Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Uświadomienie

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie do młodych dziewczyn .Jak wasze mamy uswiadomiły was o antykoncepcji i seksie.Czy na swoim przykładzie pokazały wam antykoncepcje.W jakiej atmosferze przebiegały rozmowy.Czy przym był obecny chłopak jak jest na stałe.Wybieramy się razem na wakacje i mama chłopaka chce nas uświadomić,aby nie zaliczyć wpadki.Obawiam się tej rozmowy.

Gość gość
prawdę mowiąc moja mama nie uswiadamiala mnie wogole, mimo tego ze jest bardzo dobrą matka to zawsze zastanawialam sie dlaczego nie rozmawia ze mna na takie tematy. czasem tylko wspomniala " pilnujcie się tam " jednak nie przy chłopaku. Moj ojciec kiedys wzial "na rozmowe" mojego chłopaka,i poza masą pytań dotyczącą zainteresowań itp ( niby byla mila atmosfera, ale wiesz jak to jest, napewno moj chlopak sie stresowal ) to zadal mu pytanie tylko : " wy wiecie ile macie lat ? " to bylo kiedy jeszcze chodzilismy do gimnazjum wiec pytanie jak najbardziej na miejscu. oczywiscie chodzilo o to,zebysmy wiedzieli ze nie mozna tak wczesnie:) poza tym w moim przypadku nigdy nie było wiekszych rozmow

Gość gość
Ze mną matka przeprowadziła rozmowę w wieku 16 lat.Uswiadomiła jak zachodzi sie w ciąże.Potem udzieliła mi wiedzy na temat antykoncepcji w sposób ciekawy z pokazaniem róznych srodków.Sama stosowała rózne i wskazała problemy.W wieku 18lat poszliśmy do gina i jeszcze porozmawiałam z nim.Po zakonczeniu liceum przed wyjazdem z chłopakem razem uswiadomiła nas o nastepstwach stosunków płciowych.Wcześniej zaczęłam stosować plastry celem przesuwu okresu ,by nie wypadł w czasie naszego wyjazdu.Sama załatwiła mi Gyne fix i znajomy lekarz założył mi.Na studiach byłam jedyna ,która byłam pewnie zabezpieczona.

Gość jestem chora na TELEsfora
uswiadomilam sobie ze nie bede stosowac antykoncepcji bo kocham dzieci