Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taKpytaM

Do ma jedynkaów

Polecane posty

Gość taKpytaM

Mam pytanie do mam jedynaków .Co mówicie rodzinie czy znajomym jak was meczą pytaniami o 2 dziecko ?

Gość woze drewno do lasu
szczuje ich blizniakiem

Gość gość
mnie nikt się nie pyta

Gość gość
Jeżeli nawet ktoś pytał to odpowiadałam-poczekam na ciebie, a że pytali głównie bezdzietni to drugi raz nie zadawali tego pytania generalnie częstotliwość tych pytań malała z wiekiem-od dobrych 2lat nikt nie pytał o kolejne dziecko,a syn ma 4lata

Gość gość
mowie prawde, ze nie zamierzam miec drugiego. Jezeli dalej ktos nachalnie drązy temat, odpowiadam ze posiadanie lub nie dziecka jest osobista i intymna sprawa w ten sposob koncze stanowczo roznowe na ten temat. Drugi raz juz nie pytaja.

Gość gość
u mnie nie pytają (2,5r) ale powoli sama w żartach zaczynam przemycać info, aby oszczędzić sobie i rodzinie kłopotliwych pytań

Wkurzają mnie ludzie którzy wtrącają się w życie innych :o Kiedyś przy każdym spotkaniu o drugie dziecko pytała się teściowa to mówiłam " Kiedyś będzie " " Jak Bóg da to będzie" " Jak będzie kasa" ....i za każdym razem była coraz bardziej nachalna ! Więc skoro ona tak to odpowiedziałam " Mamy syn nie chcę mieć już dzieci " :P I się na pół roku zamknęła 😠 ! I znów truła głowę więc powiedziałam "Po co mamie drugi wnuk , skoro mama pierwszego nie kocha,nie była nigdy na spacerze,nie przytuliła....." I mam od roku spokój :D

Gość gość
Mówię,że jeden okropny bachor mi wystarczy.

Gość gość
że trzeba mieć zdrowie i pieniądze na drugie dziecko, a ja nie mam ani zdrowia ani pieniędzy, a jak nalegają to mówię, że kobieta winna sama siebie cenić a nie tylko rodzić dzieci

Gość gość
Na kazde pytanie w tym stylu odpowiadam, zgodnie z prawda, ze drugiego nie planuje :) Z tym ze pytania trafiaja sie rzadko, mam rodzine i znajomych na poziomie i nosa w cudze sprawy nie wsadzaja ;)

Gość gość
Odpowiadam że ani nie mam chęci, ani mnie nie stać. Rozumieją bo ja nie robię z tego problemu (ani nie odpowiadam jakbym się czuła atakowana, ani jakbym miała się tłumaczyć).

Gość gość
mowie, ze poki co nie wyobrazam sobie miec drugiego dziecka, a zobaczymy co czas pokaze. Mam bardzo energicznego dwulatka i zwariowalabym z dwojka. Ale takie pytania tez sa u mnie rzadkoscia.