Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ksawery podoba sie wam takie imie

Polecane posty

Gość gość
Co wy macie z tą patologią. Jakie imię by nie padło na Kafe to patologia. Mam wrażenie , że osoby tu piszące pochodzą z patologii i wiedzą jakie imiona są w ich środowisku :O Tragedia:O

Gość gość
Konstanty jest chyba jeszcze gorszy.

Gość gość
Moja koleżanka z pracy dała córce na imie Aleksis- tak jak napisałam spolszczona wersja, dodam, że nie ma ona męża obcokrajowca tak sobie wymyśliła. Paskudne imie.

Gość gość
Aleksis? ja piernicze hahah ale krzywda dla dziecka... Ale w sumie wyobraźcie sobie za jakis czas małżeństwa np: Aleksis i Ksawey Nowak.. Brajan i Dżesika Iksińscy

Gość gość
gość ja jestem ciekawa jak dzieci w przedszkolu będą do takiego Ksawerego mówić? Ksawery, a jak mają mówić?

Gość gość
ale dzieci w przedszkolu mają często problem z dokładną wymową i imię może być wypowiadane w śmieszny sposób- nie sądzicie że ten Ksawery będzie mógł czuć się z tym źle że przekręcają jego imię itp

Gość gość
Ksawery gdzie masz kamery?

Gość gość
Tak jak wcześniej pisałam mój syn ma kolegę Ksawerego . Znają się od zawsze tzn razem chodzili do przedszkola a od września razem idą do szkoły. Nigdy nie słyszałam by ktokolwiek przekręcił to imię czy to dorosły czy dziecko. Imię jak każde inne nikt nic w nim dziwnego nie widzi :O

Gość gość
A.....jeszcze odnośnie tej patologii rodzice Ksawerego (tj kolegi mojego syna) mama pracuje w banku a tata jest internistą. Patologia jak nic:O :D

Gość gość
Rodzice Ksawerego których ja znam? - na wiecznym bezrobociu mieszkają na wsi z rodzicami

Gość gość
Na kafe wszystkie imiona sa patoligiczne, rodem z agencji towarzyskiej lub oklepane. Kazde krzywdzace I nadane dla dowartosciowania sie :)

Gość gość
Ksawcio, Ksawro, Ksawer- tak mówi moja siostra i jej rodzina do synka. Nazywa się Ksawery. A czasem mówią bąbel, bo jeszcze malutki...:)

Gość gość
gadam o tym imieniu,bo mojej tesciowej sie podoba ze dostaje orgazmu na same te imie, bo tak nazwala żona naszego dentysty synka i ona od razu juz orgazm

Gość gość
ksawery do cholery!!!!!!

Gość gość
Ksawery: - Maja, poliż mi jaja! Maja: - Ksawery do cholery!

Gość fjyfu
W mojej opinii o ile jest to imię klasyczne, dobrze brzmiące, znakomite do uzupełnienia pierwszego imienia, o tyle kompletnie nie nadaje się do nazywania dziecka na co dzień. Ksawery na drugie, tak, ale na pierwsze, to pretensjonalizm i efekt żałosny.

Gość gość
lipa

Staropolskie imię z tradycjami. Ksawery Franciszek ...... często nadawane w tym połączeniu. Jak widać brak wiedzy szkodzi :(

Gość gość
Piekne klasyczne imię.Wkładanie tego imienia do jednego worka z dzesika brajanem czy oliwerem to dopiero patologia.Tak myślę o osobach które wypisuja takie bzdury,jest to przykład braku wiedzy.Zawezonego toku myślenia.

Gość gość
Podoba mi się to imię, brzmi tak męsko.Matematyczka mojego dziecka tak właśnie dał a na imię swojemu synowi.

Gość gość
Tak ,ale nie wiejsko spolszczona wersja Xavery tak sie pisze poprawnie

Gość gość
Nie rozumie stwierdzenia ' wiejsko spolszczona wersja' spolszczone imię to spolszczone i tyle.Ksawery ładnie imie brzmi tak męsko.

Gość gość
Taaaaak!Śliczne imię:-)

Gość gość
Niezbyt podoba.Ale nie musi ;)

Gość gość
Niezbyt :(

Gość gość
Bardzo ładne. O wiele ładniejsze od wspomnianego wyżej Konstantego.Konstanty to dopiero brzmi pretensjonalnie.

Gość gość
Moje ulubione męskie imię.Tylko w wersji Ksawery.Super.

Gość gość
U mnie w klatce mieszka Ksawery. Jak był młodszy to wsadzał sobie kredki w dupę i zachęcał do tego inne dzieci. Teraz jest pedałem. Fajne imię.

Gość gość
a mi sie tam Ksawery bardziej podoba niz np. Oskar.

Gość gość
gość 2014.05.18 Tak ,ale nie wiejsko spolszczona wersja Xavery tak sie pisze poprawnie ale dowalilas, pisze sie Ksawery. wd twojego rozumowania to np. Aleksandra powinnismi pisac AleXandra, Maja - Maya Kamila - Camila itd