Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nierozumiem

Polecane posty

Gość gość

Jeżeli w niektórych kwestiach nie zgadzam się z bogiem to mam wtedy grzech? A jeżeli to ze względu na tolerancję to i tak mam się z tego spowiadać i wmawiać sobie że homoseksualizm to obrzydlistwo ? Nie zgadzam się również w paru innych kwestiach, ale nie będę ich na razie opisywać. I jeszcze jedno- jeżeli ni chce zmienić mojego myślenia to znaczy że pójdę do Piekła? .................................................................................................................................Jeżeli Cie to nie interesuje lub nie jesteś wierzący to nie odpisuj. :)

Gość ciekawskość
znasz zdanie Boga na temat homo?

Gość gość
Przepraszam -Bóg z dużej :/

nie jestem wierzący, za to chciałbym się dowiedzieć kiedy w piśmie świętym pojawiło się piekło i kiedy pojawiło się w religii?

Gość PRAW i CZEK
ty sie mozesz zgadzac z kim chcesz albo nie zgadzac z kim chcesz jestes wolnym czlowiekiem podejmujesz wolne wybory i bierzesz za nie odpowiedzialnosc

Gość gość
Ktoś kiedyś przytoczył mi fragment, który mówi że jest to obrzydliwość, a kobieta nigdy nie będzie obcować z mężczyzną, czy coś takiego. Natomiast zdaniem jakiejś siostry (oglądałam pewien reportaż) jeżeli byłby dobrym człowiekiem poszedłby do Nieba, ale musiał by coś w sobie zmienić

Gość namu aimda butsu
Najpierw bylo pytanie, czym jest byt jak nie bylo niebytu, wtedy zrodzil sie w usmysle jednej jazni jeden swiat potem miliardy, nasza na pozor indywidualna natura stawia rowniez sobie te pytania i poprzez czas znajduje odpowiedzi. dochodzi do syntezy tez i negacji Tychze. i tak to juz leci do przodu a jaki jest ostateczny cel. no ja nie wiem, ale chyba sie dowiemy -.-

Gość gość
W sensie z nikim innym niż mężczyzna :D, wiem że jestem wolnym człowiekiem, ale czy nie zgadzać się z Bogiem to nie grzech? Swojego myślenia i tak nie zamierzam zmieniać, ale chce wiedzieć czy pójdę przez to do Piekła?

Gość namu aimda butsu
gosc nie jestes wolnym czlowiekim, gdyz twoje ja to iluzja, jak i wolna wola, wolna wola jest tylko wtedy gdy postepujesz w zgodzie ze swym sumieniem -.- huhuhuhuhuuh

Gość gość
Ale coś w tym jednak jest że moja wolna wola jest ograniczona- Cały czas muszę zastanawiać się czy to co zrobiłam to przypadkiem nie grzech, a później się z tego spowiadać, bo jak nie to pójdę do piekła.........

Gość namu aimda butsu
wiem, bo takie jest prawo boga, chce teraz wolnosci dla swych mysli, bo nie ma niczego innego poza naszym Bogiem.

Gość gość
Kolejna sprawa Lilith była pierwszą żoną Adama, ale musiała odejść do Piekła i podobno stała się wtedy jednością z Szatanem. Ale dlaczego odeszła ? Bo sprzeciwiła się Adamowi i nie chciała wykonywać jego rozkazów!

Gość kościlla
Nie ma co się denerwować :), Bóg jest miłością. Tak już jest że to kobieci przypadła ta rola - pomagania mężowi.

Gość gość
A według mnie ten OBOWIĄZEK kobiet to po prostu usługiwanie facetowi!

Moze inaczei spójrz tak bóg bogiem kościół kościołem .nie wszystko co bóg wyraża akceptuje pojmuje rozumie wybacza jest przekazywane nam przez kościół dla naszego dobra podobno . jesli masz jakies watpliwosci polecam teologie lub filozofie . masz podstawowo nie czynic drugiemu co tobie nie mile i takie tam . przykazania te 10 powinieneś stosować w zyciu. sa podstawowe rzeczy aby uniknąć błędów . wszystko polega na rownowadze ...takie moje zdanie skromne .

Gość gość
A według mnie ten OBOWIĄZEK kobiet to po prostu usługiwanie facetowi!

Gość gość
Dzięki za wasze wypowiedzi :), myślę że faktycznie najlepiej będzie jeżeli będę stosowała się do tych podstawowych 10 przykazań w końcu tym że jestem tolerancyjna nikomu krzywdy nie robię.

Gość gość
Swoją drogą zauważyłam że na tym forum jest coraz więcej.....hm....religijnych tematów :), jak tak dalej pójdzie...to.......... :D