Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alicja 321

to bedzie moje 4 in vitro

Polecane posty

Gość alicja 321

Hej, czy ktoras z was bedzie podchodzila do kolejnego in vitro??? ja zaczynam pod koniec sierpnia, czekam na @ dodam,ze 2 razy sie udalo ale poroniłam

Gość gość
a dlaczego poroniłas??

Gość alicja 321
nieznana przyczyna, 3 poronienia, mamy wszystkie mozliwe badania, w tym genet i jestesmy zdrowi, a mimo to taki pech, ale lekarz mowi ze tak poprostu czasem jest i kolejna ciaza to moze byc ta prawidlowa, od poczatku bez problemow( zawsze mialam plamienia ) nie poddaje sie, kasy poszlo multum ale bardzo chcemy miec wlasne dziecko, nie chcemy dawcy nasienia czy komorki i do nas musi sie wkoncu szczescie usmiechnac

Gość gość
podziwiam, że masz siłę podchodzić do ivf 4 raz, ja jestem jeszcze przed ale decyzja już podjęta

Gość alicja 321
sory- w koncu:)

Gość alicja 321
ale statystycznie na 3 razy 2 razy zaszlam, takze wynik super jesli chodzi o skutecznosc, a ze poronilam , co zrobie nie ma to nic wspolnego z in vitro na refundacje robicie??

Gość gość
moja kuzynka tez 4 razy pochodziła do in vitro i niestety 3 razy poroniła w 3 miesiącu a ostatni raz w 4 i zrezygnowała , powiedziała że to nie na jej siły... Powodzenia Ci życzę oby w Twoim wypadku sprawdziło sie do 4 razy sztuka

Gość gość
ja nie, ponieważ nie kwalifikuję się do refundacji

Gość alicja 321
my 3 razy placilismy, teraz bedziemy mieli refundacje

Gość gość
gościu od naprotechnologii guzik wiesz o in vitro, więc nie wcinaj się tu, gdzie cie nikt nie potrzebuje

Gość alicja 321
jezu to dopiero niesprawiedliwe, no ale takie zycie, ja wierze ze sie uda:) dziekuje, tobie zycze zeby juz za 1 razem udalo sie urodzic bobasa:) pozdrawiam

Gość gość
ale skoro poroniłaś, to raczej marne szanse na refundację

Gość alicja 321
trollu nie wysilaj sie, ja mam za mlo zarodkow, nie mam tego problemu, uczep sie innego tematu

Gość alicja 321
moj lekarz zdecydowal ze nam sie nalezy, bo in vitro z powodu bardzo slabego nasienia meza

Gość gość
no moim zdaniem te warunki kwalifikacyjne są nieco beznadziejne, bo mnie np. dyskwalifikuje m. in ciąża biochemiczna, ale życzę Ci wytrwałości i tego, żeby Ci sie udało dotrwać do szczęścliwego finału, a mozesz jeszcze powiedzieć, czy za pierwszym razem zakończyło sie ciążą?

Gość gość
Trzymam kciuki autorko!

Gość alicja 321
nie, to byla ciaza obumarła

Gość alicja 321
dziekuje dziewczyny:)

Gość alicja 321
my juz 3 razy placilismy,to tez bral pod uwage, a maz ma tylko 2 % prawidlowych plemnikow

Gość Gerwazyyyyyy
Alicja, czy przebadano material genetyczny z poronien? To pozwala stwierdzic czy dziecko bylo zdrowe czy tez poronienie nastapilo poniewaz plod mial aberacje chromosomowe niekompatybilne z zyciem. x Cze mieliscie obydwoje zrobione kariotypy? x Jaki by Twoj wynik badania na MTHFR i Factor V Leiden? x

Gość gość
z ostatnich 2 poronien nie, poronilam obie ciaze w domu, kariotypy robilismy sa ok

Gość gość
ile kosztuje takie in vitro ????????????????????????

Gość Aaliyah Dana Haughtonn
autorko mysle ze nie donosisz kolejnej ciazy, jest jakis powód dla którego ronisz i mysle ze kolejne in vitro nic nie da

Gość gość
w bad genu MTHFR stwierdzono mutacje C677T, ale genetyk mowil ze tego sie leczy, bo tak czasem wystepuje, bralam teraz clexane i to nie pomoglo, bo nie mam zapewne zakrzepicy tego drugiego bad nie znalazlam,moze nie robili

Gość gość
roznie, zalezy ile lekow do stymulacji, razem zaplaciliscmy prawie 40tys, ale to jest roznie u kazdej kobiety

Gość gość
do aailyah daruj sobie, wiele kobiet mimo poronien rodzi zdrowe dzieci i ja bede kolejna

Gość Aaliyah Dana Haughtonn
wiesz ja Ci dobrze zycze, tylko ze cos jest nie tak, Ty nie ronisz ciaz w które zaszłas naturalnie, organizm z jakiegos powodu odrzuca ciaze

Trzymam za Was kciuki :) Męża brat z żoną mieli problemy. Pierwsze in vitro się udało - poronienie w 6 tygodniu. Drugie - poronienie w 8 tygodniu. Za trzecim razem się udało.Mają prawie 17 miesięcznego syna.

Gość gość
to nie ma znaczenia, po transferze zarodka ciaza przebiega jak kazda inna, in vitro nie ma zwiazku z poronieniami, zwlaszcza ze bylam w ciazy, zaszlam naturalnie i tez poronilam

Gość gość
pozdrowienia dla Nich:) dziekuje, dlatego wlasnie nie mam zamiaru sie poddawac, zwlszcza ze jestem zdrowa i nie ma przeciwskazan :) dobrze slyszec, ze komus jednak sie udaje