Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JezusWasKocha

Jezus Was Kocha

Polecane posty

Gość ViktorHUGGGOOOOGGGo
kiedy ktokolwiek chciałby narzucić mi myślenie oraz jakby chciał zawładnąć moją wolą i umysłem jest HUJEM a ten kto się tak tak zniewolić jest PUSTAKIEM.

Gość JezusWasKocha
Oczywiście, że nie mozemy dowoli sobie grzeszyć. Ale doczesne grzeczhy Pan nam wybaczy jesli sie nawrocimy i uwierzymy, a upadek moze zdarzyć się każdemu, ale nie znaczy to że można grzeszyć dowoli. "Sprawiedliwy może upaść nawet i 7 razy a podniesie się"

Gość gość
Nawet jak uwierzysz to i tak będziesz się musiał oczyścić w czyśćcu przed wejściem do nieba o ile nie będziesz na tyle czysty by wejść tam od razu.

Gość gość
z orędzi Ostrzeżenie Zemsta szatana polega na tym, aby ukraść tak wiele dusz, jak tylko jest on w stanie, zanim nie zostanie zakuty w łańcuchy i wrzucony do czeluści. Ci z jego kohorty, którzy czczą węża, wykonują jego polecenia tylko dlatego, że obiecuje on im władzę, która będzie do nich należała, jeżeli mu pomogą doprowadzić do końca jego diabelski plan. O, jakże te biedne dusze będą przez wieczność cierpieć i z jakim krzykiem będą wzywać Mojego Miłosierdzia, kiedy jasno sobie zdadzą sobie sprawę, jaki straszliwy los ich czeka. Ci niewinni, którzy ślepo podążają za bestią i fałszywym prorokiem i znajdą się w potrzasku barbarzyńskiej uwięzi, z której nie będą mieli jak się wydostać — oni rozpaczliwie potrzebują waszej pomocy. Musicie się żarliwie modlić za ich dusze, aby zostały uwolnione i z powrotem Mi zwrócone. Na początku świat na zewnątrz nie dostrzeże powodów do zaniepokojenia. Wojny na Bliskim Wschodzie i następujący po nich pokój, który zostanie przywitany oklaskami. Mąż pokoju otrzyma wiele odznaczeń jako wyraz uznania dla swojej humanitarnej działalności. Fałszywy prorok będzie postrzegany jako jednoczący kościoły świata i będzie on przy każdej okazji demonstrował wszystkie te cechy, które wam kojarzą się z kimś świętym. Wszystko będzie dobrze, dopóki tych dwoje nie zmieni kursu o 180 procent i nie obali siłą wszystkich tych, którzy sprzeciwiają się ich planowi kontroli świata. Usidlą oni Mój Kościół na ziemi w gnieździe bestii, dopóki ciemność nie pokryje ziemi. Wszyscy będą odczuwać niepokój. Wszyscy będziecie odczuwać zło, jako że szatan poprzez antychrysta będzie wszystko kontrolował. Ale właśnie wówczas, kiedy wszystko będzie się wydawać beznadziejne, Ja zstąpię, dzięki Mojemu Wielkiemu Miłosierdziu, aby przygarnąć was wszystkich i udowodnić światu, jaka jest Prawda.

Gość JezusWasKocha
Czyśca nie ma. Po śmierci idziemy albo do nieba albo do piekła, wystarczajaco jest czasu na ziemi aby sie nawrócić i odpokutowac za grzechy. U kresu czasów nastapi ostateczny sąd żywych i umarłych, dusz które poszły do nieba i piekła.

Gość gość
Wzbudzasz we mnie skrajne uczucia po tym , co mi zrobiłeś.Jesteś nieodpowiedzialnym kretynem.

Gość gość
więc jednak zielonoświatkowcy nie uznają czyśćca ? jesteś w błędzie, jest czyściec i na ziemi nie zawsze jest czas aby każdy odpokutował za swoje grzechy

Gość gość
czy zielonoświatkowcy poszczą i uznają pokutę ?

Gość JezusWasKocha
Nie, nie uznajemy czyśćca, z tego co wiem to ewangelicy i prawosławni tez nie uznają. Jeżeli ktoś chce się nawrócić na ziemi to zdąży, czy bedzie trwało to 5 dni czy 50 lat. Jezus nigdy nie wspominał o czyśćcu, w Biblii nigdzie nie ma o tym mowy.

Gość JezusWasKocha
Post jest indywidualną sprawą. Nie mamy ustalonych okresów postów, każdy pości kiedy chce i jesli czuje taka potrzebe, nei ma takiego obowiazku.

Gość JezusWasKocha
Podobnie z pokutą, jeżeli ktoś potrzebuje to pokutuje, nie mamy jednak takiego sakramentu. Pokuta czyli modlitwa, post i jalmuzna.

Gość gość
A macie spowiedź ? Przecież człowiek jest grzeszny i musi się oczyścić, naprawdę jest niewielu którzy od razu po śmierci pójdą do nieba. Biblii nie znam na tyle dobrze żeby powiedzieć czy jest tam mowa o czyśćcu czy nie ale w wielu orędziach, objawieniach jest mowa o czyśćcu. A znasz może książkę "Poemat Boga-Człowieka" ? Jest o życiu Jezusa.

Gość gość
Nie chodzi o to czy ktoś potrzebuje ale można pokutować za własne grzechy poza tym post oddany do dyspozycji Bogu pozwala ratować inne dusze.

Gość gość
Jeśli wszyscy tak postępują tam , to pies Was osrał z taką wiarą.

Gość gość
Tak samo modlitwa oddana Bogu pozwala ratować innych ludzi od potępienia.

Gość gość
I jeszcze debil napisal po tym, że jest szczęśliwy. Prawdziwy idiota.

Gość JezusWasKocha
Spowiedzi w znaczeniu katolickim nie ma, ale jest rozmowa duszpasterska na ktorej mozna wyznac grzechy, ale jak wyzej: nie jest to obowiazek, jest to dobrowolne dla tych ktorzy czuja za potrzebuja, ze moze bardzo zgrzeszyli. U nas sa tylko 2 sakramenty: Chrzest i Wieczerza Pańska (eucharystia) a pozostale praktyki religijne są dobrowolne. Na ogół praktykujemy spowiedź indywidualna, w domu lub na nabozenstwie gdy kazdy wyznaje Bogu swe grzechy. Ale tak jak mowilem ktos chce.

Gość herrPietiaGoras
widać,że jak przodkowie ,po pożegnaniu Jezusa w Nowym Testamencie, zaleli pały młodym winem, to ich przez 2 tys lat trzyma

Gość gość
No ok od katolików trochę się jednak różnicie. Katolicy wierzą w czyściec i ja też wierzę. Ja osobiście nie chciałbym pójść do piekła ale do nieba też bym nie wszedł bo nie czuje się godny i czysty wystarczająco. Dla mnie to wystarczający powód do istnienia czyśćca aby się oczyścić i odpokutować za swoje grzechy za które się nie odpokutowało na Ziemi.

Gość JezusWasKocha
No właśnie, i o to chodzi że często się nie czujemy godni, czujemy się grzeszni itp. Ale Jezus zmarł dla naszego zbawienia, i Bóg nas zbawia, nie my siebie, a On może zbawić każdego, zwłaszcza jeśli ktoś nie czuje sie tego godny (O ile oczywiscie sie nawrócił wczesniej) nie zacytuje dokładnie tego fragmentu, ale jest w Piśmie napisane "Wywyższeni będą którzy sie poniżają, poniżeni zaś którzy się wywyższają"

Gość herrPietiaGoras
a językami gadasz po ilu "setach" winka młodego? hhahahahahah

Gość JezusWasKocha
Wcale nie gadam językami, i nie były potrzebne te drwiny :)

Gość gość
Na tej stronie mimj.pl można posłuchać mszy z modlitwami o uzdrowienie, bardzo fajne prowadzone i tam ludzie modlą się językami

Gość gość
polecam też film "Duch" www.youtube.com/watch?v=AInWvmXOkm8

Gość JezusWasKocha
Nie wiem czy tak było zawsze, ale niestety często ludzie "podrabiają" modlitwe językami :( i bełkocą byle co, co im slina na jezyk przyniesie, typu "asabahakajalamasabaskaksaka" :O

Gość herrPietiaGoras
a języki ognia nad głowami macie jak popadniecie w zachwyt?

Gość gość
to posluchaj na tej stronie jakiejkolwiek modlitwy o uwolnienie, uzdrowienie, tam ksiądz czasem modli się chyba w innym języku

Gość gość
Jak mnie tak kocha to co robi tu jeszcze moja tesciowa?

Gość JezusWasKocha
herrPietia - Oczywiście, i krwawe łzy :)