Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

spirala miedziana pytanie

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny pierwszy cykl mam założona spirale miedzianą Pregna. Spirala leży prawidłowo - potwierdziłam to na usg dopochwowym w szpitalu. W dniu płodne kochałam się z partnerem, był to stosunek przerywany - do wytrysku tego wieczoru nie doszło w gole. Czy mogę obawiać się ciąży? Czytałam gdzie ze w pierwszym cyklu spirala nie zabezpiecza, mój lekarz mówił ze jestem zabezpieczona od momentu założenia. Czy w powyższej sytuacji mam się o co martwic?

Gość gość
Ale po co od razu takie nie miłe komentarze.. pytam dziewczyn które stosowały. Czy dodatkowo zabezpieczały się w pierwszym cyklu.

Gość gość
Ale po co od razu takie nie miłe komentarze.. pytam dziewczyn które stosowały. Czy dodatkowo zabezpieczały się w pierwszym cyklu.

Gość jak tak
uzywajac miedzianki nie bedziesz iwedziala nawet ile dzieci poronisz :( mam nadzieje, ze zdajesz sobie z tego sprawe. Pomijam fakt glownego postu bo nie dosc, ze jestes bezbrzeznie glupia to jeszcze zabojczyni. :P

Gość gość
dlaczego głupia?

Gość gość
jak ty ,ale ty jesteś j******a współczuje .

Gość gość
Ze zwykłe pytania o działanie spirali miedzianej zrobiła się jadka.. Po co tyle agresji, jeśli nie macie w temacie nic do powiedzenia to nie piszcie. Dziewczyna potrzebuje porady a nie agresji.

Gość jak tak
a to co ja napisalam to nie porada? moze nie na temat ale taka doksztalcajaca bo widac , ze u autorki z tym krucho :( bo wychodzi na to, ze gzic sie chce ale odpowiedzilnoaci za to nie bierze. wstyd!

Gość gość
koleżanka ma dwójkę dzieci ze spirali, więc czy to pierwszy cykl czy nie miało znaczenia

Gość gość
no tak ale tu nie było wytrysku!!

Gość gość
Jezu jakie zacofanie ,ma te dzieci bo nieudolnie jej założono spiralę ,bądź jej się poluzowała ,wypadła , np przez obfite miesiączki i nie chodziła na kontrolę ,więc nie pisz głupot i stresuj autorki .,Moja kuzynka tez ma dziecko ale spirala jej całkowicie wypadła a ta sierota nie chodziła do gina sprawdzić było to 10 lat temu ,wówczas i ginekolodzy nieumiejętnie zakładali spirale ,ale nie powiem że ma dziecko ze spirali bo spirala zabezpiecza jak jest dobrze założona jak chodzisz na kontrolę więc nie siej afer prosto ze wsi . Autorko nie martw się ,zabezpieczona byłaś .

Gość gość
DZIEKI za opinie. zastanawiałam się co obniża jej skuteczność: - przesuniecie - wypadniecie Czy infekcja bakteryjna albo grzybicza i brane antybiotyki tez mogą obniżyć jej skuteczność?

Gość gość
Gdzie tą spiralę masz założoną, na głowę? :-O

Gość gość
A czy to prawda ze skuteczność spirali miedzianej jest niższa w pierwszych miesiącach ze względu na mniejsza koncentracje miedzi?

Gość gość
spirala działa od razu i nie prawda ze miedziana przez kilka miesiecy słabej działa

Gość gość
Udaj się jeszcze raz do lekarza, lub popytaj w domowym katalogu pytań na pytajnik.net - mi bardzo tam pomogli.