta, wyjaśniałam już wielokrotnie by nie traktować tego dosłownie.

Argumentuje rzeczowo? - jakie to argumenty zauważasz? Ja zauważam tylko górnolotne sformułowania, zero argumentacji. Jedyna argumentacja: "bo ja tak sądzę". :)

Ok, na tym chyba koniec naszej polemiki. Wnioski są takie: 1. Są faceci, którzy nie udają, że uroda partnerki się dla nich liczy i jest dla nich szczególnym motorem dodatkowych pozytywnych działań :) 2. Są kobiety, które twierdzą, że faceci tacy są niedojrzali, by nie powiedzieć gorzej ("stereotypowy kretyn"). Mam nadzieję, że komuś te wnioski się do czegoś w życiu przydadzą :D Pozdrawiam wszystkich

Przeinaczasz, to, że partnerka/partner musi sie podobać to oczywistość, mówimy o oczekiwaniu urody modelki.

Gość gość
No cóż,również odnoszę wrażenie,że"mateuszr1989"pisze do rzeczy.

Gość gość
jesli facet sam wyglada jak model to o co ci chodzi ma wymagac szara myszke jak ty ? skoncz snic kazda osoba laczy sie wedlug swoich upodoban. Sa tez ci ktorzy lacza sie z blizej nieokreslonych podowod jak kammel i jego zona...

Z miłości. Za to cenię Kamela, że mając jakieś pieniądze i pozycję postawił na miłość. Rzadkość w dzisiejszych czasach.

Gość gość
to raczej ona ma jakies pieniadze bo jemu to wystarczaja chyba na waciki a co do milosci... jesli jego pociaga waga ciezka to musi byc niezlym deviantem

Gość gość
"Z miłości. Za to cenię Kamela, że mając jakieś pieniądze i pozycję postawił na miłość. Rzadkość w dzisiejszych czasach." Naprawdę w to wierzysz?Jakie to naiwne.

Tak, wierzę w to. Mógłby zgrywać macho jak Wojewódzki, ale to skromny chłopak i widocznie kocha swoją partnerkę i gdzieś ma durne komentarze i docinki propo jej wagi, bo ja KOCHA.

Napisałm "chłopak" bo wygląda jak taki słodki chłopak, ale właśnei z charakteru to zachowuje sie jak facet - ma gdzieś to, co ktoś pomyśli.