Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kochamcieserduszko

lezenie na plecach pytanie

Polecane posty

No wlasnie czasami tego nie kontroluje i leze przez dluzszy czas na plecach albo budze sie w nocy lezac na plecach a czytalam ze to moze prowadzic do niedotlenienia dziecka ? Ja sie czuje dobrze nie robi mi sie slabo ani nic i czy dzieciaczkowi moze wtedy cos byc ? Np wczoraj siedzialam dlugo na kanapie ale oparta na prosto nie lezalam i maluszek malo co sie ruszal w momencie jak sie polozylam na boku zaczal balange no ale jak mowie siedzialam poprostu oparta o kanape nie lezalam...

Gość gość
kup poduszkę dla ciężarny ona wymusza dobrą pozycję

Gość gość
ja leżałam na plecach,ale rzadko bo i tak nie było mi wygodnie z brzuchem

Gość gość
aha i nie mogłam leżeć ne lewym boku,właściwie tylko na prawym i dziecko zdrowe się urodziło 10 w skali apgar

Gość gość
Cytat z książki "W oczekiwaniu na dziecko" H. Murkoff, A. Eisenberg, S. Hathaway, s.204, 205 "Pozycja na plecach choć wygodniejsza, sprawia, że cała masa ciężarnej macicy spoczywa na kręgosłupie, jelitach i dwóch głównych naczyniach krwionośnych: aorcie (odpowiedzialnej za rozprowadzanie krwi z serca po całym ciele) oraz żyle głównej dolnej (żyle odpowiedzialnej za odpływ krwi z całej dolnej części ciała do serca). Może się to stać przyczyną bólu pleców oraz hemoroidów, sprawić, że układ trawienny będzie mnie wydajny, przeszkadzać w oddychaniu i krążeniu krwi, a nawet wywoływać hipotensję, tj. niskie ciśnienie krwi." "Nie ma powodu do obaw, gdy budzimy się nagle w pozycji na plecach lub na brzuchu. Nic złego się nie stało i należy powrócić do pozycji na lewym boku."

Gość gość
uwielbiam tą książke no ja się nauczyłam tak leżeć od samego początku ciąży. męża wyczuliłam, gdy obracałam się na plecy od razu sie budził potem mnie i spowrotem na bok co najlepsze potem leżałam w szpitalu i jak w nocy się obróciłam to się sama budziłam :]