Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JezusWasKocha

Jezus Was Kocha

Polecane posty

dar mówienie obcymi językami , językami rozumianymi przez Ducha Św jest owocem zstąpienia tegoż Ducha na dana osobę . Nie wiem na jakiej podstawie możesz stwierdzić ,ze ktoś " podrabia " ten dar :)

Gość JezusWasKocha
Allium, no po prostu tak jest, ze niektorzy z nieznanych mi przyczyn chca chyba sie popisac i "udają" że mają dar, i wypowiadaja 3 sylaby na przemian bez ladu, skladu i sensu.

Gość gość
Zielonoświatkowiec posłuchaj tego od 11min09sek. www.youtube.com/watch?v=lLUZBNtyVHc to jest właśnie z mszy z tej strony mimj.pl

Gość WzruszacieMnie
wzruszające, że tylu ludzi wierzy w te bujdy ;)) Naprawdę, rozczulające wręcz ;)

Gość JezusWasKocha
No dobra, ja nei mowie ze to akurat jest udawane, ale czasem sie zdaza ze ktos "podrabia"

Gość gość
Podczas tych mszy ksiądz nawet mówi konkretnie kogo i z czego Bóg w danej chwili uwalnia/uzdrawia, mówi po imieniu więc on raczej nie udaje, posłuchaj dłużej tego nagrania lub innych nagrań z tej strony

topik kameli jest całkiem spoko . Oczywiście jak czytałam i tam zdarzały sie burdy ale teraz coś ucichło wszystko i burdy i ciekawe dyskusje , a szkoda

Gość gość
Instytucja Kościoła nie wnosi nic dobrego. Ogłupia ludzi i wciskają kit ludziom opowiadając te brednie o Bogu i Jezusie. Całe Chrześcijaństwo trzeba tępić i to w zarodku.

Gość gość
to niech mnie uzdrowi bo bez tego popełnię samobójstwo.

Gość gość
kosciuł katolicki głosi pełnie prawdy a reszta chrześcijaństwa tylko resztki tej prawdy czytsciec jest opisany w bibli i sa dowody na to Dlatego właśnie sprawił, że złożono ofiarę przebłagalną za zabitych, aby zostali uwolnieni od grzechu (2 Mch 12:45). Dlatego też staramy się Jemu podobać czy to gdy z Nim, czy gdy z daleka od Niego jesteśmy. Wszyscy bowiem musimy stanąć przed trybunałem Chrystusa, aby każdy otrzymał zapłatę za uczynki dokonane w ciele, złe lub dobre (2 Kor 5:9-10). Miej dar łaskawy dla każdego, kto żyje, nawet umarłym nie odmawiaj oznak przywiązania! (Syr 7:33).

Gość gość
W IVw żyła bowiem niewiasta której linię przytacza się czasem jako Tais, bądź taida. A mimo iż byty to czasy, gdy Chrześcijaństwo wciąż zmagało się jeszcze ze światem pogańskim, osoba ta została wychowana już jednak w ścisłych zasadach Nowej Religii przez swoich pobożnych to rodziców, została kurtyzana ale wyciagnoł ja z tego św. Pafnucy A ta poszła do zakonu otóż przebywającej w zaniknięciu i pokutującej Taidzie miał się objawić Pan Jezus Chrystus, Który polecił jej, aby odmawiała następującą modlitwę w intencji dusz przebywających i pokutujących w czyśćcu. Najpierw 50 razy: Wieczny Odpoczynek racz im dać Panie, a światłość wiekuista niechaj im Świeci niech odpoczywają w pokoju . Amen Następnie O rany najświętsze naszego Jezusa, które tyle bólu i krwi Go kosztowałyście, rany najczcigodniejsze, będące dowodem Jego nieskończonej ku nam miłości, zlitujcie się nad biednymi duszami w czyśćcu cierpiącymi i nademną, nędznym grzesznikiem. ponownie 50 razy: Wieczny Odpoczynek. itd. I na koniec: Dusze święte, które z tego świata przeszłyście do czyśćca jesteście w Niebie oczekiwane, módlcie się za mną i proście o wszelkie potrzebne mi łaski., o które żebrzę Majestat Boski Amen

Gość gość
św. Paweł w Pierwszym Liście do Koryntian 3,13 pisze, że wszyscy święci muszą przejść przez próbę ognia, w której Jawne się stanie dzieło każdego: odsłoni je dzień ; okaże się bowiem w ogniu, który je wypróbuje, jakie jest…” – Paweł nie może mówić tu o ogniu piekielnym, ponieważ to święci są tu sądzeni. Mówi o ogniu, który ma ich przygotować do wiecznego życia z Bogiem w niebie; cel ognia jest więc oczywisty: objawić, czy ich uczynki to czyste „złoto i srebro”, czy też nieczyste „drzewo, trawa lub słoma”. – Wiersz 15 stwierdza jednoznacznie, że niektórzy przeznaczeni do nieba święci przejdą przez cierpienie ognia: „Ten zaś, którego dzieło spłonie, poniesie szkodę: sam wprawdzie ocaleje, lecz tak jakby przez ogień”. Ogień ma więc na celu oczyszczenie świętych. Dlatego też nazywa się ogniem czyśćcowym. Takim, który wypala brud i przygotowuje świętych, by mogli przebywać na wieki w pochłaniającym ogniu miłującej obecności Boga.

Gość herrPietiaGoras
miała pobożnych rodziców, a została kuurwą, coś ci chyba się poyebałol, atak ogólnie w ludowej religijności takie kwiatki się zdarzają. No to ci pobożni rodzice niezły przykład córeczce dawali,że tak polubiła płatną miłość.

Gość gość
Cześć . Od 5 lat jestem w zwiazku w tym 3lata temu wzięliśmy slub i wyjechalismy do angli w poszukiwaniu lepszego bytu . Mamy tez dzieci dwoje . Jakis czas po przylocie tu zaczelo sie psuć . Maz który nigdy nie podniosl nawet glosu na mnie to teraz wyzywa od najgorszych nie ma tygodnia zebysmy sie nie poklucili i nawet najmniejsza sprzeczka konczy sie wyzwiskami . I zawsze mowi ze to moja wina nigdy nie przyznal sie ze to jego byla wina . Po jednym dwoch dniach zaczyna on zachowywac sie normalnie i mysli ze jest juz ok . A we mnie rosnie ten żal i uraz . Kocham go ale nie wiem czy on jeszcze kocha mnie . Nie wiem czy to ma sens . Nie chce odchodzic moze to przejściowe ...... w sumie nie wiem czy w to wierzę  :-(:-(:-( pomóżcie

Gość gość
Jeśli to ty mi wymadlasz te choroby oszołomie to niech one przejdą na ciebie i zniszczą ci życie.A za to porównanie, żeby cię spotkało coś bardzo złego bo ja nigdy takich rzeczy nie robiłam.

Gość gość
Bóg jest jedną, wielką, potworną, nieskończoną niesprawiedliwością a kocha tylko swoich podlizuchów którzy nienawidzą kobiet i w ogóle krzywdzą ludzi.

Gość gość
sw Monika terz była pobożna i co Augustyn był pijakiem dziwkarzem stawiał horoskopy ale po 15 latach sie nawrócił i został też św

Ja nie chce iść do żadnego Jezuska, ja chce iść do jahwe który zabijał dzieci i kobiety, który rozkazywał g*****ć kobiety a te które nie obcowały jeszcze z mężczyzna brać za seksualne niewolnice dla swoich ludzi. Jezus był sado maso kochał ból i chciał czuć że umiera. Wielu ludzi dzisiaj też tak ma to potwierdzone naukowo, jest to zdumiewające ale prawdziwe.

Zauważmy że w biblii szatan nikogo nawet nie zranił w przeciwieństwie do boga który mordował całe rodziny niewinnych ludzi (w księdze hioba również bóg rozkazał szatanowi znęcać się nad Hiobem). Pózniej żydowskie wieśniaki chcąc oczyścić dobre imię swojego bożka, zrzucili wszystko na zmyślonego szatana jako jego wroga. W ten oto sposób stworzono fikcyjną całkowicie czystą postać i na nią zrzucono wszystkie zbrodnie jahwe. Szatan z logicznego punktu rozumowania jest niewinny. Mam z was i z waszych chorych wierzeń niesamowity ubaw.

Nie muszę także dodawać że Merkaba to stary 40 letni prawiczek moherowy który ma powodzenie tylko u kościelnych babć (choć przerzucił się na pedalstwo ostatnio), a na wieczór odmawia litanie Augustyńską w której możemy przeczytać że kobiety śmierdzą jak worek gnoju.

Gość Złota_Rybka_Złota
I co? Czyżby przestał kochać? Jakoś zamilkłeś.:D

Gość Złota_Rybka_Złota
I co? Czyżby przestał kochać? Jakoś zamilkłeś.:D

Gość herrPietiaGorasxy
Jezus was kocha i dlatego doświadcza was chorobami, cierpieniami. No to jeden bardzo chory młodzieniec powiedział do zakonnika w telewizji, żeby go Jezus mniej kochał i odjął trochę cierpienia, którym go doświadcza.