Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aga aga aga allegro

problem z allegro kto ma racje

Polecane posty

Gość aga aga aga allegro

Mieszkam w Niemczech i od 27 do 31 lipca bylam na urlopie w Polsce. W czwartek 25.07 zamowilam dwie rzeczy i jako sposob dostawy wybralam przesylke priorytetowa pobraniowa gdyz zalezalo mi zeby bylo szybko. Sprzedajacy mial opcje ze wysylka DO 2 dni ale od 29.07 do 2.08 ma urlop. CZekalam w Polsce na kuriera ale nie bylo nic... wczoraj 5.08 dostaje maila ze paczke wyslali. I teraz kurier przyjdzie i pocaluje klamke :/ czyli wychodzi na to, ze prawie 2 tygodnie mialabym czekac na zamowieone rzeczy. Czy ta kobieta nie mogla wyslac na nastepny dzien w piatek obojetnie czy rano czy wieczorem albo w sobote? To by byly rzekome "do 2 dni":/ bardzo sie wkurzylam :(

Gość aga aga aga allegro
tym bardziej, ze dostala maila jaka opcje wybralam, jesli komus nie zalezy na czasie nie wybiera opcji priorytet... byly to zakupy na ponad 150 zl wiec mogla pojsc mi troche na reke i pospieszyc sie z wysylka

Gość gość
skoro byłaś do 31 lipca w Polsce, a sprzedający miał do 2 sierpnia urlop, to jak chciałaś dostać tą paczkę?

Gość aga aga aga allegro
opcja platnosci przy odbiorze... no bo sprzedajaca powinna wyslac paczke przed urlopem ktory zaczela w poniedzialek a ja zamowilam rzeczy w czwartek

Gość aga aga aga allegro
o teraz znalazlam u niej info PRZESYŁKA ZA POBRANIEM: 1-2 dni robocze, licząc od daty zakupu tak wiec mam racje, ze powinna wyslac do soboty paczke

Gość gość
nastepnym razem pytaj czy wysylaja za granice

Gość gość
napisz do niej i zapytaj jak ta sprawe rozwiaze

Gość andzia lubi miód
nie masz racji, 1-2 dni robocze licząc od dnia zakupu oznacza iż kupując w czwartek, sprzedawca ma piątek I PONIEDZIAŁEK na wysyłkę

ja na Twoim miejscu, przed zakupem bym zadzwonila i zapytala, czy wysle przed urlopem czy nie. a jesli chodzi o te 2 dni to przewaznie sie liczy dni robocze (chyba, ze inaczej jest napisane w "o mnie"). A jesli juz wiedzialas, ze nie dostaniesz tego to trzeba bylo wyslac maila, ze rezygnujesz z zakupu albo podac inny adres dostawy

Gość lisica878777
Ty masz racje ponieważ towar zamówiłaś 25 lipca wiec sprzedający powinien wysłać 26 lipca zamówione rzeczy a 29 p********ioć na urlop. Wybrałaś opcję za pobraniem wiec nie musiał sprzedawca czekać na kase wg. mnie to leniwej k****e nie chciało się ci tego wczesniej wysłać wiec olej sprawe tzn. ja bym towaru nie przyjeła

dokładnie - sprzedajacy mial piatek i poniedzialek, a skoro byla informacja o urlopie, to mogl wyslac po urlopie - nie masz racji

Gość gosciówa 89
nie kompetentna babka , skoro dopiero wczoraj wyslala Ci maila, ze przesylka nadana a z urlopu wrocila 2.08

skoro urlop trwal do 2ego, to pozniej byla sobota i niedziela, kolejnym ndiem roboczym byl 5y- wiec wszytsko zgodnie z warunkami aukcji, w ktorej wzielas udzial

Gość lisica878777
sprzedawcy na allegro to ludzkie k***y robia laske zew ktos im kupi jakis gownany towar niewiadomego pochodzenia.

Gość andzia lubi miód
lisica878777 Ty masz racje ponieważ towar zamówiłaś 25 lipca wiec sprzedający powinien wysłać 26 lipca zamówione rzeczy a 29 p********ioć na urlop. Wybrałaś opcję za pobraniem wiec nie musiał sprzedawca czekać na kase wg. mnie to leniwej k****e nie chciało się ci tego wczesniej wysłać wiec olej sprawe tzn. ja bym towaru nie przyjeła ..................... ..................... moja droga Kodeks Cywilny się kłania, nie wlicza się do liczenia terminów dnia zdarzenia (czyli dnia zakupu - czwartku), więc zgodnie z tym zapisem sprzedawca mógł wysłać towar zarówno w piątek jak i dopiero w poniedziałek